accesskey_mod_content

El Programa de Polítiques de la Dècada Digital 2030

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

23 febrer 2023

Un mecanisme de seguiment i cooperació per a la UE i els Estats membres cap a una Dècada Digital en 2030 en el qual totes les tecnologies treballin per a les persones.

La transformació a un món digital ofereix oportunitats per aprendre, entretenir, treballar, explorar i complir les nostres ambicions. A més, també ha obert noves possibilitats de llibertat i drets més enllà de les fronteres físiques i geogràfiques. Per recolzar la transformació digital, Europa ha establert un “ Programa de política de la dècada digital 2030(Obre en nova finestra) ”.

El Programa de Polítiques de la Dècada Digital forma part de la Dècada Digital d'Europa, que el seu objectiu és garantir que tots els tipus de tecnologia i innovació siguin accessibles i utilitzables per les persones. L'objectiu és proporcionar llibertat, protecció i equitat al món digital, sense que ningú se senti deixat enrere i tots posseeixin les habilitats/habilitats adequades per usar la tecnologia quotidiana. Perquè això succeeixi, la Dècada Digital proporciona un marc que guiarà totes les accions relacionades. El Programa de Polítiques per a la Dècada Digital 2030 és un dels elements del marc, juntament amb les metes (Obre en nova finestra) i objectius digitals(Obre en nova finestra)  , el projecte multinacional i  els drets i principis de la Dècada Digital(Obre en nova finestra)  .

L'objectiu del Programa Polític és crear un mecanisme de seguiment i cooperació perquè la UE i els seus Estats membres treballin junts per aconseguir les metes i els objectius de la Dècada Digital. Aquests objectius són objectius mesurables pel que fa a quatre àrees: connectivitat, habilitats/habilitats digitals, negocis digitals i serveis públics digitals. Els objectius guien les accions empreses pels Estats membres. El mecanisme per fer un seguiment dels progressos consisteix en indicadors clau de progrés establerts per la Comissió i trajectòries a escala de la UE per avaluar els progressos. A partir de 2023, la Comissió utilitzarà aquests indicadors clau de rendiment per publicar un informe anual sobre l'estat de la dècada digital amb la finalitat d'informar al públic sobre els avanços cap a 2030.

A més de les trajectòries a nivell de la UE , cada Estat membre definirà les seves pròpies trajectòries necessàries per aconseguir els objectius de la UE . Aquests 'fulls de ruta nacionals' han de ser revisades i revisades pels Estats membres cada dos anys per informar a la UE sobre accions, mesures i inversions planificades relacionades amb la Dècada Digital.

Més informació sobre la Dècada Digital d'Europa(Obre en nova finestra)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic