accesskey_mod_content

Publicada guia sobre com fer i avaluar apps accessibles

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

15 desembre 2017

Utilitzant esta guia serà possible generar aplicacions mòbils natiu accessibles per als principals sistemes operatius del mercat (Android, iOS i/o Windows), així com avaluar el nivell d'accessibilitat de les mateixes.

Esta guia està enfocada per a ser d'utilitat a professionals de diversos perfils, ja siga desenvolupadors, professionals dedicats a l'avaluació, editors de contingut o, en general, a qualsevol persona dedicat a la consecució dels objectius d'accessibilitat d'una app mòbil.

El 2 de desembre de 2016 es va publicar en el Butlletí oficial de la Unió Europea la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic(Obri en nova finestra) . Esta directiva establix els condicionants, respecte de la seua accessibilitat, que hauran de complir tots els llocs web i aplicacions mòbils del sector públic: estatal, regional, local, universitari, etc. incloent també ens com a centres sanitaris i educatius, biblioteques, tribunals, etc.

De este modo, a los requisitos de accesibilidad para los portales públicos, que ya se venían aplicando en España desde el Real Decreto 1494/2007, se incorporan los requisits d'accessibilitat a les aplicacions mòbils del sector públic de manera que totes elles (antigues o noves) hauran de ser accessibles a partir del 23 de juny de 2021.

El momento de inicio de aplicación parece lejano, sin embargo, tendrá efecto con carácter inmediato no contemplando ninguna cláusula de excepción o periodo de transición para aquellas aplicaciones desarrolladas antes de esa fecha. Por lo tanto, para no tener que acometer posteriores recodificaciones de las aplicaciones móviles, se recomienda empezar a aplicar, cuanto antes, los criterios de accesibilidad.

En este contexto, teniendo en cuenta los requisitos ya definidos en la EN 301 549, se ha confeccionado el presente documento para ayudar a los desarrolladores/evaluadores de aplicaciones móviles (apps) en materia de accesibilidad. Esta guía es de utilidad tanto para el sector público como para todo el sector empresarial que trabaja para las administraciones públicas.

Acompañando a la guía se han preparado ejemplos prácticos de una aplicación móvil accesible corrigiendo posibles errores.

Tots els materials es troben disponibles en la nova secció sobre  accessibilitat d'aplicacions mòbils (apps).

La “Guia d'accessibilitat d'aplicacions mòbils (apps)” sorgix com a resultat de la col·laboració de la Universitat d'Alcalá (UAH), ILUNION, l'IMSERSO-CEAPAT i l'Observatori d'Accessibilitat del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. A més, s'ha comptat amb el suport de la Xarxa ESVI-Al de Cooperació sobre Accessibilitat en l'Educació i Societat Virtual i de la Comunitat de Madrid.

  • Accessibilitat