accesskey_mod_content

Com desplegar cloud governamentals de forma segura?

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

27 novembre 2013

L'Agència Europea de Seguretat de les Xarxes i de la Informació (ENISA) ha publicat una guia de bones pràctiques per a desplegar clouds governamentals de forma segura. Espanya, juntament amb Regne Unit i França, ha sigut un dels primers països que ja ha començat a desplegar una infraestructura de cloud per al sector públic.

En este informe ENISA analitza els Estats membres amb les seues corresponents infraestructures de cloud governamentals i posa de manifest la diversitat en l'adopció del cloud computing en el sector públic a Europa. A través d'este document ENISA té com a objectiu ajudar als Estats membres en l'elaboració d'una estratègia nacional en la implantació del cloud computing per a entendre les barreres actuals. A més, proposa solucions per a superar eixes barreres i per a compartir les millors pràctiques que permeten establir un conjunt comú de requisits per a tots els Estats membres.

Els primers països a desplegar solucions de cloud en el sector públic són: el Regne Unit, Espanya i França. Tots ells han publicat una estratègia de Cloud i han detallat mesures concretes d'aplicació. A més, cada vegada hi ha una major consciència de l'impacte positiu que pot generar el cloud en l'economia, per la qual cosa a nivell nacional els Governs estan duent a terme inversions en iniciatives i activitats tant per a PIMES com a organismes públics amb uns plantejaments molt pràctics.

Un exemple de servici públic en manera cloud de l'Administració espanyola és el servici de factura electrònica. Es tracta d'un servici de cloud SaaS (Programari as a Service) oferit des de de la xarxa SARA. La conversió de SARA en la plataforma des de la qual oferir servicis cloud per al sector públic es va iniciar en 2012.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) (en anglés)

  • Cloud Computing
  • Govern obert