accesskey_mod_content

Índex d'Innovació Global 2022

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

La 15ª edició de l'Índex d'Innovació Global (GII, en les seues sigles en anglés) proporciona noves dades i anàlisis sobre l'estat de la innovació global i permet als lectors i responsables polítics comparar l'acompliment de l'ecosistema d'innovació de més de 130 economies. L'edició 2022 del GII rastreja les tendències d'innovació global més recents en el context d'una pandèmia de Covid-19 en curs, la desacceleració del creixement de la productivitat i altres desafiaments.

L'enfocament temàtic d'esta edició sobre el futur del creixement impulsat per la innovació oferix una perspectiva sobre si l'estancament i el baix creixement de la productivitat van arribar per a quedar-se, o si estem a punt d'entrar en una nova era, on els nous brots d'innovació -l'era digital i les ones d'innovació de la ciència profunda- provoquen una millora econòmica.

L'última edició atorga a Espanya una puntuació de 44,6 punts i la 29ª posició dels 132 països analitzats, la 18ª entre els països europeus, un lloc per damunt de l'edició de 2021.

Gráfico explicado en el párrafo anterior

L'índex analitza 7 pilars: Institucions, Capital humà i investigació, Infraestructures, Sofisticació del mercat, Sofisticació del negoci, Coneixement i resultats tecnològics i Resultats creatius. Espanya se situa en tots els pilars, excepte Institucions, en el cuartil de millors actors (entre els llocs de l'1 i 33), destacant especialment en el d'Infraestructures, on ocupa la posició 16ª.

Dins del bloc d'Infraestructures, Espanya ocupa el lloc 23 en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb una puntuació de 86,2, destacant la seua fortalesa en el Servici online governamental, en la qual se situa en el lloc 17 amb una puntuació de 88,8. Esta secció analitza a més l'ús i accés a les TIC i la participació online dels ciutadans.

Gráfico explicado en el párrafo anterior

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats