accesskey_mod_content

El Consell Nacional de Ciberseguretat presenta el balanç de 2022

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

03 febrer 2023

En la reunió mantinguda ahir dia 2, el CNS va presentar el balanç de ciber incidents de l'any 2022 i les iniciatives previstes amb vista a la pròxima Presidència espanyola del Consell de la UE

El Consell Nacional de Ciberseguretat —presidit per la presidenta del Consell, Esperanza Casteleiro, Secretària d'Estat-Directora del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI)— i la vice-presidència del qual ocupa el Director del Departament de Seguretat Nacional de la Presidència del Govern, Miguel Ángel Ballesteros Martín, s'ha reunit el 2 de febrer de 2022 en format presencial, en la seua pràctica totalitat, a més de per videoconferència segura. El Consell ha comptat amb l'assistència dels vocals d'aquest òrgan.

Durant esta reunió, s'ha presentat el balanç de ciber incidents de l'any 2022 a càrrec de les diferents autoritats nacionals competents, les iniciatives previstes en l'àmbit de la ciberseguretat amb vista a la pròxima Presidència espanyola del Consell de la UE en el segon semestre del 2023, i les actuacions del Grup de Treball de Ciberseguretat constituït en el si del Comité de Situació en ocasió de la invasió russa d'Ucraïna. 

A més, s'ha tractat del projecte d'indicadors del Sistema de Seguretat Nacional, que inclou indicadors de ciberseguretat, de la trasposició a l'ordenament jurídic nacional de la Directiva NIS 2, publicada el 27 de desembre de 2022, i de l'estat de situació i abast del Reglament de Ciberrresiliencia. 

Finalment, s'ha presentat l'estat actual dels Treballs del Fòrum Nacional de Ciberseguretat i la seua futura publicació i difusió, així com de la incorporació de noves vocalías.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat