accesskey_mod_content

Avaluació de l'Administració Electrònica en la Unió Europea

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

09 juny 2014

logo Comissió europea

Espanya es troba entre els primers països a disposar d'una Administració Electrònica centrada en el ciutadà i és líder en la provisió de mecanismes d'identificació de ciutadans a través d'Internet.

La Comissió Europea ha publicat els resultats de la seua anàlisi periòdica comparativa del desenvolupament de l'Administració Electrònica en la Unió Europea i Estats Associats. Una vegada més Espanya forma part del grup de països al capdavant en disponibilitat de servicis públics a través d'Internet i en el desenvolupament de servicis clau que faciliten l'Administració Electrònica, com a mitjans d'identificació digitals perquè els ciutadans puguen fer ús dels servicis online (a destacar l'ús de certificats electrònics) o la possibilitat de gestionar documents electrònics en els diferents servicis. De manera particular es destaca especialment el grau d'avanç en l'ús d'habilitadors clau d'administració electrònica en l'àrea de justícia a través del procés judicial d'escassa quantia on Espanya es troba en primera posició; i en tot el relacionat amb les operacions habituals d'una empresa, on tant per la seua orientació a les necessitats al ciutadà com per la transparència dels processos, es troba en tercera posició del rànquing.

En l'estudi s'han tingut en compte les dades de 33 països, i s'han analitzat els següents blocs d'indicadors:

  • Orientació del servici cap a les necessitats del ciutadà
  • Transparència del servici
  • Mobilitat del ciutadà
  • Mobilitat de l'empresa
  • Habilitadors clau d'administració electrònica com la identificació electrònica, la remissió electrònica de documents, etc.

Dins de l'avaluació realitzada per la Comissió Europea també s'ha dut a terme una enquesta en línia sobre Administració Electrònica a usuaris d'Internet en els Estats membres. Els resultats de l'enquesta situen a Espanya per damunt de la mitjana comunitària quant a l'ús de l'Administració Electrònica.

Els resultats aconseguits pel nostre país reflectixen la valoració positiva de l'Administració Electrònica espanyola en l'àmbit internacional, confirmant la tendència positiva registrada en 2012. L'anàlisi de la Comissió Europea, tindrà continuïtat al llarg de l'any 2014. En el present any se seguirà estudiant la situació de l'Administració Electrònica des d'una perspectiva d'esdeveniments vitals.

Els nous esdeveniments vitals a estudiar estan en fase de selecció per la Comissió Europea recolzada per un grup d'experts dels Estats membres en els quals Espanya està representada per la Direcció general de Modernització Administrativa, Procediments i per a l'Impuls de l'Administració Electrònica adscrita a la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques.

Per a més informació:
https://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/eu-egovernment-report-2014-shows-usability-online-public-services-improving-not-fast(Obri en nova finestra)

  • Observatori d'Administració Electrònica
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE