accesskey_mod_content

Informe de 2024 sobre la Dècada Digital 2030

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

El segon informe sobre l'estat de la Dècada Digital de la Comissió Europea oferix una visió global dels avanços realitzats en la cerca d'aconseguir els objectius i metes digitals establits per a 2030 per el programa estratègic de la Dècada Digital. L'informe d'enguany situa a Espanya en una posició estratègica favorable per a aconseguir els objectius marcats per la Unió Europea en este àmbit.

En l'apartat de digitalització dels servicis públics l'informe destaca el bon comportament d'Espanya i el seu posicionament per damunt de la mitjana europea en pràcticament tots els àmbits analitzats. L'informe assenyala la contribució positiva d'Espanya als objectius de la dècada digital de la UE en matèria de servicis públics tant per als ciutadans (84 punts) com per a les empreses (91), situándose muy por encima de la media de la UE (79 y 85, respectivamente). En otros indicadores como los usuarios de la administración electrónica (83,03%), la atención a los usuarios (87) y la transparencia de la prestación de servicios, el diseño y los datos personales (71,4), España se sitúa por encima de la media de la UE (75%, 86,4 y 70, respectivamente). En cuanto a la compatibilidad con el móvil, España (94,8) se sitúa ligeramente por debajo de la media de la UE (95,3).

L'informe destaca els esforços d'Espanya per a implementar els mitjans electrònics d'identificació, l'ús de la qual supera significativament la mitjana dels països de la UE: el 54,4% dels ciutadans han usat la identificació electrònica per a propòsits privats durant 2023 (enfront del 41,1% en la UE) i el 50,3% per a accedir als servicis públics (enfront del 35,7% en la UE). Així mateix, assenyala les sis mesures posades en marxa per a millorar els servicis públics online: El meu Carpeta Ciudadana, GovTechLab, App Factory, Servici d'Automatització Intel·ligent, Ciberseguretat i servicis d'ocupació.

Quant a l'el accés als historials sanitaris electrònics, la puntuació global de maduresa d'Espanya en matèria de sanitat electrònica és de 84,6, molt per damunt de la mitjana de la UE (79,1). Obté així mateix una puntuació de 81 en les categories de dades de salut, en comparació d'una mitjana europea de 74. L'informe destaca que entre el 80 i el 100% de la població nacional és tècnicament capaç d'accedir als servicis d'accés en línia per als registres de salut electrònica a través d'aplicacions mòbils natives i portals en línia.

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats