accesskey_mod_content

Publicat l'Informe REGNA 2022

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

04 març 2024

S'ha publicat l'Informe REGNA 2022, que presenta l'anàlisi dels indicadors més significatius del sector TIC de l'any 2021 en l'Administració General de l'Estat.

Ja està disponible per a la seua consulta l'informe REGNA 2022 amb l'anàlisi dels indicadors més representatius de la situació i ús dels sistemes i tecnologies de la informació i comunicacions en l'AGE, així com del personal dedicat a les TIC. Les dades d'este informe corresponen a l'any 2021, amb l'estructura vigent en 2021, del Reial decret 2/2020, de 12 de gener, pel qual es reestructuren els departaments ministerials.

L'informe s'emmarca en les funcions de el “Observatori de l'Administració Electrònica i Transformació Digital" i es publica en el Portal d'Administració electrònica PAE. 

L'informe s'ha realitzat sobre la base de les dades que proporcionen les organitzacions de l'Administració General de l'Estat (AGE), Organismes Autònoms, Entitats Gestores i Servicis Comuns de la Seguretat Social, Agències Estatals, Entitats Públiques Empresarials i altres Organismes Públics participants, en l'aplicació REGNA. En ell s'analitzen diferents aspectes relacionats amb els gastos i inversions TIC, el parc informàtic actualitzat de l'AGE, programari utilitzat i el personal efectiu destinat a competències TIC.

Respecte als resultats, durant l'exercici 2021, els gastos TIC van ascendir a 2.257 milions d'euros, considerant com a “gastos TIC” els gastos de personal dedicat a les TIC (capítol 1), gastos corrents de béns i servicis TIC (capítol 2), i inversions reals (capítol 6).

El volum total de gastos informàtics per a l'exercici 2021 va aconseguir els 2.091 milions d'euros. Del pressupost total, els Ministeris van destinar el 4,89% als gastos TIC.

En este exercici d'estudi, el total de gasto en maquinari va ser de 244.618 milions d'euros. La mitjana per ministeris va resultar d'11 milions d'euros. El gasto en programari va ser de 277 milions d'euros i la mitjana de gasto ministerial en programari és de 13 milions d'euros. El total de gasto en servicis informàtics ascendix a 1.193 milions d'euros, mentre que la mitjana de gasto per ministeri és de 54 milions d'euros.

La partida de “personal” va aconseguir quasi els 324 milions d'euros. El total de personal TIC va ser de 10.483 empleats explicant funcionaris i laborals. La mitjana va ser de 477 efectius TIC per Ministeri.

Respecte del personal total, els efectius dedicats a TIC representen un 1,8%.

Les xifres arreplegades en l'informe REGNA es publicaran també en els formats procesables XLSX i ODS que formen part de la política RISP.

L'informe complet pot descarregar-se en Observatori d'Administració Electrònica (OBSAE)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica