Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

ACCEDISCA - Sede i Gestió-i de Procediments

 • Nomene Abreujat:
  ACCEDISCA
  Resum:
  ACCEDISCA - Accés dels Ciudadanos als Expedients de l'Administració -, és una plataforma modular que integra tres components principals: una seu-i; un complet gestor per a la tramitació electrònica dels expedients que s'inicien en la seu; i una ferramenta per a la seua administració i configuració, que inclou un gestor de continguts de la seu i un editor de formularis propi.

  Este servici està disponible en el núvol per a l'Administració General de l'Estat, per a la resta d'organismes la versió serà instalable on-premise.

  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servici en xarxa per a usuari final
  Producte instalable
  Servici en xarxa integrable en aplicacions del client
  Contacte:

  ACCEDISCA Demo

  Pot sol·licitar accés a l'entorn de proves ACCEDISCA Demo, emplenant el formulari que trobarà en la url a continuació: https://ssweb.seap.minhap.es/ayuda/consulta/accedademo , indicant en el camp Tipus: "Sol·licitud d'accés a accedisca-demo".

  L'accés a este entorn Demo requerix de connexió a la Xarxa SARA.

  Contacte

  En general, per a qualsevol consulta o petició relacionada amb ACCEDISCA:

  https://ssweb.seap.minhap.es/ayuda/consulta/acceda

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica , Gestió de servicis i sistemes , Servicis horitzontals per a les AA.PP , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  EUPL (European Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  PHP , Servicios Web
  Sistema Operatiu:
  Linux , Windows

  Descripció

  ACCEDISCA - Accés dels Ciudadanos als Expedients de l'Administració - és una plataforma modular que oferix de manera senzilla:

  1. Una seu electrònica i un complet gestor de continguts per a la seua configuració.
  2. Un gestor de procediments administratius electrònics, que inclou des de la iniciació d'expedients per part del ciutadà/sol·licitant fins a l'emissió de requeriments, notificacions/comunicacions, resolucions, etc. per part del tramitador.
  3. Una ferramenta per a la creació i configuració senzilla d'aquests procediments, amb gestió d'usuaris i editor de formularis propis.

  L'estructura de la plataforma ACCEDISCA es pot observar en la següent imatge.

  Estructura ACCEDISCA

   

  Des de la Seu-i, el Ciudadano/Solicitante ACCEDA pot iniciar els seus expedients electrònics, consultar el seu estat (Com va el meu?), comparéixer notificacions/comunicacions en la seu i rebre avisos per correu electrònic per a estar informat sobre la seua tramitació.

  El Tramitador d'expedients ACCEDISCA permet als usuaris tramitadors una completa gestió de la tramitació dels expedients, del silenci administratiu, emetre i gestionar requeriments, enviar notificacions i comunicacions, gestionar la documentació associada a l'expedient, remetre-la a altres unitats, arxivar un expedient, etc.

  Per la seua part, des del Gestor de Seu i Procediments, l'Administrador ACCEDISCA pot crear nous processos o procediments administratius configurant els paràmetres dels mateixos i dissenyant formularis d'interacció amb el ciutadà. A més, serà capaç de gestionar tot el contingut relatiu amb la seu electrònica, incloent avisos, notícies, ferramentes, enllaços d'interés, etc.

   

  Ventajas de l'ús d'ACCEDISCA

  ACCEDISCA està dissenyat per a la implementació de forma ràpida i flexible dels diferents procediments pertanyents a un organisme, millorant d'esta manera l'eficiència dels tràmits administratius i eliminat l'ús de paper cap a una verdadera administració digital.

  Facilita el compliment del dret del ciutadà a relacionar-se electrònicament amb l'administració, en totes les seues actuacions administratives i el compliment dels organismes de la Llei 39/2015.

  De fet, té com a objectiu reduir la bretxa digital entre organismes, oferint un servici que possibilita la posada en marxa de la seua seu així com la gestió electrònica dels seus procediments administratius, d'una forma ràpida, amb un esforç reduït i amb un cost baix.

  El seu ús permet l'anàlisi de les diferents etapes del cicle de vida d'un expedient el que contribuïx a la millora de procediments, formularis de sol·licitud, fluxos d'estat i definició de models de resolucions.

  L'aplicatiu està pensat perquè el seu ús siga intuïtiu tant per a ciutadans com a administradors i tramitadors.

  ACCEDISCA és modular i flexible permetent configurar i utilitzar o no la majoria de les funcionalitats segons els requisits específics de cada organisme: representació, arxivat, silenci administratiu, edició de la sol·licitud, estats de tramitació, etc.

  Així mateix, l'exportació de les funcionalitats via servicis web facilita la integració amb aplicacions propietàries, tant en el sentit d'entrada, com d'eixida, gràcies a la implementació de disparadors en processos de gestió d'expedients.

   

  Maneres de provisió d'ACCEDISCA

  • Mitjançant distribució del codi font, per a la seua instal·lació en les dependències de l'organisme. Si està interessat en esta manera dirigisca's al codi font d'ACCEDISCA disponible en la secció de Descàrregues.
  • Modelo Cloud o Servici en el núvol, allotjat en les infraestructures de la SGAD. Si està interessat en esta manera, per favor, seguisca les instruccions indicades en el document Guías Rápidas  de  ACCEDISCA en el Núvol disponible en la secció de Descàrregues.

   

  Projecte cofinançat amb fons FEDER

  Notícies

  08 September 2021

  Curs bàsic d'ACCEDISCA Desplegar acordeon

  El pròxim 4 d'octubre està previst que s'inicie un curs on-line sobre ACCEDISCA en el portal FEDAP. La modalitat del curs serà enterament online, equivalent a 15 hores presencials, amb nombre de places limitat i se centrarà en els aspectes bàsics de la ferramenta.

  El curs està orientat tant a usuaris tramitadors com a responsables tècnics (personal funcionari), amb un mòdul dedicat a l'aplicació de tramitació d'expedients i les seues funcionalitats, i altres dos mòduls orientats a la gestió dels continguts de la seu-i i la configuració de procediments administratius. Inclou també exercicis pràctics, para la realització dels quals es requerix connexió a la xarxa SARA.

  En cas d'estar interessats en la realització del curs, o que pogueren haver-hi usuaris en els vostres organismes que podrien realitzar-ho, accedisquen al següent enllaç i realitzen la seua sol·licitud:

   

  https://forma.administracionelectronica.gob.es/form/open/corp/4081/rjff

   

  28 June 2021

  Suspensió de noves incorporacions Desplegar acordeon

  La Secretaria General d'Administració Digital informa que, de manera temporal i amb motiu dels treballs d'evolució tecnològica del servici Acceda en el Núvol,  queda suspesa, temporalment, la incorporació al mateix de nous organismes. Es publicaran noves notícies sobre l'avanç del procés i la futura disponibilitat de  este servici

  30 November 2020

  Noves condicions d'ús d'ACCEDISCA Desplegar acordeon

  La Secretaria General d'Administració Digital, ha iniciat el procés per a renovar tecnològicament la plataforma ACCEDISCA i adaptar-la a les noves tendències d'automatització de processos. Per a açò, ja  prepara alguns treballs tècnics inicials per a avançar en  este objectiu, la consecució del qual va a requerir un gran esforç, ja que serà paral·lel al ja habitual de mantindre obert el servici actual per als organismes que ja ho estan utilitzant.

   

  Per este motiu,  s'ha acordat contindre les noves demandes per a  l'ús del servici ACCEDISCA a partir del pròxim dia 1 de desembre de 2020. Des d'esta data, entraran en  vigor les següents  condicions:

   

  •             Cada organisme, de l'Administració General de l'Estat, interessat en el consum d'ACCEDISCA haurà d'obrir una incidència tipus “Mostra d'interés” abans de sol·licitar l'alta en Preproducció.

   

  •             Cada sol·licitud de Mostra d'interés per l'ús del servici  ACCEDISCA, haurà de ser acompanyada d'un informe firmat per el  responsable de l'organisme sol·licitant on expose   justificació suficient, perquè es puga valorar l'oportunitat d'acceptar la seua demanda.

  27 July 2020

  Curs bàsic d'ACCEDISCA Desplegar acordeon

  El pròxim 19 d'octubre està previst que s'inicie un curs on-line sobre ACCEDISCA en el portal FEDAP. La modalitat del curs serà enterament online, equivalent a 15 hores presencials, amb nombre de places limitat i se centrarà en els aspectes bàsics de la ferramenta.

  El curs està orientat tant a usuaris tramitadors com a responsables tècnics (personal funcionari), amb un mòdul dedicat a l'aplicació de tramitació d'expedients i les seues funcionalitats, i altres dos mòduls orientats a la gestió dels continguts de la seu-i i la configuració de procediments administratius. Inclou també exercicis pràctics, para la realització dels quals es requerix connexió a la xarxa SARA.

  En cas d'estar interessats en la realització del curs, o que pogueren haver-hi usuaris en els vostres organismes que podrien realitzar-ho, accedisquen al següent enllaç i realitzen la seua sol·licitud:

   

  https://forma.administracionelectronica.gob.es/form/open/corp/4081/rjff

  13 May 2020

  Nova versió d'ACCEDISCA (v. 5.0.3) Desplegar acordeon

  S'ha desplegat en producció, esta  nova actualització que inclou millores sobre  les ja habilitades sobre les disponibles en la versió 5.0, on s'havien aportat, entre altres capacitats, una major flexibilitat la gestió d'estats de l'expedient, la disponibilitat d'un índex que permet l'ordenació de documents, la possibilitat d'incorporar al forme expedient documents externs o l'ús de firma longeva.

  Amb la nova versió es facilita i potencia  l'ús de Carpeta Ciudadana  i es permet la remissió de documents d'un expedient ACCEDISCA a qualsevol altre organisme, a través del servici horitzontal GEISER.

  També s'han corregit alguns errors, que afectaven al funcionament òptim de la plataforma, en aspectes tals com la gestió d'interessats i representants. També s'ha dotat a l'aplicació de Tramitació de capacitat per a la incorporació a l'expedient de documentació voluminosa  en un arxiu ZIP i més flexibilitat en l'ompliment de dades, que abans eren obligatoris, com el telèfon o la direcció postal.

   

  01 March 2018

  AIREF fa ús de la solució ACCEDISCA per a la seua Seu electrònica Desplegar acordeon

  La Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) té com a missió vetlar per la sostenibilitat de les finances públiques, i garantir el compliment efectiu per les Administracions Públiques del principi d'estabilitat pressupostària arreplegat en l'art. 135 de la Constitució Espanyola.


  En honor del compliment de la normativa aplicable, este organisme disposa des de fa uns mesos d'una Seu electrònica, que s'ha implantat recolzada sobre la solució horitzontal ACCEDISCA en la seua modalitat en el Núvol. D'esta manera, a més de facilitar la relació electrònica amb el ciutadà (persones físiques o jurídiques), AIREF compta amb una aplicació completa per a la tramitació dels seus expedients. Al seu torn, l'administrador de procediments de la solució, li permet publicar i configurar nous procediments administratius amb el seu formulari específic, d'una forma senzilla i sense desenvolupament.


  Actualment la seua seu electrònica en el núvol utilitza la versió 4.1 d'ACCEDISCA. No obstant açò, tractant-se d'un servici Cloud, les noves funcionalitats i millores d'ACCEDISCA s'incorporen a esta instància de forma periòdica.

  Polse en el següent enllaç per a visitar la Seu-i d'AIREF(Obri en nova finestra) .

  09 October 2017

  Versió 3.6 d'ACCEDISCA disponible per a descàrrega baix llicencia EUPL Desplegar acordeon

  La plataforma ACCEDISCA – Seu i Gestió electrònica de procediments - es posa a la disposició de les AA.PP. que ho precisen, com a servici en el Núvol o com a producte instalable en les infraestructures de l'organisme.

  Per a la seua instal·lació en les pròpies infraestructures, el codi font d'ACCEDISCA es distribuïx baix llicencia EUPL de tal forma que, respectant les condicions establides en esta, l'entitat que ho descarrega puga evolucionar i/o adaptar la solució horitzontal a les seues necessitats específiques, si així ho precisa.

  Recentment, s'ha posat a disposició en àrea de Descàrregues de la solució en este Portal d'Administració Electrònica (PAE)(Obri en nova finestra) , un nou pack amb el codi font corresponent a la versió 3.6 de la plataforma, alliberat baix llicencia EUPL v. 1.1. Amb múltiples millores, la versió 3.6 d'ACCEDISCA inclou com a funcionalitat més destacada, la integració amb Passarel·la de Pagament(Obri en nova finestra) per al pagament telemàtic de taxes.

  03 August 2017

  Nova Seu electrònica de la D.G. de la Guàrdia Civil sobre ACCEDISCA en el Núvol Desplegar acordeon

  La D.G. de la Guàrdia Civil posa en marxa la seua nova Seu electrònica, implantada sobre la instància d'ACCEDISCA MultiSede en el núvol.

  La seua nova seu arranca sobre la versió 3.6. d'ACCEDISCA que inclou, com a funcionalitat més destacable, la integració amb la Passarel·la de Pagament per al pagament telemàtic de taxes. Amb esta seu ACCEDISCA, la D.G. de la Guàrdia Civil pot posar a la disposició de la ciutadania nous tràmits electrònics, que abans es duien a terme de forma presencial. Entre uns altres, la nova seu inclou 28 procediments de llicències i autoritzacions d'armes, explosius, seguretat d'instal·lacions, cartuchería i pirotècnia, seguretat privada, etc.

  Assenyalar que, al seu torn, la Guàrdia Civil està implantant una altra instància d'ACCEDISCA en les seues infraestructures (ACCEDISCA com a producte), destinada a la tramitació de procediments interns.

  Per a accedir a la nova Seu de la D.G. de la Guàrdia Civil, polse ací .

  22 March 2017

  L'Institut CERVANTES opta per la plataforma ACCEDISCA per a la posada en marxa de la seua Seu electrònica Desplegar acordeon

  ACCEDISCA naix amb la finalitat de constituir un servici o aplicació horitzontal a la disposició de totes les AA.PP. que, dissenyada de forma modular, integra tres components principals: una seu electrònica; un gestor per a la tramitació completa dels expedients administratius iniciats en la seu; i una ferramenta per a la seua administració i configuració, que inclou un gestor de continguts i un editor/dissenyador de formularis propi.

  ACCEDISCA s'oferix com a servici en el núvol (ACCEDISCA Cloud), o com a solució de fonts obertes a implantar en les infraestructures de l'organisme interessat.

  Desde fa uns mesos, l'Institut Cervantes disposa d'una seu electrònica i una aplicació de tramitació en producció, que s'ha implantat sobre una instància d'ACCEDISCA Cloud.

  Recentment, s'ha dut a terme l'actualització d'esta instància a l'última versió d'ACCEDISCA (v. 3.5) que, entre altres millores, inclou integració completa amb el servici Notific@, i un disseny responsive de la seu electrònica.

  Pot accedir a la Seu-i de l'Institut Cervantes polsant ací .

  24 November 2016

  Integració de la plataforma ACCEDISCA amb el servici Notific@ Desplegar acordeon

  Una altra de les funcionalitats rellevants que incorpora la versió 3.5 d'ACCEDISCA, és la integració de la plataforma amb el servici Notific@. Esta integració possibilita, per a cada procediment administratiu definit i configurat en ACCEDISCA:

  1) Parametrització de les opcions d'enviament: canal de notificació - Calme-i ACCEDISCA i Carpeta Ciutadana; DEH obligatori; DEH voluntari / enviament postal, etc. -; dies de retard per a la posada a disposició a través de la DEH o mitjançant enviament postal; termini per a la caducitat de les notificacions; organisme emissor, etc.

  2) Remissió a Notific@, des del mòdul de gestió d'ACCEDISCA, de les notificacions que s'emeten com a part de la tramitació dels expedients (requeriments, resolucions, altres notificacions o comunicacions).


  3) Gestió de notificacions pendents, notificades i refusades (de forma expressa o vençut el termini de caducitat).


  4) Compareixença i accés al contingut de la notificació, a través de l'àrea de Les meues Notificacions o Els meus Expedients de la Seu-i. Propagació dels canvis en l'estat de les notificacions entre ACCEDISCA i Notific@.

  28 October 2016

  Nova versió d'ACCEDISCA amb disseny Responsive Desplegar acordeon

  ACCEDISCA evoluciona cap a la seua versió 3.5 que incorpora, entre altres novetats, un disseny Responsive de la interfície del mòdul de Seu electrònica.

  Actualment, l'ús de dispositius mòbils per a navegar per internet experimenta un creixement constant. Per este motiu, s'ha dut a terme una labor de redissenye i incorporació de capacitats Responsive, que permet l'adequada visualització d'una Seu-i implementada amb ACCEDISCA, independentment del dispositiu que el ciutadà utilitze en l'accés (mòbils, tauletes, etc.). Es millora sensiblement l'experiència de l'usuari, amb una web adaptable i flexible.

  La nova versió ha sigut desplegada recentment en la instància d'ACCEDISCA sobre la qual es recolza la Seu electrònica de la Secretària d'Estat d'Administracions Públiques (SEAP).(Obri en nova finestra)

  19 July 2016

  Actualització de la Seu-i de la UNED a la versió 3.0 d'ACCEDISCA Desplegar acordeon

  La Seu-i de la UNED utilitza ja l'última versió d'ACCEDISCA , havent-se completat l'actualització des de la versió 2.5 a la 3.0.

  La UNED fa ús de la plataforma ACCEDISCA com a servici en el núvol, que implementa la seua Seu-i, i li permet disposar al seu torn d'un complet gestor per a la tramitació electrònica dels seus expedients i l'administració dels seus procediments.

  La versió 3.0 d'ACCEDISCA incorpora múltiples novetats, entre les quals es troben les següents:

  • Nova Safata d'Entrada per a tramitadors, amb filtre per procediment, estat i àmbit
  • Possibilitat de traspàs d'expedients entre diferents àmbits, per canvi de custòdia o tramitació compartida
  • Vinculació (associació) d'expedients
  • Millores en la gestió del silenci administratiu
  • Incorporació de resolucions firmades-i de forma externa a ACCEDISCA (com a opció addicional a la firma de forma interna en ACCEDISCA o mitjançant remissió al Portasignatures)
  • Firma bàsica


  La Seu-i de la UNED es troba accessible en la url habitual ( https://sede.uned.es/ ).

  13 January 2014

  Alliberament del codi d'ACCEDISCA Desplegar acordeon

  La D.G. de Modernització Administrativa, Procediments i Impuls de l'Administració Electrònica allibera els fonts de l'aplicació ACCEDISCA per a facilitar el seu ús per les AAPP

  Les fonts d'ACCEDISCA han sigut alliberats amb llicència EUPL per a permetre a les administracions públiques receptores la possibilitat d'evolucionar o personalitzar el producte.

  El codi font i instruccions d'instal·lació es troben disponibles a través del projecte ACCEDISCA en la Forja del CTT: http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/acceda(Obri en nova finestra)

  05 October 2011

  Nova versió - Acceda 2.0 Desplegar acordeon

  Acaba de posar-se a la disposició de totes les administracions interessades la nova versió d'Acceda, el gestor de seu electrònic i tramitador electrònic desenvolupat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

  En la nova versió s'ha emfatitzat encara més la modularitat de l'aplicació, la integració mitjançant servicis web i la fàcil integració amb diferents subsistemes externs particulars de cada organització. D'esta manera Acceda pot utilitzar-se en el seu conjunt, amb la seua completa funcionalitat, o poden utilitzar-se mòduls específics que resolguen alguna manca o necessitat en una altra plataforma.

  A més, la millora de l'aplicació es basa en l'experiència recaptada durant el seu ús en diferents organismes com el propi Ministeri d'Hisenda i Administracions Pública amb totes les Delegacions i Subdelegacions de Govern, el Ministeri de la Presidència, el Ministeri d'Assumptes estrangers, el Ministeri de Defensa, etc. Per tant, s'han contemplat nombres casos d'ús molt diferents entre si.

  Algunes de les noves funcionalitats disponibles destacades en esta nova versió són:

  Millores en la Gestió

  • Interconnexió amb aplicacions externes pare el consum de servicis o l'ús per terceres aplicacions.
  • Integració amb l'aplicació Portasignatures del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per a enviar documents i resolucions al Portasignatures extern de manera que els gestors d'alt nivell puguen realitzar totes les operacions de firma en el mateix entorn.
  • Nova gestió de recursos (usuaris, capçaleres, plantilles, etc.) centralitzada per als administradors gestors de procediments.
  • Gestió d'expedients per persones físiques o jurídiques i contemplant les figures de sol·licitant, representat o interessat.

  Millores en el Disseny

  • Nou disseny: més manejable, ràpid i fàcil d'usar del backend de tramitació.
  • Sistema de categories dinàmic per a procediments tant interns com a externs.
  • Nou sistema de personalització de capçaleres de document.

  Mejoras Técnicas

  • Nova versió del framework MVC (Zend 1.11.1)
  • Ocupació d'un model de dades emprant ORM (Doctrine 1.2)
  • Centralización en l'ús de tots els fitxers relacionats amb expedients a través de mòduls configurables. Permet utilitzar sistemes externs de gestió documental

  En el desenvolupament d'esta versió es destaca que també ha participat el Ministeri d'Assumptes estrangers que s'ha encarregat del desenvolupament d'algunes d'estes funcionalitats.

  01 November 2010

  Acceda - Seu Electrònica - Tràmit de Procediments Desplegar acordeon

  El Ministeri de Política Territorial i Administració Pública va posar en funcionament la seua seu electrònica el passat mes de març utilitzant l'aplicació ACCEDISCA desenvolupada per a este propòsit pel propi Ministeri basant-se en sistemes LAMP (linux, apatxe, mysql i php). La utilització de productes de fonts obertes que en estos casos concrets poden obtindre's gratuïtament permeten la seua possible implantació en múltiples organismes amb un cost menor que altres solucions.

  El Ministeri de Política Territorial oferix el codi de la seua aplicació a aquells organismes interessats a utilitzar-la. De fet, a data d'1 de març de 2010, s'han rebut peticions de cessió de l'aplicació de diversos organismes (Ministeri de Defensa, Ministeri d'Assumptes estrangers, IMSERSO i Ministeri de Presidència). A causa d'esta demanda, s'està pensant a muntar una infraestructura que puga donar suport a les noves peticions de cessió de l'aplicació, perquè fins i tot arribe a les CCAA i a les EELL.

  Actualment Accedisca es troba instal·lada i donant servici en producció, a més d'en el propi Ministeri de Política Territorial i Administració Pública, en el Ministeri de Presidència i en el Ministeri d'Assumptes estrangers. Tant en l'IMSERSO com en el Ministeri de Defensa està previst que Accedisca s'instal·le pròximament, ja que en tots dos organismes s'estan realitzant les labors d'integració amb els seus corresponents Registros i aplicacions pròpies de la seua gestió.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades