accesskey_mod_content

El Centre Criptològic Nacional habilita un servici de consultes per a atendre els dubtes relacionats amb la trasposició de la Directiva NIS2

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

05 agost 2024

L'objectiu d'este nou servici és ajudar a les entitats a complir amb les mesures tècniques, operatives i d'organització de la NIS2 i acompanyar-les en este procés per a aconseguir una adequada gestió de riscos de ciberseguretat.

El Centre Criptològic Nacional (CCN) del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ha habilitat un nou servici(Obri en nova finestra) per a atendre els dubtes relacionats amb la trasposició de la Directiva NIS2 a l'ordenament jurídic espanyol. L'objectiu d'este nou servici és col·laborar i ajudar a les entitats implicades en el compliment de les mesures tècniques, operatives i d'organització de la NIS2 per a una adequada gestió de riscos de ciberseguretat.

Per a açò, ha obert una bústia de consultes de correu electrònic al que podran dirigir-se les entitats que es troben dins de l'abast de la Directiva 2022/2555 del Parlament Europeu i del Consell . A través de la direcció nis2@ccn-cert.cni.es l'oferirà CCN respostes a totes les preguntes sobre esta matèria.

També ha publicat una nova secció en la seua pàgina web(Obri en nova finestra) des de la qual ja es pot descarregar material didàctic sobre la NIS2 i consultar el conjunt de preguntes freqüents(també conegut com FAQ , Frequently Asked Questions) que l'ha CCN recopilat per a facilitar la comprensió d'esta normativa europea, destinada a garantir un elevat nivell comú de ciberseguretat en tota la UE .

La Directiva NIS2 és la legislació en matèria de ciberseguretat adoptada per a tota la Unió Europea. Proporciona mesures legals per a impulsar el nivell general de ciberseguretat en UE la i la resiliència de les infraestructures crítiques i dels servicis digitals a Europa. Establix així obligacions de ciberseguretat, de supervisió i execució per als Estats membres, mesures per a la gestió de riscos de ciberseguretat, i obligacions de notificació per a les entitats en el seu àmbit d'aplicació (recollides en els Annexos I i II) i relatives a l'intercanvi d'informació sobre ciberseguretat.

Esta directiva va entrar en vigor al gener de 2023 i ha de ser traslladada abans del 17 d'octubre de 2024. Atés que els Estats membres estan duent a terme actualment els processos de trasposició nacional, és important abordar de manera més sistemàtica els desafiaments identificats fins ara en relació amb la interpretació de la Directiva NIS2 . Est és, precisament, l'objectiu del nou servici CCN del que atendrà totes les consultes per a facilitar el compliment d'esta nova normativa i per a acompanyar a les entitats involucrades en este procés.

  • Seguretat i Protecció de Dades