accesskey_mod_content

La Comissió Europea presenta l'informe sobre les Estratègies nacionals en intel·ligència artificial

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 juliol 2021

Després de l'adopció del Plan Coordinado sobre Intel·ligència Artificial en 2018, la Comissió i els Estats membres van acordar maximitzar l'impacte de les inversions i fomentar les sinergies i cooperació en tota la UE. Una de les accions clau per a aconseguir estos objectius va ser encoratjar als Estats membres a desenvolupar les seues estratègies nacionals de IA.

Des de la publicació en 2020 de l'informe informe AI Watch(Obri en nova finestra) , els Estats membres han anat publicant les seues estratègies nacionals d'Intel·ligència Artificial, fins i tot alguns països han arribat a sotmetre-les a revisió, com va ser el cas de Xipre, Finlàndia i Alemanya. Açò denota la importància amb la qual tots els països de l'entorn europeu estan abordant el tema. D'esta forma, una vegada recopilats, el Centre Comú d'Investigació(Obri en nova finestra) (JRC) de la Comissió Europea(Obri en nova finestra) , a través d'AI AI Watch , i la Direcció de Ciència, Tecnologia i Innovació de l'Organització Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics(Obri en nova finestra) (OCDE) han elaborat l'informe informe “Estratègies nacionals d'intel·ligència artificial: una perspectiva europea”(Obri en nova finestra) (PDF), que analitza els avanços en les estratègies per a l'adopció i el desenvolupament de IA de tots els països de la UE, Noruega i Suïssa. Encara que diferixen en la forma, l'estudi revela que tots els països compten amb plans ambiciosos en este sentit.

Este informe proporciona una descripción general de las políticas nacionales de IA de acuerdo con las siguientes áreas de políticas: capital humano, del laboratorio al mercado, redes, regulación e infraestructura. Estas áreas de política son consecuentes con las acciones propuestas en el Pla Coordinat sobre Intel·ligència Artificial(Obri en nova finestra) de 2018 i amb les recomanacions de política als governs contingudes en Recomanació de l'OCDE sobre IA(Obri en nova finestra) . L'informe també inclou una secció sobre polítiques de IA per a abordar els desafiaments socials de la pandèmia provocada per la Covid-19 i el canvi climàtic.

L'estudi posa el focus en les àrees de cooperació per a enfortir l'educació i les competències en IA, recolzar la investigació i la innovació per a impulsar desenvolupaments d'intel·ligència artificial en productes i servicis (millorant la col·laboració i la creació de xarxes), crear un marc regulatori per a abordar l'ètica i la confiabilitat dels sistemes de IA i, finalment, per a establir un ecosistema de dades d'avantguarda i una infraestructura TIC.

Com s'ha indicat, la recopilació de polítiques de IA és realitzada conjuntament pel Centre Comú d'Investigació (JRC) de la Comissió Europea i la Direcció de Ciència, Tecnologia i Innovació de l'OCDE, però les anàlisis presentades en este informe van ser realitzats pel JRC amb contribucions de l'OCDE. Les dos institucions van unir forces per a garantir que la informació proporcionada per AI Watch i l'Observatori de Polítiques d'AI de l'OCDE es presentara harmonitzada, fora coherent i estiguera actualitzada.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Desenvolupament de Sistemes, Aplicacions i Soluciones Informáticas