Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Oficina de Registre Virtual (ORVE)

 • Nomeni Abreujat:
  ORVE
  Accesos Directos:
  Presentacion de ORVE (Obre en nova finestra)
  Resum:
  ORVE (Oficina de Registre Virtual) és una solució de registre completa que proporciona un servei en el núvol que permet gestionar les Oficinas de Registre d'entrada/sortida d'una Administració, proporcionant el seu propi llibre de registre. Addicionalment, en comptar amb certificació SICRES 3.0 possibilita l'intercanvi de registres en format electrònic amb altres organismes connectats a la plataforma SIR (Sistema d'Interconnexió de Registres).

  Per sol·licitar el servei ORVE és necessari signar un Acord d'Adhesió. Tota la informació sobre l'adhesió es troba en la pestanya “Àrea Descarregues”, sota l'epígraf “Instrumento Jurídic per al Consum del Servei”.
  Destinataris:
  Entidades Locales , CCAA , Diputacions, Consells i Cabildos
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servei en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores (CAID):

  Per comunicar una incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores (CAID) empleni el formulari Web d'obertura de sol·licituds de suport tècnic(Obre en nova finestra) .   

  Llista de Notificacions:

  Existeix una llista de distribució per als usuaris ORVE, a través de la qual s'emeten notificacions sobri:

  • Cambios en l'aplicació
  • Incidencias i problemes
  • Novedades

  Els usuaris tant gestors com a personal tècnic de les Administracions Públiques, es poden subscriure a aquesta llista si desitgen rebre aquest tipus de notificacions. Poden donar-se de alta al següent  enllaç(Obre en nova finestra) .

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servei comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  PHP
  Sistema Operatiu:
  Qualsevol

  Descripció

  La complexitat administrativa d'Espanya fan que el ciutadà tingui la necessitat de relacionar-se amb diferents Administracions Públiques en funció de la competència que tinguin.

  Es calcula que a Espanya hi ha més de 20.000 oficines de registre de les diverses Administracions Públiques. Aquest escenari produeix gran complexitat estructural i dispersió competencial en el servei públic, addicionalment suposava sobrecoste i impacte en la qualitat de vida dels ciutadans.

  L'OFICINA DE REGISTRE VIRTUAL (ORVE)

  Per donar resposta a aquestes necessitats de millora i eficiència de l'Administració Pública i servei al ciutadà, es posa a la disposició de les Administracions Públiques el servei comú de registre ORVE.

  ORVE és un servei d'administració electrònica en el núvol ofert a les Administracions Públiques, que proporciona una solució de registre completa que permet gestionar les Oficines de Registre d'entrada/sortida d'una Administració, proporcionant el seu propi llibre de registre.

  Aquests enviaments s'anoten en el llibre del Registre Electrònic General de l'AGE amb plena validesa jurídica segons la llei 39/2015 i es transmeten a la destinació a través del Sistema d'Interconnexió de Registres, amb un format i estructura de dades conforme a la Norma Tècnica d'Interoperabilitat SICRES 3.0.

  El Consorci Asturià de Serveis Tecnològics del Principat d'Astúries ha finançat el següent vídeo per promoure l'ús d'ORVE pels Ajuntaments (data de publicació: 3 d'octubre de 2017).

  https://www.youtube.com/watch?v=zyojm0iwvjg&feature=youtu.be

  Notícies

  28 May 2015

  Continua el desplegament d'ORVE/SIR en grans Ajuntaments. Desplegar acordeon

  L'Ajuntament de Logronyo s'incorpora a la plataforma SIR arran del Conveni ORVE signat amb La Rioja.

  L'Ajuntament de Logronyo, capital de La Rioja, és la primera incorporació a nivell municipal de la Rioja al Sistema d'Interconnexió de Registres, mitjançant el servei comú ORVE arran del Conveni ORVE signat amb La Rioja(Obre en nova finestra) . Els més de 153.000 ciutadans de Logronyo podran presentar els seus registres electrònicament dirigits a totes les administracions públiques ja integrades en SIR.  La tramitació electrònica amb digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica  multiplica l'eficàcia administrativa posat que la recepció en destinació es realitza en minuts i els costos es redueixen al voltant de 4 euros per enviament realitzat.

  Així mateix, com a conseqüència dels últims convenis ORVE/SIR signats amb: el Principat d'Astúries i la Comunitat Valenciana, cal destacar la incorporació al Sistema d'Interconnexió de Registres amb ORVE dels Ajuntaments d'Avilés amb més de 83.000 habitants, Alzira amb més de 44.000 habitants i Catarroja amb més de 27.000 habitants.

  La plataforma SIR seguirà incorporant administracions en els propers mesos. Actualment es poden intercanviar per SIR seients registrals electrònicament entre les administracions públiques de Comunitat de Madrid, Canàries, Astúries, Castella i León, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, La Rioja, Extremadura i Jaén.

  19 May 2015

  La Junta d'Extremadura ha signat el Conveni: Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Publiques. Desplegar acordeon

  La signatura del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de la Junta d'Extremadura, tant regionals com a locals.

  ORVE «fa realitat l'administració sense papers» ja que permet escanejar la documentació del ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. Els expedients s'envien electrònicament a l'oficina de destinació ràpidament, sigui el que sigui la seva ubicació geogràfica o nivell d'administració competent.

  Amb la signatura d'aquest conveni el passat dia 30 d'abril de 2015 ( http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=boe-a-2015-5467(Obre en nova finestra) ), s'inicia la implantació de l'aplicació ORVE en les administracions públiques d'Extremadura, que permetrà l'enviament i la recepció de seients registrals electrònicament mitjançant el Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR), la qual cosa suposa una enorme millora en eficàcia del servei doncs la recepció en destinació es produeix en segons i addicionalment un estalvi de costos benvolgut en més de tres euros per seient registral. El desplegament de l'aplicació ORVE en les Oficines de registre es durà a terme de manera gradual a partir de les properes setmanes.

  06 May 2015

  La Diputació de Jaén ha signat el Conveni: Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Publiques. Desplegar acordeon

  La signatura del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a la Diputació de Jaén i a totes les Entitats Locals d'aquesta província que desitgin adherir-se a aquest Conveni. Es dona cobertura als 664 916 habitants dels 97 municipis de la província.

  ORVE «fa realitat l'administració sense papers» ja que permet escanejar la documentació que presenta el ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. Els expedients s'envien electrònicament a l'oficina de destinació ràpidament, sigui el que sigui la seva ubicació geogràfica o nivell d'administració competent.

  Amb la signatura d'aquest conveni el passat 30 d'abril de 2015, s'inicia la implantació de l'aplicació ORVE en les administracions públiques de la província de Jaén, que permetrà l'enviament i la recepció de seients registrals electrònicament mitjançant el Sistema d'Interconnexió de Registres ( SIR ) , la qual cosa suposa una enorme millora en eficàcia del servei doncs la recepció en destinació es produeix en segons i addicionalment un estalvi de costos benvolgut en més de tres euros per seient registral. El desplegament de l'aplicació ORVE en les Oficines de registre es durà a terme de manera gradual a partir de les properes setmanes.

  La incorporació de la Diputació de Jaén en la plataforma SIR, s'uneix a les vuit Comunitats Autònomes amb les quals el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha signat conveni de col·laboració ORVE (C. de Madrid, C. Canarias, Astúries, Castella i León, Castella-la Manxa, La Rioja i C. Valenciana).

  16 February 2015

  Comença el desplegament d'ORVE/SIR a La Rioja Desplegar acordeon

  Avui comença la connexió a la plataforma del Sistema d'Interconnexió de Registres de les primeres Oficines de Registre de La Rioja, tant regionals com a locals.

  Amb la signatura del conveni ORVE/SIR el passat 21 de Novembre de 2014 es va iniciar el procés per fer possible el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de La Rioja.

  Gràcies al servei comú ORVE es procedeix a la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica i l'enviament electrònic a l'oficina de destinació d'administració competent en segons.

  El desplegament d'oficines es durà a terme gradualment i en els propers mesos el projecte estarà completament implantat a La Rioja.

  Més informació sobre les solucionis ORVE i SIR

  27 November 2014

  La Junta de Castella i León signa el conveni Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques Desplegar acordeon

  La signatura del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de Castella i León, tant regionals com a locals.

  Més informació

  31 October 2014

  La Junta de Castella-la Manxa signa el conveni Oficina de Registre Virtual (ORVE) amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Publiques. Desplegar acordeon

  La signatura del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques de Castella-la Manxa, tant regionals com a locals.

  Amb la signatura d'aquest conveni el 31 d'Octubre de 2014 s'inicia la implantació de l'aplicació ORVE en les administracions públiques Castellano Manchegas que permetrà l'enviament i la recepció de seients registrals electrònicament mitjançant el Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR) la qual cosa suposa una enorme millora en eficàcia del servei doncs la recepció en destinació es produeix en segons i un estalvi de costos benvolgut en més de tres euros per seient registral.


  ORVE «fa realitat l'administració sense papers» ja que permet escanejar la documentació del ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. Els expedients s'envien electrònicament a l'oficina de destinació ràpidament, sigui el que sigui la seva ubicació geogràfica o nivell d'administració competent.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable