El Centre d'Estudis Estratègics i Internacionals (CSIS) va organitzar un esdeveniment el 10 de gener per a presentar el seu conjunt de dades recentment publicat sobre polítiques governamentals per al programari de codi obert. El conjunt de dades cobrix una àmplia gamma de regulacions de tot el món, i és l'actualització de la versió 2010 de el conjunt de dades CSIS anterior. L'abast d'esta actualització es limita a les polítiques nacionals i no abasta les polítiques regionals o locals sobre codi obert.
Durant el seu esdeveniment es van donar a conéixer troballes del conjunt de dades resultat de l'anàlisi del contingut de 669 polítiques a través de diverses lents. L'informe oferix una visió general de l'evolució i l'augment de la regulació sobre Open Source des de 2010. Durant l'esdeveniment es va explicar que este augment en la política es deu al tema de la ciberseguretat, on el codi obert està atraient interés pel seu potencial i, al fil d'este tema, es va exposar el que es necessitaria per a fer un ús complet d'ell. I encara que hi ha un clar augment en l'interés pel codi obert, esta investigació també mostra que este interés s'ha observat en la política des dels anys noranta.
Los autores del estudio analizaron estas políticas a través de sus diferentes puntos de vista e identificaron seis objetivos declarados:
- Cost
- Sobirania
- Suport a la indústria nacional
- Modernització
- Transparència
- Seguretat
Estos sis objectius poden entendre's bé en el context actual, incloses les consideracions econòmiques i geopolítiques , del codi obert. Si bé la digitalització dels governs s'està accelerant, es requerix tecnologia perquè estos objectius puguen complir-se.
Durant la taula redona es va apuntar la necessitat de realitzar una avaluació de l'impacte d'estes polítiques. Com la majoria dels efectes d'estes regulacions es veuran prompte, serà més fàcil per als governs i les administracions públiques justificar el seu ús d'elles.