accesskey_mod_content

Índex d'Economia i Societat Digital 2022 (DESI)

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

En Índex d'Economia i Societat Digital (DESI) 2022(Obri en nova finestra) , elaborat amb dades de 2021, España ocupa la setena posició entre els 27 països membres de la UE. Avanza així dos llocs respecte dels resultats obtinguts en 2021, situant-se per davant d'Estònia, Alemanya, França, Àustria, Itàlia, Portugal i altres 14 Estats membres.

Imagen sobre la séptima posición de España entre los 27 países miembros de la UE

Este índex classifica als països de la UE segons el seu nivell de digitalització i analitza els seus avanços en quatre àmbits: Capital humà, Connectivitat, Integració de la tecnologia digital i Servicios públics digitals. 

DESI 2022 destaca la millora dels resultats respecte a anys anteriors, sobretot pel que fa a la integració de la tecnologia digital (lloc 11, cinc llocs millor que en 2021), on destaca que el percentatge de pimes amb un nivell bàsic d'intensitat digital i que utilitzen les xarxes socials és superior a la mitjana de la UE; capital humà (lloc 10 enfront del 12 de 2021), en el qual obté resultats relativament bons en habilitats/habilitats digitals bàsiques; i en servicis públics digitals (lloc 5, dos per damunt de 2021). España és un dels líders de la UE quant a la connectivitat, on ocupa el lloc 3 per segon any consecutiu i seguix avançant constantment en el desplegament de xarxes de molt alta capacitat i està duent a terme reformes i inversions estratègiques en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR). 

Administració electrònica

España ocupa el cinqué lloc en la UE en matèria de servicis públics digitals, obtenint una puntuació de 83,5, molt per damunt de la mitjana de la UE (67,3). Este component de l'informe valora cinc indicadors: Usuaris de l'administració electrònica, Formularis precumplimentados, Servicios públics digitals per als ciutadans, Servicios públics digitals per a empreses i Dades obertes.

Gráfico explicado en los párrafos anterior y posterior al mismo.

Estos indicadors mostren un nivell alt d'interacció en línia entre les autoritats públiques, els ciutadans i les empreses. El 73 % dels usuaris d'internet espanyols participa activament en els servicis d'administració electrònica, en comparació del 65 % de la mitjana de la UE. España ha obtingut 78 punts en l'indicador de formularis precumplimentados (que mesura la reutilització de la informació que es transmet d'unes administracions a altres per a facilitar la vida als ciutadans), puntuació que supera amb escreix la mitjana de la UE de 64 punts, gràcies en gran mesura al fet que el sistema espanyol no sol·licita informació als particulars que puga obtindre mitjançant la Plataforma d'Intermediació de Dades. Quant als servicis públics dirigits a ciutadania i empreses, España ha obtingut 87 punts per als ciutadans (enfront de la mitjana de 75 punts de la UE) i 94 per a les empreses (en comparació dels 82 punts de mitjana de la UE). España obté molt bons resultats en l'indicador de dades obertes, en el qual ocupa la tercera posició de la UE amb una puntuació del 95 % (14 punts percentuals per damunt de la mitjana de la UE).

 

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats