accesskey_mod_content

El Cadastre i la Secretaria General d'Administració Digital posen en marxa una nova aplicació mòbil ‘Cadastre_app’

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

12 març 2024

La Direcció general del Cadastre i la SGAD han posat en marxa una nova aplicació mòbil, ‘Cadastre_app’, que permet reunir i personalitzar en el mòbil, solament per a ús personal, informació de tots els seus immobles urbans i rústics, ja que poden afegir fotografies, croquis o anotacions.

L'accés a aquesta APP requerix prèvia identificació a través dels diversos sistemes establits com Cl@ve PIN, Cl@ve permanent, certificat electrònic o, en cas de no disposar de credencial electrònica, és possible la identificació introduint el DNI o NIE i la referència cadastral de l'immoble del que sigues titular, o bé, sol·licitar l'alta en cl@ve.

Servicis que oferix l'aplicació

  • Avisos cadastrals

Permet conéixer a l'instant les alteracions cadastrals que puguen afectar als immobles dels quals és titular cadastral. L'aplicació mòbil avisarà de si s'està tramitant algun procediment cadastral que afecte al seu immoble, de manera que puga aportar la informació sol·licitada, formular al·legacions o descarregar notificacions pendents.

  • Ubicació GPS

L'aplicació permet situar en el dispositiu mòbil i situar sobre el territori les parcel·les a través del seu geolocalització i guardar informació addicional com a fotografies, croquis, anotacions, i compta amb una ferramenta que permet dibuixar les parcel·les. Esta informació es podrà descarregar en arxius PDF en el dispositiu mòbil i serà, únicament, per a ús personal.

  • Visualització d'immobles

‘Cadastre_app’ dona l'oportunitat de veure agregats els immobles des del mòbil. D'esta manera es podrà accedir a l'instant a la seua descripció cadastral i visualitzar-los en mapes interactius detallats.

  • Valor de les terres

Finalment, es podrà consultar el valor de les terres dels cultius o aprofitaments més representatius en cada zona. Així, en seleccionar en el mapa “Veure valor de la terra” i, a continuació, en qualsevol punt del mapa, l'aplicació mostrarà els mòduls de valor mitjà (en euros per hectàrea) dels productes immobiliaris representatius rústics (cultius i aprofitaments) del lloc seleccionat definits per la Direcció general del Cadastre.

En definitiva, la Direcció general del Cadastre(Obri en nova finestra) fa un pas més en el seu desplegament digital a través d'esta nova ferramenta àgil i de fàcil accés i en la seua aposta per acostar als ciutadans els productes i servicis cadastrals.

Tot açò d'acord amb la mesura App Factory de el Pla de Digitalització de les Administracions Públiques, que el seu objectiu és potenciar el desenvolupament de servicis mòbils de qualitat per als principals servicis públics.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica