Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Desarrollo de una herramienta de monitorización del grado de avance de la AE en el Principado de Asturias

 • Nomene Abreujat:
  CMAE
  Resumixen:
  Monitorizar el avance de la administración asturiana hacia la Administración Electrónica, manteniendo una radiografía permanentemente actualizada sobre el uso de los servicios por los diferentes canales habilitados.
  Destinataris:
  Ciudadano , Qualsevol Administració Pública , Empresa
  Organismos Responsables:
  Contacte:

  Sandra García Peláez  mariasandra.garciapelaez@asturias.org

  Isabel Sierra (Cap Projecte Funcional)
  Isabel.sierrablanco@asturias.org
   

  Tipus de Solució:
  Buena Práctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Gestió de servicis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  J2EE

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  El sistema inicial requeria d'una sèrie de millores que permeteren facilitar la informació en forma i temps concorde a les necessitats demandades pels ciutadans/usuaris del Principat. Gràcies a estes millores se solucionen problemes com la no disponibilitat d'indicadors de mesurament de relació amb ciutadans, l'ús d'informació no homogènia ni estandarditzada en temps ni forma, la impossibilitat de definir accions de millora sobre processos, l'emmagatzematge transaccional orientat a operacions de negoci i la no existència d'una filosofia analítica que promocione la millora de la qualitat del servici oferit al ciutadà.

  Objectius

  • Monitorar l'avanç de l'Administració asturiana cap a l'AE, mantenint una radiografia permanentment actualitzada sobre l'ús dels servicis pels diferents canals habilitats.
  • Disposar d'informació que permeta mesurar la interrelació entre ciutadà i Administració i definir accions de millora dels processos i servicis al ciutadà, adoptant una visió analítica allunyada de la filosofia transaccional orientada a les operacions del negoci.
  • Asseure una base per a crear un observatori d'AE que permetrà, entre uns altres:
  • Donar a conéixer les polítiques i estratègies d'AE dutes a terme en les diferents AAPP.
  • Publicar estudis, accions i informes realitzats en l'àmbit d'AE.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació
   

  • Les principals dificultats van ser la cerca de fonts de dades originals per a cada servici, la definición de métricas homogéneas, y las implicaciones derivadas de la protección de datos y de la cesión de la información.
  • Aspectos clau han sigut disposar de peces facilitadores del desenvolupament, limitant l'extracció, afavorint l'escalabilitat, i identificar un model homogeni de mesurament de servicis.
  • Algunes lliçons apreses són una definición clara de objetivos y piezas a medir, el uso de métricas e indicadores de medición y la integración con arquitecturas corporativas amb vocació d'ampliar funcionalitats en el futur.
  • Les línies d'evolució passen per incorporar tots els servicis electrònics i peces a monitorar, integrar el nou registre entrada/eixida i realitzar una millor gestió i elaboració d'informes.

   

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable