Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Plataforma de tramitació i notificació telemàtica

 • Indicadors:

  Implantació efectiva en: Govern dels Illes Balears, Consell Insular de Mallorca i 4 ajuntaments de les illes.


  Estadístiques d'ús de SISTRA(Obre en nova finestra)

  Descripció Funcional

  L'objectiu del desenvolupament de la plataforma SISTRA és proveir els mecanismes necessaris perquè els ciutadans puguin presentar tota la documentació requerida per realitzar tràmits per via telemàtica, evitant-se incòmodes i innecessaris desplaçaments i agilitant els processos de gestió. Els tràmits poden constar d'un o diversos formularis a emplenar, diversos documents electrònics a annexar, pagament on-line de taxes, signatura electrònica i anotació en registre.Una vegada el ciutadà aporta tot el necessari per iniciar un tràmit, pot revisar l'estat de l'expedient associat i, si ho desitja, rebre la notificació de resolució al seu espai web personal habilitat per la pròpia plataforma.

  Les principals etapes seguides per al desenvolupament del producte s'han dividit en: Modulo de disseny de formularis i assistent de tramitació, Registre telemàtic, Pasarela de pagaments i Notificació telemàtica. Així mateix, la implantació de la iniciativa s'ha subdividit en: Adaptació als estàndards tecnològics de l'organització i Integració amb els sistemes corporatius existents.

  Des d'un punt de vista funcional, SISTRA permet generar assistents de tramitació mitjançant la definició de passos preestablerts que haurà de seguir el ciutadà per presentar la seva sol·licitud. El ciutadà podrà posteriorment fer el seguiment d'aquesta sol·licitud mitjançant l'accés a la seva zona personal.

  Des d'un punt de vista organitzatiu, SISTRA permet la jerarquització de tràmits per unitats orgàniques responsables, així com l'assignació d'usuaris gestors depenents d'aquestes unitats orgàniques.

  Des d'un punt de vista operatiu, es distingeixen tres tipus d'actors que operen amb SISTRA: els desenvolupadors dels serveis que tenen accés a la plataforma des d'un perfil tècnic, els gestors dels serveis que poden accedir a la plataforma per consultar les entrades rebudes i els ciutadans (empreses, …) que accedeixen a la plataforma per realitzar els tràmits i consultar els estats de tramitació.

  Descripció Tècnica

  Des d'un punt de vista tecnològic, s'ha muntat i desenvolupat la Plataforma web amb tecnologia J2EE. Així mateix, i en honor de gestionar un projecte de tal envergadura, el Govern dels Illes Balearslicencia GPLv2 ha disposat d'aplicacions com a ROLSAC, Registro CAIB i Helium alliberats baix (codi obert).

Responsable