Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

ACCEDEIXI - Sede i Gestió-i de Procediments

 • Nomeni Abreujat:
  ACCEDEIXI
  Resum:
  ACCEDEIXI - Accés dels Ciudadanos als Expedients de l'Administració -, és una plataforma modular que integra tres components principals: una seu-i; un complet gestor per a la tramitació electrònica dels expedients que s'inicien a la seu; i una eina per a la seva administració i configuració, que inclou un gestor de continguts de la seu i un editor de formularis propi.

  Aquest servei està disponible en el núvol per a l'Administració General de l'Estat, per a la resta d'organismes la versió serà instal·lable on-premise.

  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servei en xarxa per a usuari final
  Producte instal·lable
  Servei en xarxa integrable en aplicacions del client
  Contacto:

  ACCEDEIXI Demo

  Pot sol·licitar accés a l'entorn de proves ACCEDEIXI Demo, emplenant el formulari que trobarà en la url a continuació: https://ssweb.seap.minhap.es/ayuda/consulta/accedademo , indicant en el camp Tipus: "Sol·licitud d'accés a accedeixi-demo".

  L'accés a aquest entorn Demo requereix de connexió a la Xarxa SARA.

  Contacte

  En general, per a qualsevol consulta o petició relacionada amb ACCEDEIXI:

  https://ssweb.seap.minhap.es/ayuda/consulta/acceda

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP , Tramitació electrònica , Gestió de serveis i sistemes , Sitios web, seus electròniques i atenció al ciutadà
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  EUPL (European Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  PHP , Servicios Web
  Sistema Operatiu:
  Linux , Windows

  Descripció

  ACCEDEIXI - Accés dels Ciudadanos als Expedients de l'Administració - és una plataforma modular que ofereix de manera senzilla:

  1. Una seu electrònica i un complet gestor de continguts per a la seva configuració.
  2. Un gestor de procediments administratius electrònics, que inclou des de la iniciació d'expedients per part del ciutadà/sol·licitant fins a l'emissió de requeriments, notificacions/comunicacions, resolucions, etc. per part del tramitador.
  3. Una eina per a la creació i configuració senzilla d'aquests procediments, amb gestió d'usuaris i editor de formularis propis.

  L'estructura de la plataforma ACCEDEIXI es pot observar en la següent imatge.

  Estructura ACCEDEIXI

   

  Des de la Seu-i, el Ciudadano/Solicitante ACCEDA pot iniciar els seus expedients electrònics, consultar el seu estat (Com va el meu?), comparèixer notificacions/comunicacions a la seu i rebre avisos per correu electrònic per estar informat sobre la seva tramitació.

  El Tramitador d'expedients ACCEDEIXI permet als usuaris tramitadors una completa gestió de la tramitació dels expedients, del silenci administratiu, emetre i gestionar requeriments, enviar notificacions i comunicacions, gestionar la documentació associada a l'expedient, remetre-la a altres unitats, arxivar un expedient, etc.

  Per la seva banda, des del Gestor de Seu i Procediments, l'Administrador ACCEDEIXI pot crear nous processos o procediments administratius configurant els paràmetres dels mateixos i dissenyant formularis d'interacció amb el ciutadà. A més, serà capaç de gestionar tot el contingut relatiu amb la seu electrònica, incloent avisos, notícies, eines, enllaços d'interès, etc.

   

  Ventajas de l'ús d'ACCEDEIXI

  ACCEDEIXI està dissenyat per a la implementació de forma ràpida i flexible dels diferents procediments pertanyents a un organisme, millorant d'aquesta manera l'eficiència dels tràmits administratius i eliminat l'ús de paper cap a una veritable administració digital.

  Facilita el compliment del dret del ciutadà a relacionar-se electrònicament amb l'administració, en totes les seves actuacions administratives i el compliment dels organismes de la Llei 39/2015.

  De fet, té com a objectiu reduir la bretxa digital entre organismes, oferint un servei que possibilita l'engegada de la seva seu així com la gestió electrònica dels seus procediments administratius, d'una forma ràpida, amb un esforç reduït i amb un cost baix.

  El seu ús permet l'anàlisi de les diferents etapes del cicle de vida d'un expedient el que contribueix a la millora de procediments, formularis de sol·licitud, fluxos d'estat i definició de models de resolucions.

  L'aplicatiu està pensat perquè el seu ús sigui intuïtiu tant per a ciutadans com a administradors i tramitadors.

  ACCEDEIXI és modular i flexible permetent configurar i utilitzar o no la majoria de les funcionalitats segons els requisits específics de cada organisme: representació, arxivat, silenci administratiu, edició de la sol·licitud, estats de tramitació, etc.

  Així mateix, l'exportació de les funcionalitats via serveis web facilita la integració amb aplicacions propietàries, tant en el sentit d'entrada, com de sortida, gràcies a la implementació de disparadors en processos de gestió d'expedients.

   

  Maneres de provisió d'ACCEDEIXI

  • Mitjançant distribució del codi font, per a la seva instal·lació en les dependències de l'organisme. Si està interessat en aquesta manera dirigeixi's al codi font d'ACCEDEIXI disponible en la secció de Descàrregues.
  • Modelo Cloud o Servei en el núvol, allotjat en les infraestructures de la SGAD. Si està interessat en aquesta manera, per favor, segueixi les instruccions indicades en el document Guías Rápidas  de  ACCEDEIXI en el Núvol disponible en la secció de Descàrregues.

   

  Projecte cofinançat amb fons FEDER

  Notícies

  08 September 2021

  Curs bàsic d'ACCEDEIXI Desplegar acordeon

  El proper 4 d'octubre està previst que s'iniciï un curs on-line sobri ACCEDEIXI al portal FEDAP. La modalitat del curs serà enterament online, equivalent a 15 hores presencials, amb nombre de places limitat i se centrarà en els aspectes bàsics de l'eina.

  El curs està orientat tant a usuaris tramitadors com a responsables tècnics (personal funcionari), amb un mòdul dedicat a l'aplicació de tramitació d'expedients i les seves funcionalitats, i altres dos mòduls orientats a la gestió dels continguts de la seu-i i la configuració de procediments administratius. Inclou també exercicis pràctics, para la realització dels quals es requereix connexió a la xarxa SARA.

  En cas d'estar interessats en la realització del curs, o que poguessin haver-hi usuaris en els vostres organismes que podrien realitzar-ho, accedeixin al següent enllaç i realitzin la seva sol·licitud:

   

  https://forma.administracionelectronica.gob.es/form/open/corp/4081/rjff

   

  28 June 2021

  Suspensió de noves incorporacions Desplegar acordeon

  La Secretaria General d'Administració Digital informa que, de manera temporal i amb motiu dels treballs d'evolució tecnològica del servei Acceda en el Núvol,  queda suspesa, temporalment, la incorporació al mateix de nous organismes. Es publicaran noves notícies sobre l'avanç del procés i la futura disponibilitat de  aquest servei

  30 November 2020

  Noves condicions d'ús d'ACCEDEIXI Desplegar acordeon

  La Secretaria General d'Administració Digital, ha iniciat el procés per renovar tecnològicament la plataforma ACCEDEIXI i adaptar-la a les noves tendències d'automatització de processos. Per a això, ja  prepara alguns treballs tècnics inicials per avançar en  aquest objectiu, la consecució del qual va a requerir un gran esforç, ja que serà paral·lel al ja habitual de mantenir obert el servei actual per als organismes que ja ho estan utilitzant.

   

  Per aquest motiu,  s'ha acordat contenir les noves demandes per a  l'ús del servei ACCEDEIXI a partir del proper dia 1 de desembre de 2020. Des d'aquesta data, entraran en  vigor les següents  condicions:

   

  •             Cada organisme, de l'Administració General de l'Estat, interessat en el consum d'ACCEDEIXI haurà d'obrir una incidència tipus “Mostra d'interès” abans de sol·licitar l'alta en Preproducció.

   

  •             Cada sol·licitud de Mostra d'interès per l'ús del servei  ACCEDEIXI, haurà de ser acompanyada d'un informe signat per el  responsable de l'organisme sol·licitant on exposi   justificació suficient, perquè es pugui valorar l'oportunitat d'acceptar la seva demanda.

  27 July 2020

  Curs bàsic d'ACCEDEIXI Desplegar acordeon

  El proper 19 d'octubre està previst que s'iniciï un curs on-line sobri ACCEDEIXI al portal FEDAP. La modalitat del curs serà enterament online, equivalent a 15 hores presencials, amb nombre de places limitat i se centrarà en els aspectes bàsics de l'eina.

  El curs està orientat tant a usuaris tramitadors com a responsables tècnics (personal funcionari), amb un mòdul dedicat a l'aplicació de tramitació d'expedients i les seves funcionalitats, i altres dos mòduls orientats a la gestió dels continguts de la seu-i i la configuració de procediments administratius. Inclou també exercicis pràctics, para la realització dels quals es requereix connexió a la xarxa SARA.

  En cas d'estar interessats en la realització del curs, o que poguessin haver-hi usuaris en els vostres organismes que podrien realitzar-ho, accedeixin al següent enllaç i realitzin la seva sol·licitud:

   

  https://forma.administracionelectronica.gob.es/form/open/corp/4081/rjff

  13 May 2020

  Nova versió d'ACCEDEIXI (v. 5.0.3) Desplegar acordeon

  S'ha desplegat en producció, aquesta  nova actualització que inclou millores sobre  les ja habilitades sobre les disponibles en la versió 5.0, on s'havien aportat, entre altres capacitats, una major flexibilitat la gestió d'estats de l'expedient, la disponibilitat d'un índex que permet l'ordenació de documents, la possibilitat d'incorporar al formi expedient documents externs o l'ús de signatura longeva.

  Amb la nova versió es facilita i potencia  l'ús de Carpeta Ciudadana  i es permet la remissió de documents d'un expedient ACCEDEIXI a qualsevol altre organisme, a través del servei horitzontal GEISER.

  També s'han corregit alguns errors, que afectaven al funcionament òptim de la plataforma, en aspectes tals com la gestió d'interessats i representants. També s'ha dotat a l'aplicació de Tramitació de capacitat per a la incorporació a l'expedient de documentació voluminosa  en un arxiu ZIP i més flexibilitat en l'emplenament de dades, que abans eren obligatoris, com el telèfon o l'adreça postal.

   

  01 March 2018

  AIREF fa ús de la solució ACCEDEIXI per a la seva Seu electrònica Desplegar acordeon

  La Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) té com a missió vetllar per la sostenibilitat de les finances públiques, i garantir el compliment efectiu per les Administracions Públiques del principi d'estabilitat pressupostària recollit en l'art. 135 de la Constitució Espanyola.


  En honor del compliment de la normativa aplicable, aquest organisme disposa des de fa uns mesos d'una Seu electrònica, que s'ha implantat recolzada sobre la solució horitzontal ACCEDEIXI en la seva modalitat en el Núvol. D'aquesta manera, a més de facilitar la relació electrònica amb el ciutadà (persones físiques o jurídiques), AIREF compta amb una aplicació completa per a la tramitació dels seus expedients. Al seu torn, l'administrador de procediments de la solució, li permet publicar i configurar nous procediments administratius amb el seu formulari específic, d'una forma senzilla i sense desenvolupament.


  Actualment la seva seu electrònica en el núvol utilitza la versió 4.1 d'ACCEDEIXI. No obstant això, tractant-se d'un servei Cloud, les noves funcionalitats i millores d'ACCEDEIXI s'incorporen a aquesta instància de forma periòdica.

  Premi al següent enllaç per visitar la Seu-i d'AIREF(Obre en nova finestra) .

  09 October 2017

  Versió 3.6 d'ACCEDEIXI disponible per a descàrrega baix llicencia EUPL Desplegar acordeon

  La plataforma ACCEDEIXI – Seu i Gestió electrònica de procediments - es posa a la disposició de les AA.PP. que ho precisin, com a servei en el Núvol o com a producte instal·lable en les infraestructures de l'organisme.

  Per a la seva instal·lació en les pròpies infraestructures, el codi font d'ACCEDEIXI es distribueix baix llicencia EUPL de tal forma que, respectant les condicions establertes en aquesta, l'entitat que ho descarrega pugui evolucionar i/o adaptar la solució horitzontal a les seves necessitats específiques, si així ho precisa.

  Recentment, s'ha posat a disposició a l'Àrea àrea de Descàrregues de la solució en aquest Portal d'Administració Electrònica (PAE)(Obre en nova finestra) , un nou pack amb el codi font corresponent a la versió 3.6 de la plataforma, alliberat baix llicencia EUPL v. 1.1. Amb múltiples millores, la versió 3.6 d'ACCEDEIXI inclou com a funcionalitat més destacada, la integració amb Passarel·la de Pagament(Obre en nova finestra) per al pagament telemàtic de taxes.

  03 August 2017

  Nova Seu electrònica de la D.G. de la Guàrdia Civil sobri ACCEDEIXI en el Núvol Desplegar acordeon

  La D.G. de la Guàrdia Civil engega la seva nova Seu electrònica, implantada sobre la instància d'ACCEDEIXI MultiSede en el núvol.

  La seva nova seu arrenca sobre la versió 3.6. d'ACCEDEIXI que inclou, com a funcionalitat més destacable, la integració amb la Passarel·la de Pagament per al pagament telemàtic de taxes. Amb aquesta seu ACCEDEIXI, la D.G. de la Guàrdia Civil pot posar a la disposició de la ciutadania nous tràmits electrònics, que abans es duien a terme de forma presencial. Entre uns altres, la nova seu inclou 28 procediments de llicències i autoritzacions d'armes, explosius, seguretat d'instal·lacions, cartuchería i pirotècnia, seguretat privada, etc.

  Assenyalar que, al seu torn, la Guàrdia Civil està implantant una altra instància d'ACCEDEIXI en les seves infraestructures (ACCEDEIXI com a producte), destinada a la tramitació de procediments interns.

  Per accedir a la nova Seu de la D.G. de la Guàrdia Civil, premi aquí .

  22 March 2017

  L'Institut CERVANTES opta per la plataforma ACCEDEIXI per a l'engegada de la seva Seu electrònica Desplegar acordeon

  ACCEDEIXI neix amb la finalitat de constituir un servei o aplicació horitzontal a la disposició de totes les AA.PP. que, dissenyada de forma modular, integra tres components principals: una seu electrònica; un gestor per a la tramitació completa dels expedients administratius iniciats a la seu; i una eina per a la seva administració i configuració, que inclou un gestor de continguts i un editor/dissenyador de formularis propi.

  ACCEDEIXI s'ofereix com a servei en el núvol (ACCEDEIXI Cloud), o com a solució de fonts obertes a implantar en les infraestructures de l'organisme interessat.

  Desde fa uns mesos, l'Institut Cervantes disposa d'una seu electrònica i una aplicació de tramitació en producció, que s'ha implantat sobre una instància d'ACCEDEIXI Cloud.

  Recentment, s'ha dut a terme l'actualització d'aquesta instància a l'última versió d'ACCEDEIXI (v. 3.5) que, entre altres millores, inclou integració completa amb el servei Notific@, i un disseny responsive de la seu electrònica.

  Pot accedir a la Seu-i de l'Institut Cervantes prement aquí .

  24 November 2016

  Integració de la plataforma ACCEDEIXI amb el servei Notific@ Desplegar acordeon

  Una altra de les funcionalitats rellevants que incorpora la versió 3.5 d'ACCEDEIXI, és la integració de la plataforma amb el servei Notific@. Aquesta integració possibilita, per a cada procediment administratiu definit i configurat en ACCEDEIXI:

  1) Parametrització de les opcions d'enviament: canal de notificació - Calmi-i ACCEDEIXI i Carpeta Ciutadana; DEH obligatori; DEH voluntari / enviament postal, etc. -; dies de retard per a la posada a disposició a través de la DEH o mitjançant enviament postal; termini per a la caducitat de les notificacions; organisme emissor, etc.

  2) Remissió a Notific@, des del mòdul de gestió d'ACCEDEIXI, de les notificacions que s'emetin com a part de la tramitació dels expedients (requeriments, resolucions, altres notificacions o comunicacions).


  3) Gestió de notificacions pendents, notificades i refusades (de forma expressa o vençut el termini de caducitat).


  4) Compareixença i accés al contingut de la notificació, a través de l'àrea de Les meves Notificacions o Els meus Expedients de la Seu-i. Propagació dels canvis en l'estat de les notificacions entri ACCEDEIXI i Notific@.

  28 October 2016

  Nova versió d'ACCEDEIXI amb disseny Responsive Desplegar acordeon

  ACCEDEIXI evoluciona cap a la seva versió 3.5 que incorpora, entre altres novetats, un disseny Responsive de la interfície del mòdul de Seu electrònica.

  Actualment, l'ús de dispositius mòbils per navegar per internet experimenta un creixement constant. Per aquest motiu, s'ha dut a terme una labor de redissenyo i incorporació de capacitats Responsive, que permet l'adequada visualització d'una Seu-i implementada amb ACCEDEIXI, independentment del dispositiu que el ciutadà utilitzi en l'accés (mòbils, tableta, etc.). Es millora sensiblement l'experiència de l'usuari, amb una web adaptable i flexible.

  La nova versió ha estat desplegada recentment en la instància d'ACCEDEIXI sobre la qual es recolza la Seu electrònica de la Secretària d'Estat d'Administracions Públiques (SEAP).(Obre en nova finestra)

  19 July 2016

  Actualització de la Seu-i de la UNED a la versió 3.0 d'ACCEDEIXI Desplegar acordeon

  La Seu-i de la UNED utilitza ja l'última versió d'ACCEDEIXI , havent-se completat l'actualització des de la versió 2.5 a la 3.0.

  La UNED fa ús de la plataforma ACCEDEIXI com a servei en el núvol, que implementa la seva Seu-i, i li permet disposar al seu torn d'un complet gestor per a la tramitació electrònica dels seus expedients i l'administració dels seus procediments.

  La versió 3.0 d'ACCEDEIXI incorpora múltiples novetats, entre les quals es troben les següents:

  • Nova Safata d'Entrada per a tramitadors, amb filtre per procediment, estat i àmbit
  • Possibilitat de traspàs d'expedients entre diferents àmbits, per canvi de custòdia o tramitació compartida
  • Vinculació (associació) d'expedients
  • Millores en la gestió del silenci administratiu
  • Incorporació de resolucions signades-i de forma externa a ACCEDEIXI (com a opció addicional a la signatura de forma interna en ACCEDEIXI o mitjançant remissió al Portasignatures)
  • Signatura bàsica


  La Seu-i de la UNED es troba accessible en la url habitual ( https://sede.uned.es/ ).

  13 January 2014

  Alliberament del codi d'ACCEDEIXI Desplegar acordeon

  La D.G. de Modernització Administrativa, Procediments i Impuls de l'Administració Electrònica allibera els fonts de l'aplicació ACCEDEIXI per facilitar el seu ús per les AAPP

  Les fonts d'ACCEDEIXI han estat alliberats amb llicència EUPL per permetre a les administracions públiques receptores la possibilitat d'evolucionar o personalitzar el producte.

  El codi font i instruccions d'instal·lació es troben disponibles a través del projecte ACCEDEIXI en la Forja del CTT: http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/acceda(Obre en nova finestra)

  05 October 2011

  Nova versió - Acceda 2.0 Desplegar acordeon

  Acaba de posar-se a la disposició de totes les administracions interessades la nova versió d'Acceda, el gestor de seu electrònic i tramitador electrònic desenvolupat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

  En la nova versió s'ha emfatitzat encara més la modularitat de l'aplicació, la integració mitjançant serveis web i la fàcil integració amb diferents subsistemes externs particulars de cada organització. D'aquesta manera Acceda pot utilitzar-se en el seu conjunt, amb la seva completa funcionalitat, o poden utilitzar-se mòduls específics que resolguin alguna manca o necessitat en una altra plataforma.

  A més, la millora de l'aplicació es basa en l'experiència recaptada durant el seu ús en diferents organismes com el propi Ministeri d'Hisenda i Administracions Pública amb totes les Delegacions i Subdelegacions de Govern, el Ministeri de la Presidència, el Ministeri d'Afers exteriors, el Ministeri de Defensa, etc. Per tant, s'han contemplat nombres casos d'ús molt diferents entre si.

  Algunes de les noves funcionalitats disponibles destacades en aquesta nova versió són:

  Millores en la Gestió

  • Interconnexió amb aplicacions externes pari el consum de serveis o l'ús per terceres aplicacions.
  • Integració amb l'aplicació Portasignatures del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per enviar documents i resolucions al Portasignatures extern de manera que els gestors d'alt nivell puguin realitzar totes les operacions de signatura en el mateix entorn.
  • Nova gestió de recursos (usuaris, capçaleres, plantilles, etc.) centralitzada per als administradors gestors de procediments.
  • Gestió d'expedients per persones físiques o jurídiques i contemplant les figures de sol·licitant, representat o interessat.

  Millores en el Disseny

  • Nou disseny: més manejable, ràpid i fàcil d'usar del backend de tramitació.
  • Sistema de categories dinàmic per a procediments tant interns com a externs.
  • Nou sistema de personalització de capçaleres de document.

  Mejoras Técnicas

  • Nova versió del framework MVC (Zend 1.11.1)
  • Ocupació d'un model de dades emprant ORM (Doctrine 1.2)
  • Centralización en l'ús de tots els fitxers relacionats amb expedients a través de mòduls configurables. Permet utilitzar sistemes externs de gestió documental

  En el desenvolupament d'aquesta versió es destaca que també ha participat el Ministeri d'Afers exteriors que s'ha encarregat del desenvolupament d'algunes d'aquestes funcionalitats.

  01 November 2010

  Acceda - Seu Electrònica - Tràmit de Procediments Desplegar acordeon

  El Ministeri de Política Territorial i Administració Pública va posar en funcionament la seva seu electrònica el passat mes de març utilitzant l'aplicació ACCEDEIXI desenvolupada per a aquest propòsit pel propi Ministeri basant-se en sistemes LAMP (linux, apatxe, mysql i php). La utilització de productes de fonts obertes que en aquests casos concrets poden obtenir-se gratuïtament permeten la seva possible implantació en múltiples organismes amb un cost menor que altres solucions.

  El Ministeri de Política Territorial ofereix el codi de la seva aplicació a aquells organismes interessats a utilitzar-la. De fet, a data d'1 de març de 2010, s'han rebut peticions de cessió de l'aplicació de diversos organismes (Ministeri de Defensa, Ministeri d'Afers exteriors, IMSERSO i Ministeri de Presidència). A causa d'aquesta demanda, s'està pensant a muntar una infraestructura que pugui donar suport a les noves peticions de cessió de l'aplicació, perquè fins i tot arribi a les CCAA i a les EELL.

  Actualment Accedeixi es troba instal·lada i donant servei en producció, a més d'en el propi Ministeri de Política Territorial i Administració Pública, en el Ministeri de Presidència i en el Ministeri d'Afers exteriors. Tant en l'IMSERSO com en el Ministeri de Defensa està previst que Accedeixi s'instal·li pròximament, ja que en tots dos organismes s'estan realitzant les labors d'integració amb els seus corresponents Registros i aplicacions pròpies de la seva gestió.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades