Llançat en 2015, l'Índex de Dades Obertes, Útiles i Reutilizables (OURdata, per les seues sigles en anglés) compara els esforços realitzats pels governs per a dissenyar i implementar polítiques nacionals de dades governamentals obertes. Amb edicions posteriors publicades en 2017 i 2019, l'Índex ha seguit sent un recurs valuós per als responsables de la formulació de polítiques i servix com un indicador clau de governança pública, ja que avalua el progrés que els governs han aconseguit per a garantir dades obertes per a recolzar la reforma de les polítiques. L'edició 2023 abasta més de 670 indicadors de dades recopilades de 36 països de l'OCDE i 4 països en vies d'adhesió al llarg de 2022.
EL Índice OURdata consta de tres pilars i nou subpilares. Els tres pilars principals són: la disponibilitat de les dades, l'accessibilitat de les dades i el suport governamental a la reutilització de les dades. Les dades de l'Índex OURdata 2023 es van recopilar a través de l'Enquesta de l'OCDE sobre Datos Gubernamentales Abiertos en 2022. A causa dels canvis en les preguntes i factors utilitzats per als subpilares de l'índex, els resultats de l'índex OURdata 2023 no poden comparar-se directament amb versions anteriors.
D'acord amb l'estudi, Espanya ocupa la cinquena posició en matèria de dades obertes, solament per darrere de Corea del Sud, França, Polònia i Estònia.