accesskey_mod_content

Informe europeu sobre la situació de l'administració pública digital i la interoperabilitat 2024

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

L'informe State-of-play report on digital public administration and interoperability 2024(Obri en nova finestra) , de la Comissió Europea, destaca que els països europeus han adoptat una àmplia gamma d'iniciatives destinades a recolzar la digitalització del sector públic. En este context, es van observar esforços particulars en el sector de la salut, així com en la digitalització sostenible i les iniciatives vinculades a la inclusió digital i el desenvolupament d'habilitats/habilitats per a superar la bretxa digital actual. Així mateix, la interrelació entre la interoperabilitat i les dades ha rebut una àmplia atenció gràcies a l'enfocament en la governança i la reutilització de les dades, i el desenvolupament de plataformes i registres de dades per a agilitzar la prestació de servicis públics.

Espanya, tal com reflectix el Seguiment del Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF) , lidera la mitjana de resultats en els tres camps analitzats:  KPIs, Recomanacions de l'EIF i Pilars de l'EIF. El Mecanisme de Seguiment de l'EIF està organitzat en tres pilars (Principis, Nivells i Model conceptual de la interoperabilitat) que agrupen 47 recomanacions i 68 KPIs. En la majoria d'estos indicadors, Espanya se situa per damunt de la mitjana europea.

L'informe d'enguany destaca, dins del principi d'avaluació de l'eficàcia i l'eficiència en la implementació de la interoperabilitat, el Catàleg de normes espanyol, basat en els resultats del qüestionari que completen les diferents administracions i que és revisat dos vegades a l'any. Entre els servicis i fonts d'informació externes, l'informe destaca l'existència de servicis en el núvol per a proporcionar accés a registres base, identificació digital, firma digital i pagament digital.

En el camp de la ciberseguretat, l'informe posa com a exemple el programa Xarxes Territorials d'Especialització Tecnològica (RETECH), que està desenvolupant iniciatives enfocades a l'atracció i generació de talent en el sector de la ciberseguretat, a través de la formació tant a nivell d'oferta com de demanda. Així mateix, es posaran en marxa iniciatives amb l'objectiu de formar i sensibilitzar a la ciutadania en competències bàsiques en ciberseguretat per a un ús adequat i segur de les noves tecnologies.

Server returned HTTP response code: 503 for URL: https://administracionelectronica.gob.es/general/getcomments
    • 1
  • Hi ha hagut un error amb la recuperació dels comentaris. No es pot mostrar cap comentari. Per favor, torne a intentar-ho més tard.
 

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats