accesskey_mod_content

Espanya, en el segon posat de la UE en serveis públics digitals

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

12 juny 2020

  • Espanya manté la segona posició europea en l'índex de dades obertes i es manté per sobre de la mitjana europea en tots els indicadors de serveis públics digitals. A més, destaca els esforços realitzats a Espanya respecte a l'actualització de l'Estratègia Nacional de Ciberseguretat.

L'Índex Índex d'Economia i Societat Digital (DESI) 2020(Obre en nova finestra) , que la Comissió Europea va fer públic l'11 de juny, destaca la millora de la posició d'Espanya en serveis públics digitals, àmbit en el qual obté el segon posat de la Unió Europea.

Tots els indicadors es mantenen significativament per sobre de la mitjana europea, augmentant la puntuació des dels 80.9 punts obtinguts en 2019 fins als 87 punts de 2020.

Pel que fa a l'any anterior, Espanya millora la seva situació pel que fa a Finlàndia i a Països Baixos i se situa a dos punts del primer lloc (Estònia).

DESI: Servicios públicos digitales. España en segunda posición.

La dimensió serveis públics digitals es compon aquest any de cinc indicadors: “usuaris d'administració electrònica”, “formularis pre-emplenats”, “compleción de serveis en línia”, “serveis públics digitals en empreses” i “dades obertes”. Espanya manté la puntuació de tots els indicadors de serveis públics digitals de 2020 significativament per sobre de la mitjana de la Unió Europea.

Valores del DESI de España en 2018, 2019 y 2020

Espanya manté la segona posició en dades obertes. Referent a això l'informe DESI destaca que la inversió del país en les dades obertes de les administracions públiques “és un exemple a seguir per les grans economies de la UE a l'hora de realitzar la transició al digital per defecte en l'administració central”.

L'informe també afirma que els indicadors “mostren un nivell alt d'interacció en línia entre les autoritats públiques, els ciutadans i les empreses. Espanya obté molt bons resultats en l'indicador de dades obertes, i ocupa el segon posat amb el 90 % de la puntuació màxima. El 82 % dels usuaris d'internet espanyols participa activament en els serveis d'administració electrònica, 6 punts percentuals més que l'any anterior”.

A més, es destaca com a fita fonamental de 2020 a Espanya l'actualització de l'Estratègia Nacional de Ciberseguretat.

L'Índex d'Economia i Societat Digital (DESI) 2020

L'Índex Índex d'Economia i Societat Digital (DESI) resumeix cinc indicadors del rendiment digital d'Europa, permetent un seguiment de l'evolució dels estats membres de la Unió Europea en la competitivitat digital. Aquests cinc indicadors són: connectivitat, capital humà, ús d'internet, integració de la tecnologia digital i  serveis públics digitals.

En la valoració global del DESI 2020, Espanya ocupa el lloc número 10 dels Estats membres de la UE.

Ranking general del DESI. España en 11ª posición (contando a Reino Unido como Miembro UE)

A més dels bons resultats en serveis públics digitals, l'informe DESI destaca els bons resultats del país en l'àmbit de la connectivitat. No obstant això, aquest informe també reflecteix que Espanya es manté per sota de la mitjana europea en capital humà.

Evolución de los resultados relativos por Dimensión y a lo largo del tiempo

  • Serveis electrònics