Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR)

 • Nomeni Abreujat:
  SIR
  Resumeixen:
  És la infraestructura bàsica que permet l'intercanvi de seients electrònics de registre entre les AAPP. De forma segura/segura i amb conformitat legal, independentment de l'aplicació de registre utilitzada, sempre que estigui certificada en la Norma SICRES 3.0

  La seva implantació permet eliminar el trànsit de paper entre administracions, augmentant l'eficiència i eliminant els costos de manipulació i remissió del paper, gràcies a la generació de còpies autèntiques electròniques de la documentació presentada en els seients de registre.

  Segons la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, les Administracions del seu àmbit han d'estar integrades en SIR abans del 2 d'octubre de 2020.

  RECURSOS RELACIONATS:
  SICRES 3.0, CIR, ORVE, GEISER, REC (veure descripció per a detall)

  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servei en xarxa integrable en aplicacions del client
  Contacto:

  Centre d'Atenció a Integradors i Desenvolupadors (CAID):

  Per comunicar una incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Integradors i Desenvolupadors (CAID) empleni el següent formulari:

  https://ssweb.seap.minhap.es/ayuda/consulta/sir

  Llista de Notificacions:

  Existeix una llista de distribució per als usuaris de la Plataforma d'Interconnexió de Registres SIR, a través de la qual s'emeten notificacions sobri:

  • Canvis en la Plataforma
  • Nous organismes integrats
  • Incidències i problemes
  • Novetats

  Els usuaris tant gestors com a personal tècnic de les Administracions Públiques, es poden subscriure a aquesta llista si desitgen rebre aquest tipus de notificacions. Poden donar-se de alta en el següent enllaç .

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP , Tramitació electrònica , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà , Suport a la tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  JAVA

  Descripció

  La complexitat administrativa d'Espanya fan que el ciutadà tingui la necessitat de relacionar-se amb diferents Administracions Públiques en funció de la competència que tinguin.

  Es calcula que hi ha més de 20.000 oficines de registre de les diverses Administracions Públiques. Aquest escenari produeix gran complexitat estructural i dispersió competencial en el servei públic, així com sobrecoste i impacte en la qualitat de vida dels ciutadans.

  EL SISTEMA D'INTERCONNEXIÓ DE REGISTRES (SIR)

  Per donar resposta a les necessitats de millora i eficiència de l'Administració Pública i servei al ciutadà, s'ha desenvolupat el Sistema d'Interconnexió de Registres, com la infraestructura bàsica que permet l'intercanvi de seients electrònics de registre entre les Administracions Públiques. A través de SIR, aquest intercanvi d'informació es realitza de forma segura/segura i amb conformitat legal, independentment de l'aplicació de registre utilitzada, sempre que estigui certificada en la Norma SICRES 3.0. 

  La implantació de SIR permet eliminar el trànsit de paper entre administracions, augmentant l'eficiència i eliminant els costos de manipulació i remissió del paper, gràcies a la generació de còpies autèntiques electròniques de la documentació presentada en els seients de registre. 

  Projecte cofinançat amb fons FEDER

  La integració en SIR es realitza mitjançant aplicacions de registre comuns com GEISER i ORVE o bé, sempre que es justifiqui, mitjançant aplicacions prèviament certificades per la SGAD (Veure la declaració de Serveis Compartits http://administracionelectronica.gob.es/pae_home/pae_estrategias/racionaliza_y_comparte/servicios-declarados-como-compartidos.html#.VtadiUDe_Gk )

  Notícies

  05 December 2018

  Desapareix el procés de certificació tradicional Desplegar acordeon

  A partir de l'1 de gener de 2019 no es van a certificar més instal·lacions d'aplicacions de registre mitjançant el tipus de certificació tradicional.  Només es mantindrà per als organismes amb aplicacions ja certificades d'aquesta manera que actualitzin versions dels seus aplicatius.

  Les instal·lacions noves que se certifiquin seran d'aplicacions de registre integrades amb la llibreria d'intercanvi SIR

  26 January 2018

  Nou Manual d'Integració en SIR mitjançant Llibreria d'Intercanvi Desplegar acordeon

  A l'Àrea de Descàrregues està disponible el nou Manual d'Integració en SIR a través de la Llibreria d'Intercanvi, que gestiona l'intercanvi registral amb la plataforma SIR.

  22 February 2016

  En versiónes posteriors a la 1.5.2 del component CIR es va a deixar d'implementar la integració per File System del component amb les Aplicacions de Registre Desplegar acordeon

  Informem que en versiónes posteriors a la 1.5.2 del component CIR es va a deixar d'implementar la integració per File System del component amb les Aplicacions de Registre tant en l'enviament com en la recepció de seients registrals.

  Recomanem a tots els organismes, en fase de desenvolupament o certificació d'una Aplicació de registre,  la integració per Servei Web amb el component CIR. D'aquesta forma es mantindrà la compatibilitat amb versions futures del component que permetin millorar el rendiment de la plataforma.

  10 June 2015

  El Sistema d'Interconnexió de Registres supera el primer milió de registres intercanviats i els 3 milions d'euros d'estalvis. Desplegar acordeon

  Amb 1.000.728 seients registrals intercanviats a través de la plataforma del Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR) se superen els 3 milions d'euros d'estalvis des de la seva engegada.

  Actualment amb una mitjana de 18.000 seients setmanals i una taxa de digitalització del 88,1%, la plataforma del Sistema d'Interconnexió de registres han aconseguit estalvis que superen els 3 milions d'euros (3.096.386,31€).

  A més dels estalvis econòmics l'intercanvi electrònic de seients registrals suposa una major eficàcia en la gestió. En realitzar-se els intercanvis electrònicament, la recepció en destinació es produeix pocs minuts després del seu enviament en origen. L'estalvi benvolgut en la tramitació electrònica d'un seient tipus és d'uns 4 euros si va digitalitzada la documentació adjunta.

  A data d'avui estan integrats en SIR: l'Administració de l'Estat; les Comunitats Autònomes de la figura (Principat d'Astúries, Illes Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, La Rioja, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana), 500 municipis depenents de les mateixes i la Diputació de Jaén.

  mapa de les comunitats autònomes adherides a SIR

  En la mesura que la resta de CCAA s'integrin en el Sistema d'interconnexió de Registres s'aconseguirà tota la potencialitat de la plataforma doncs les més de 20.000 oficines de registre de les Administracions públiques espanyoles estaran interconnectades entre si.

  16 March 2015

  La Generalitat Valenciana ha signat el Conveni: Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Publiques. Desplegar acordeon

  La signatura del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de la Generalitat Valenciana, tant regionals com a locals, donant cobertura a les seves 542 Entitats Locals, amb una població total d'1.292.332 habitants.

  ORVE «fa realitat l'administració sense papers» ja que permet escanejar la documentació del ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. Els expedients s'envien electrònicament a l'oficina de destinació ràpidament, sigui el que sigui la seva ubicació geogràfica o nivell d'administració competent.

  Amb la signatura d'aquest conveni ( http://www.boe.es/boe/dias/2015/03/16/pdfs/boe-a-2015-2794.pdf(Obre en nova finestra) ) el passat 25 de Febrer de 2015, s'inicia la implantació de l'aplicació ORVE en les administracions públiques de la Generalitat Valenciana, que permetrà l'enviament i la recepció de seients registrals electrònicament mitjançant el Sistema d'Interconnexió de Registres ( SIR ), la qual cosa suposa una enorme millora en eficàcia del servei doncs la recepció en destinació es produeix en segons i addicionalment un estalvi de costos benvolgut en més de tres euros per seient registral. El desplegament de l'aplicació ORVE en les  Oficines  de registre es durà a terme de manera gradual a partir de les properes setmanes.

  Amb la incorporació de la Generalitat València en la plataforma SIR ja són 7 les Comunitats Autònomes amb les quals el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha signat conveni de col·laboració, i pròximament s'incorporaran el Govern d'Aragó i la Junta d'Extremadura.

  10 December 2014

  El sistema d'Interconnexió de Registres supera els 2 milions d'euros d'estalvis Desplegar acordeon

  Amb 588.628 seients registrals intercanviats a través de la plataforma del Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR) se superen els 2 milions d'euros d'estalvis des de la seva engegada.

  Més informació en: Actualitat CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/cache/bypass/actualidad?nid=4139)

  03 June 2014

  Continua l'ascens en el nombre de seients registrals electrònics intercanviats a través de la plataforma SIR Desplegar acordeon

  Durant el passat mes de maig es van superar els 300.000 seients registrals intercanviats pel Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR)

  Més informació en:   Actualitat CTT

  30 August 2013

  Manual d'Integració Actualitzat Desplegar acordeon

  Informar-los que s'ha posat a disposició una nova versió del manual d'integració amb la plataforma SIR disponible a l'Àrea Descarrega.

  19 August 2013

  Actualització de Llistat d'Aplicacions Certificades en SICRES 3.0-SIR Desplegar acordeon

  Informar-los que s'ha publicat una actualització de llistat d'aplicacions de registre certificades en SICRES 3-0-SIR. Aquesta informació es troba disponible per a la seva descàrrega a l'apartat d'Àrea Descarregues: https://administracionelectronica.gob.es/ctt/sir

  14 June 2013

  Publicació de Llistat d'Aplicacions Certificades en SICRES 3.0-SIR Desplegar acordeon

  Informar-los que s'ha publicat el llistat d'aplicacions de registre certificades en SICRES 3-0-SIR. Aquesta informació es troba disponible per a la seva descàrrega a l'apartat d'Àrea Descarregues: https://administracionelectronica.gob.es/ctt/sir

  22 May 2013

  Certificació d'Aplicacions SICRES 3.0-SIR Desplegar acordeon

  Informar-los que s'ha publicat informació sobre el procediment de certificació d'aplicacions de registre SICRES 3.0-SIR. Aquesta informació es troba disponible per a la seva descàrrega a l'apartat d'Àrea Descarregues: https://administracionelectronica.gob.es/es/ctt/sir

  14 December 2012

  Premi ASTIC 2012 a ORVE/SIR Desplegar acordeon

  L'Associació Professional del Cos Superior de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l'Administració de l'Estat (ASTIC) ha concedit a ORVE/SIR el premi de la categoria "Projecto TIC per a la Innovació en l'Administració", per la seva vocació a unir les pequeño i grans Administracions, per proporcionar tracte equitatiu a la ciutadania reduint substancialment la bretxa digital, i generant un substancial estalvi de costos i millora de l'eficiència per a l'Administració.

  04 November 2010

  Entorn de Proves Disponible per a Integradors Desplegar acordeon

  La DGMAPIAE ha posat a la disposició dels diferents Organismes un entorn de test on poder validar la correcta integració del seu aplicatiu de registre amb la plataforma SIR, i la conformitat amb SICRES 3.0. L'entorn de test serà accessible a través de la Xarxa SARA. La DGMAPIAEcoordinará amb els diferents Organismes els cicles complets de proves, que permetran l'enviament, reexpedició, rebuig i acceptació dels registres que es generin cap a i des del node de la DGMAPIAE.

  La plataforma SIR està desplegada en entorn preproductivo, amb connectivitat a Xarxa SARA, adaptada a SICRES 3.0, i funcionant íntegrament per Serveis Web.
  El component CIR està alliberat per a la seva distribució i desplegament en els nodes distribuïts, a petició dels organismes interessats (J2EE/ORACLE, J2EE/Postgre SQL).

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable