accesskey_mod_content

El Cadastre i la Secretaria General d'Administració Digital posen en marxa una nova aplicació mòbil ‘Cadastre_app’

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

12 març 2024

La Direcció general del Cadastre i la SGAD han posat en marxa una nova aplicació mòbil, ‘Cadastre_app’, que permet reunir i personalitzar en el mòbil, solament per a ús personal, informació de tots els seus immobles urbans i rústics, ja que poden afegir fotografies, croquis o anotacions.

L'accés a aquesta APP requerix prèvia identificació a través dels diversos sistemes establits com Cl@ve PIN, Cl@ve permanent, certificat electrònic o, en cas de no disposar de credencial electrònica, és possible la identificació introduint el DNI o NIE i la referència cadastral de l'immoble del que sigues titular, o bé, sol·licitar l'alta en cl@ve.

Servicis que oferix l'aplicació

  • Avisos cadastrals

Permite conocer al instante las alteraciones catastrales que puedan afectar a los inmuebles de los que es titular catastral. La aplicación móvil avisará de si se está tramitando algún procedimiento catastral que afecte a su inmueble, de forma que pueda aportar la información solicitada, formular alegaciones o descargar notificaciones pendientes.

  • Ubicació GPS

La aplicación permite ubicar en el dispositivo móvil y situar sobre el territorio las parcelas a través de su geolocalización y guardar información adicional como fotografías, croquis, anotaciones, y cuenta con una herramienta que permite dibujar las parcelas. Esta información se podrá descargar en archivos PDF en el dispositivo móvil y será, únicamente, para uso personal.

  • Visualització d'immobles

‘Catastro_app’ da la oportunidad de ver agregados los inmuebles desde el móvil. De esta manera se podrá acceder al instante a su descripción catastral y visualizarlos en mapas interactivos detallados.

  • Valor de les terres

Finalment, es podrà consultar el valor de les terres dels cultius o aprofitaments més representatius en cada zona. Així, en seleccionar en el mapa “Veure valor de la terra” i, a continuació, en qualsevol punt del mapa, l'aplicació mostrarà els mòduls de valor mitjà (en euros per hectàrea) dels productes immobiliaris representatius rústics (cultius i aprofitaments) del lloc seleccionat definits per la Direcció general del Cadastre.

En definitiva, la Direcció general del Cadastre(Obri en nova finestra) da un paso más en su despliegue digital a través de esta nueva herramienta ágil y de fácil acceso y en su apuesta por acercar a los ciudadanos los productos y servicios catastrales.

Tot açò d'acord amb la mesura App Factory de el Pla de Digitalització de les Administracions Públiques, que el seu objectiu és potenciar el desenvolupament de servicis mòbils de qualitat per als principals servicis públics.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica