Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Accessibilitat AAA i arquitectura SOA al portal d'ocupació de la Xunta de Galícia

 • Nomeni Abreujat:
  Aempleo
  Resumeixen:
  Realitzar una aproximació al Servei Públic d'Ocupació de Galícia (SPEG) a través de les TIC que sigui ràpid, senzill i tan segur/segur com l'atenció presencial en relació a tots els serveis prestats, amb possibilitats de personalització del servei i d'interacció directa i segura/segura (bases de la Web 2.0).
  Destinataris:
  CCAA , Ciutadà
  Organismes Responsables:
  COMUNITAT AUTÒNOMA DE GALÍCIA
  Contacto:

  Mª del Mar Pereira Álvarez
  S.X. de Modernització i Innovació Tecnolóxica
  981 54 52 72
  sxmit@xunta.es

   

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica , Suport a la tramitació electrònica , Gestió de recursos humans
  Àrea funcional:
  Població i Societat
  Llicencia:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  El SPEG disposava d'un Portal d'Ocupació "convencional", en el qual s'incloïa informació sobre serveis disponibles i maneres d'accés. Aquest portal no complia els nivells d'accessibilitat i usabilitat desitjats, tenia escasses possibilitats d'integració amb altres sistemes d'informació i oferia nuls escenaris de reutilització de components per a nous aplicatius. D'altra banda, la llei 11/2007 va imposar la necessitat d'una profunda reflexió en relació a la qualitat i a la capacitat d'integració i participació real dels grups d'usuaris-objectiu del SPEG a través dels mitjans tecnològics.

  Objectius

  Realitzar una aproximació al Servei Públic d'Ocupació de Galícia (SPEG) a través de les TIC que sigui ràpid, senzill i tan segur/segur com l'atenció presencial en relació a tots els serveis prestats, amb possibilitats de personalització del servei i d'interacció directa i segura/segura (bases de la Web 2.0).

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació 

  • Per evitar la desconfiança dels ciutadans cap als serveis en Internet es va donar especial importància a la disponibilitat i estabilitat del servei, la rapidesa, coherència de la informació continguda al portal i els sistemes d'autenticació existents.
  • En relació a les empreses que ofereixen ocupació, l'eliminació de les barreres físiques i dels horaris permet que es relacionin amb el SPEG d'una manera més àgil, senzilla i segura/segura.
  • Alguns dels aspectes clau en el disseny de l'arquitectura del portal han estat la confiança dels usuaris en els serveis del portal, la seguretat i l'accessibilitat..
  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades