Situació de partida i origen de la iniciativa
Els sistemes de gestió tradicionals no eren capaces de respondre als requisits de generació de coneixement i adaptabilitat als canvis i evolucions i plantejaven algunes dificultats com a entorns de gestió i naturalesa de les dades heterogènies, falta d'actualització d'informació, alt cost de manteniment i adaptabilitat, etc. La Conselleria d'Educació va optar pel desenvolupament d'una solució de gestió pròpia al no haver-hi una solució en el mercat apropiada per a cobrir les necessitats específiques de la xarxa de centres educatius.
Objectius
- Facilitar mitjançant la utilització de les TIC els processos de gestió dels centres docents, els servicis de suport a l'educació, els programes i les activitats de l'Administració educativa.
- Donar suport als processos de gestió, cessió i intercanvi d'informació entre els centres docents i altres servicis i òrgans de la Conselleria d'Educació.
- Normalitzar, simplificar i automatitzar les tasques de gestió i control en els centres docents.
- Facilitar la comunicació per mitjans electrònics entre els centres docents i les seues comunitats educatives i resta de servicis i òrgans de la Conselleria de Salut.
- Facilitar l'obtenció d'informació per a l'exercici de les funcions de l'Admon. educativa.
Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació
- La principal dificultat va ser el desplegament de les telecomunicacions en tot l'àmbit geogràfic andalús a causa que la situació de partida era molt complexa per la “bretxa digital”.
- La falta d'experiència en projectes similars en l'Administració, sobretot amb la volumetria d'usuaris, va fer que el dimensionament del maquinari no fóra l'apropiat en els seus inicis i que es produïren col·lapses del sistema en moments d'alta interactivitat.
- Un sistema d'informació amb un disseny programari versàtil per a suportar els canvis normatius i polítiques educatives amb capacitat d'adaptació en períodes de temps molt ajustats.
- Una tecnologia programari els costos del qual no suposen un hàndicap a l'hora de plantejar-se nous desenvolupaments o incorporar a nous col·lectius (tecnologies obertes (JAVA).