accesskey_mod_content

España, en el segon posat de la UE en servicis públics digitals

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

12 juny 2020

  • España manté la segona posició europea en l'índex de dades obertes i es manté per damunt de la mitjana europea en tots els indicadors de servicis públics digitals. A més, destaca els esforços realitzats en España respecte a l'actualització de l'Estratègia Nacional de Ciberseguretat.

L'Índex Índex d'Economia i Sociedad Digital (DESI) 2020(Obri en nova finestra) , que la Comissió Europea va fer públic l'11 de juny, destaca la millora de la posició d'España en servicis públics digitals, àmbit en el qual obté el segon posat de la Unió Europea.

Tots els indicadors es mantenen significativament per damunt de la mitjana europea, augmentant la puntuació des dels 80.9 punts obtinguts en 2019 fins als 87 punts de 2020.

Respecte de l'any anterior, España millora la seua situació respecte de Finlàndia i a Países Bajos i se situa a dos punts del primer lloc (Estònia).

DESI: Servicios públicos digitales. España en segunda posición.

La dimensió servicis públics digitals es compon enguany de cinc indicadors: “usuaris d'administració electrònica”, “formularis pre-emplenats”, “compleción de servicis en línia”, “servicis públics digitals en empreses” i “dades obertes”. España manté la puntuació de tots els indicadors de servicis públics digitals de 2020 significativament per damunt de la mitjana de la Unió Europea.

Valores del DESI de España en 2018, 2019 y 2020

España manté la segona posició en dades obertes. Referent a açò l'informe DESI destaca que la inversió del país en les dades obertes de les administracions públiques “és un exemple a seguir per les grans economies de la UE a l'hora de realitzar la transició al digital per defecte en l'administració central”.

L'informe també afirma que els indicadors “mostren un nivell alt d'interacció en línia entre les autoritats públiques, els ciutadans i les empreses. España obté molt bons resultats en l'indicador de dades obertes, i ocupa el segon posat amb el 90 % de la puntuació màxima. El 82 % dels usuaris d'internet espanyols participa activament en els servicis d'administració electrònica, 6 punts percentuals més que l'any anterior”.

A més, es destaca com a fita fonamental de 2020 en España l'actualització de l'Estratègia Nacional de Ciberseguretat.

L'Índex d'Economia i Sociedad Digital (DESI) 2020

L'Índex Índex d'Economia i Sociedad Digital (DESI) resumix cinc indicadors del rendiment digital d'Europa, permetent un seguiment de l'evolució dels estats membres de la Unió Europea en la competitivitat digital. Estos cinc indicadors són: connectivitat, capital humà, ús d'internet, integració de la tecnologia digital i  servicis públics digitals.

En la valoració global del DESI 2020, España ocupa el lloc número 10 dels Estats membres de la UE.

Ranking general del DESI. España en 11ª posición (contando a Reino Unido como Miembro UE)

A més dels bons resultats en servicis públics digitals, l'informe DESI destaca els bons resultats del país en l'àmbit de la connectivitat. No obstant açò, este informe també reflectix que España es manté per davall de la mitjana europea en capital humà.

Evolución de los resultados relativos por Dimensión y a lo largo del tiempo

  • Servicis electrònics