" /> PAe - La plataforma Joinup es redissenya sobre l'opinió dels seus usuaris
accesskey_mod_content

La plataforma Joinup es redissenya sobre l'opinió dels seus usuaris

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

16 octubre 2017

logo de la Comissió Europea

Reestructuració completa de dades, agrupació de contingut similar en "col·leccions", cerques millorades amb filtres de contingut i cerca facetada, neteja de dades inactives, versió ‘responsive’ per a mòbils i tablets… són algunes de les millores del nou redissenye de Joinup.

En el seu sisé any d'existència, la plataforma europea per a compartir i discutir solucions administratives digitals (gestionada baix el programa ISA² de DIGIT(Obri en nova finestra) ) ha patit una remodelació completa.  Joinup (Obri en nova finestra) oferix als desenvolupadors de TU l'oportunitat de promocionar, debatre i carregar les seues pròpies solucions provades d'administració electrònica i descarregar-les d'unes altres però, amb el pas dels anys, es va fer evident la necessitat d'oferir als usuaris més orientació sobre com trobar la informació que els resultava més pertinent, entre altres factors a tindre en compte.

Per açò, després d'una sèrie d'enquestes, sondejos i entrevistes, es van identificar amb èxit les necessitats i preferències dels  usuaris.

L'estructura del nou Joinup

Sobre la base d'esta valuosa informació, l'estructura de la plataforma es va revisar per complet. Les solucions ara s'agrupen en unes 88 col·leccions temàtiques. Una altra novetat és la possibilitat de realitzar una cerca multicriterio. En el futur, les solucions de major rellevància es mostraran primer en els resultats de cerca. Definint-se la rellevància per la puntualitat (és a dir, la novetat de la informació), la vivacitat (és a dir, quant es visita l'element de contingut al llarg de la seua vida) i el compromís (és a dir, quant s'usa el contingut).

Les noves solucions que es proposen per a carregar se sotmetran a un control de qualitat més estricte per part de l'equip de moderació de Joinup i, en un segon pas, el propietari de la col·lecció temàtica per a la qual es proposa la solució, haurà de donar també la seua aprovació. A més, es requerix una declaració de la llicència relacionada perquè l'admissió es carregue. Les solucions que tenien poc interés en el passat o que no es van mantindre correctament s'han eliminat.

Finalment, la plataforma ara és ‘responsive’, la qual cosa permet la visualització de contingut en tot tipus de dispositius en el format adequat.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Centre de Transferència de Tecnologia