Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Desenvolupament d'una ferramenta de monitoratge del grau d'avanç de l'AE en el Principat d'Astúries

 • Nomene Abreujat:
  CMAE
  Resumixen:
  Monitorar l'avanç de l'administració asturiana cap a l'Administració Electrònica, mantenint una radiografia permanentment actualitzada sobre l'ús dels servicis pels diferents canals habilitats.
  Destinataris:
  Ciutadà , Qualsevol Administració Pública , Empresa
  Organismes Responsables:
  Contacte:

  Sandra García Peláez  mariasandra.garciapelaez@asturias.org

  Isabel Sierra (Cap Projecte Funcional)
  Isabel.sierrablanco@asturias.org
   

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Gestió de servicis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  J2EE

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  El sistema inicial requeria d'una sèrie de millores que permeteren facilitar la informació en forma i temps concorde a les necessitats demandades pels ciutadans/usuaris del Principat. Gràcies a estes millores se solucionen problemes com la no disponibilitat d'indicadors de mesurament de relació amb ciutadans, l'ús d'informació no homogènia ni estandarditzada en temps ni forma, la impossibilitat de definir accions de millora sobre processos, l'emmagatzematge transaccional orientat a operacions de negoci i la no existència d'una filosofia analítica que promocione la millora de la qualitat del servici oferit al ciutadà.

  Objectius

  • Monitorar l'avanç de l'Administració asturiana cap a l'AE, mantenint una radiografia permanentment actualitzada sobre l'ús dels servicis pels diferents canals habilitats.
  • Disposar d'informació que permeta mesurar la interrelació entre ciutadà i Administració i definir accions de millora dels processos i servicis al ciutadà, adoptant una visió analítica allunyada de la filosofia transaccional orientada a les operacions del negoci.
  • Asseure una base per a crear un observatori d'AE que permetrà, entre uns altres:
  • Donar a conéixer les polítiques i estratègies d'AE dutes a terme en les diferents AAPP.
  • Publicar estudis, accions i informes realitzats en l'àmbit d'AE.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació
   

  • Les principals dificultats van ser la cerca de fonts de dades originals per a cada servici, la definició de mètriques homogènies, i les implicacions derivades de la protecció de dades i de la cessió de la informació.
  • Aspectes clau han sigut disposar de peces facilitadores del desenvolupament, limitant l'extracció, afavorint l'escalabilitat, i identificar un model homogeni de mesurament de servicis.
  • Algunes lliçons apreses són una definició clara de objectius i peces a mesurar, l'ús de mètriques i indicadors de mesurament i la integració amb arquitectures corporatives amb vocació d'ampliar funcionalitats en el futur.
  • Les línies d'evolució passen per incorporar tots els servicis electrònics i peces a monitorar, integrar el nou registre entrada/eixida i realitzar una millor gestió i elaboració d'informes.

   

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable