Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Oficina de Registre Virtual (ORVE)

 • Nomene Abreujat:
  ORVE
  Accesos Directos:
  Presentacion de ORVE (Obri en nova finestra)
  Resum:
  ORVE (Oficina de Registre Virtual) és una solució de registre completa que proporciona un servici en el núvol que permet gestionar les Oficinas de Registre d'entrada/eixida d'una Administració, proporcionant el seu propi llibre de registre. Addicionalment, en comptar amb certificació SICRES 3.0 possibilita l'intercanvi de registres en format electrònic amb altres organismes connectats a la plataforma SIR (Sistema d'Interconnexió de Registres).

  Per a sol·licitar el servici ORVE és necessari firmar un Acord d'Adhesió. Tota la informació sobre l'adhesió es troba en la pestanya “Àrea Descarregues”, baix l'epígraf “Instrumente Jurídic per al Consum del Servici”.
  Destinataris:
  Entidades Locales , CCAA , Diputacions, Consells i Cabildos
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servici en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores (CAID):

  Per a comunicar una incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores (CAID) òmpliga el formulari Web d'obertura de sol·licituds de suport tècnic(Obri en nova finestra) .   

  Llista de Notificacions:

  Existix una llista de distribució per als usuaris ORVE, a través de la qual s'emeten notificacions sobre:

  • Cambios en l'aplicació
  • Incidencias i problemes
  • Novedades

  Els usuaris tant gestors com a personal tècnic de les Administracions Públiques, es poden subscriure a esta llista si desitgen rebre este tipus de notificacions. Poden donar-se de alta en el següent  enllaç(Obri en nova finestra) .

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servici comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Servicis horitzontals per a les AA.PP
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  PHP
  Sistema Operatiu:
  Qualsevol

  Descripció

  La complexitat administrativa d'Espanya fan que el ciutadà tinga la necessitat de relacionar-se amb diferents Administracions Públiques en funció de la competència que tinguen.

  Es calcula que a Espanya hi ha més de 20.000 oficines de registre de les diverses Administracions Públiques. Este escenari produïx gran complexitat estructural i dispersió competencial en el servici públic, addicionalment suposava sobrecostos i impacte en la qualitat de vida dels ciutadans.

  L'OFICINA DE REGISTRE VIRTUAL (ORVE)

  Per a donar resposta a estes necessitats de millora i eficiència de l'Administració Pública i servici al ciutadà, es posa a la disposició de les Administracions Públiques el servici comú de registre ORVE.

  ORVE és un servici d'administració electrònica en el núvol oferit a les Administracions Públiques, que proporciona una solució de registre completa que permet gestionar les Oficines de Registre d'entrada/eixida d'una Administració, proporcionant el seu propi llibre de registre.

  Estos enviaments s'anoten en el llibre del Registre Electrònic General de l'AGE amb plena validesa jurídica segons la llei 39/2015 i es transmeten a la destinació a través del Sistema d'Interconnexió de Registres, amb un format i estructura de dades conforme a la Norma Tècnica d'Interoperabilitat SICRES 3.0.

  El Consorci Asturià de Servicis Tecnològics del Principat d'Astúries ha finançat el següent vídeo per a promoure l'ús d'ORVE pels Ajuntaments (data de publicació: 3 d'octubre de 2017).

  https://www.youtube.com/watch?v=zyojm0iwvjg&feature=youtu.be

  Notícies

  28 May 2015

  Continua el desplegament d'ORVE/SIR en grans Ajuntaments. Desplegar acordeon

  L'Ajuntament de Logronyo s'incorpora a la plataforma SIR arran del Conveni ORVE firmat amb La Rioja.

  L'Ajuntament de Logronyo, capital de La Rioja, és la primera incorporació a nivell municipal de la Rioja al Sistema d'Interconnexió de Registres, mitjançant el servici comú ORVE arran del Conveni ORVE firmat amb La Rioja(Obri en nova finestra) . Els més de 153.000 ciutadans de Logronyo podran presentar els seus registres electrònicament dirigits a totes les administracions públiques ja integrades en SIR.  La tramitació electrònica amb digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica  multiplica l'eficàcia administrativa posat que la recepció en destinació es realitza en minuts i els costos es reduïxen al voltant de 4 euros per enviament realitzat.

  Així mateix, com a conseqüència dels últims convenis ORVE/SIR firmats amb: el Principat d'Astúries i la Comunitat Valenciana, cal destacar la incorporació al Sistema d'Interconnexió de Registres amb ORVE dels Ajuntaments d'Avilés amb més de 83.000 habitants, Alzira amb més de 44.000 habitants i Catarroja amb més de 27.000 habitants.

  La plataforma SIR seguirà incorporant administracions en els pròxims mesos. Actualment es poden intercanviar per SIR seients registrals electrònicament entre les administracions públiques de Comunitat de Madrid, Canàries, Astúries, Castella i León, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, La Rioja, Extremadura i Jaén.

  19 May 2015

  La Junta d'Extremadura ha firmat el Conveni: Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Publiques. Desplegar acordeon

  La firma del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de la Junta d'Extremadura, tant regionals com a locals.

  ORVE «fa realitat l'administració sense papers» ja que permet escanejar la documentació del ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. Els expedients s'envien electrònicament a l'oficina de destinació ràpidament, siga el que siga la seua ubicació geogràfica o nivell d'administració competent.

  Amb la firma d'este conveni el passat dia 30 d'abril de 2015 ( http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=boe-a-2015-5467(Obri en nova finestra) ), s'inicia la implantació de l'aplicació ORVE en les administracions públiques d'Extremadura, que permetrà l'enviament i la recepció de seients registrals electrònicament mitjançant el Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR), la qual cosa suposa una enorme millora en eficàcia del servici doncs la recepció en destinació es produïx en segons i addicionalment un estalvi de costos benvolgut en més de tres euros per seient registral. El desplegament de l'aplicació ORVE en les Oficines de registre es durà a terme de manera gradual a partir de les pròximes setmanes.

  06 May 2015

  La Diputació de Jaén ha firmat el Conveni: Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Publiques. Desplegar acordeon

  La firma del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a la Diputació de Jaén i a totes les Entitats Locals d'esta província que desitgen adherir-se a aquest Conveni. Es dona cobertura als 664 916 habitants dels 97 municipis de la província.

  ORVE «fa realitat l'administració sense papers» ja que permet escanejar la documentació que presenta el ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. Els expedients s'envien electrònicament a l'oficina de destinació ràpidament, siga el que siga la seua ubicació geogràfica o nivell d'administració competent.

  Amb la firma d'este conveni el passat 30 d'abril de 2015, s'inicia la implantació de l'aplicació ORVE en les administracions públiques de la província de Jaén, que permetrà l'enviament i la recepció de seients registrals electrònicament mitjançant el Sistema d'Interconnexió de Registres ( SIR ) , la qual cosa suposa una enorme millora en eficàcia del servici doncs la recepció en destinació es produïx en segons i addicionalment un estalvi de costos benvolgut en més de tres euros per seient registral. El desplegament de l'aplicació ORVE en les Oficines de registre es durà a terme de manera gradual a partir de les pròximes setmanes.

  La incorporació de la Diputació de Jaén en la plataforma SIR, s'unix a les huit Comunitats Autònomes amb les quals el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha firmat conveni de col·laboració ORVE (C. de Madrid, C. Canarias, Astúries, Castella i León, Castella-la Manxa, La Rioja i C. Valenciana).

  16 February 2015

  Comença el desplegament d'ORVE/SIR a La Rioja Desplegar acordeon

  Hui comença la connexió a la plataforma del Sistema d'Interconnexió de Registres de les primeres Oficines de Registre de La Rioja, tant regionals com a locals.

  Amb la firma del conveni ORVE/SIR el passat 21 de Novembre de 2014 es va iniciar el procés per a fer possible el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de La Rioja.

  Gràcies al servici comú ORVE es procedix a la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica i l'enviament electrònic a l'oficina de destinació d'administració competent en segons.

  El desplegament d'oficines es durà a terme gradualment i en els pròxims mesos el projecte estarà completament implantat a La Rioja.

  Més informació sobre les soluciones ORVE i SIR

  27 November 2014

  La Junta de Castella i León firma el conveni Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques Desplegar acordeon

  La firma del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de Castella i León, tant regionals com a locals.

  Més informació

  31 October 2014

  La Junta de Castella-la Manxa firma el conveni Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Publiques. Desplegar acordeon

  La firma del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de Castella-la Manxa, tant regionals com a locals.

  Amb la firma d'este conveni el 31 d'Octubre de 2014 s'inicia la implantació de l'aplicació ORVE en les administracions públiques Castellano Manchegas que permetrà l'enviament i la recepció de seients registrals electrònicament mitjançant el Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR) la qual cosa suposa una enorme millora en eficàcia del servici doncs la recepció en destinació es produïx en segons i un estalvi de costos benvolgut en més de tres euros per seient registral.


  ORVE «fa realitat l'administració sense papers» ja que permet escanejar la documentació del ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. Els expedients s'envien electrònicament a l'oficina de destinació ràpidament, siga el que siga la seua ubicació geogràfica o nivell d'administració competent.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable