Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Plataforma per a la Gestió del Sistema Educatiu Andalús

 • Nomeni Abreujat:
  Sèneca
  Resumeixen:
  Facilitar mitjançant la utilització de les TIC els processos de gestió dels centres docents, els serveis de suport a l'educació, els programes i les activitats de l'administració educativa.
  Destinataris:
  Ciutadà , Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  Manera d'Ús:
  Servei en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Francisco Silveira García
  Secretaria General Tècnica de la Cons. Educació
  francisco.silveira@juntadeandalucia.es
   

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Gestió de serveis i sistemes , Suport a la tramitació electrònica , Tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Educació, cultura i esports
  Llicencia:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Els sistemes de gestió tradicionals no eren capaces de respondre als requisits de generació de coneixement i adaptabilitat als canvis i evolucions i plantejaven algunes dificultats com a entorns de gestió i naturalesa de les dades heterogènies, falta d'actualització d'informació, alt cost de manteniment i adaptabilitat, etc. La Conselleria d'Educació va optar pel desenvolupament d'una solució de gestió pròpia al no haver-hi una solució al mercat apropiada per cobrir les necessitats específiques de la xarxa de centres educatius.

  Objectius

  • Facilitar mitjançant la utilització de les TIC els processos de gestió dels centres docents, els serveis de suport a l'educació, els programes i les activitats de l'Administració educativa.
  • Donar suport als processos de gestió, cessió i intercanvi d'informació entre els centres docents i altres serveis i òrgans de la Conselleria d'Educació.
  • Normalitzar, simplificar i automatitzar les tasques de gestió i control als centres docents.
  • Facilitar la comunicació per mitjans electrònics entre els centres docents i les seves comunitats educatives i resta de serveis i òrgans de la Conselleria de Salut.
  • Facilitar l'obtenció d'informació per a l'exercici de les funcions de l'Admon. educativa.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • La principal dificultat va ser el desplegament de les telecomunicacions en tot l'àmbit geogràfic andalús a causa que la situació de partida era molt complexa per la “bretxa digital”.
  • La falta d'experiència en projectes similars en l'Administració, sobretot amb la volumetria d'usuaris, va fer que el dimensionament del maquinari no fos l'apropiat en els seus inicis i que es produïssin col·lapses del sistema en moments d'alta interactivitat.
  • Un sistema d'informació amb un disseny programari versàtil per suportar els canvis normatius i polítiques educatives amb capacitat d'adaptació en períodes de temps molt ajustats.
  • Una tecnologia programari els costos del qual no suposin un hàndicap a l'hora de plantejar-se nous desenvolupaments o incorporar a nous col·lectius (tecnologies obertes (JAVA).
  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades