Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Monitoratge d'aplicacions i servicis de la Comunitat de Madrid prestats total o parcialment per ICM

 • Nomene Abreujat:
  CEMOP
  Resumixen:
  Monitorar en temps real els servicis crítics de la Comunitat de Madrid i detectar incidències en els mateixos, de manera que davant qualsevol anomalia que siga detectada en el funcionament normal d'estos.
  Destinataris:
  Ciutadà , Empresa
  Organismes Responsables:
  Manera d'Ús:
  Servici en xarxa d'infraestructures
  Contacte:

  Juan Ramón Palomino de Fruits
  juan.palomino@madrid.org / 915801051
  Agència d'Informàtica i Comunicacions
   

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Fins a 2009 no es monitorava de forma contínua els servicis, tan sols s'abordaven projectes parcials per a cobrir necessitats puntuals en períodes crítics dels servicis.
  En 2009 es crea l'Àrea de Gestió de Sistemes de Control i es fixen bases, analitzen mitjans i ferramentes d'ICM necessàries per a iniciar el monitoratge de servicis, aplicacions i infraestructures. S'acaba l'any amb el monitoratge del portal www.madrid.org(Obri en nova finestra) . Durant l'any 2010, s'establixen com a objectius arribar al monitoratge de 10 servicis crítics.

  Objectius

  • Monitorar en temps real els servicis crítics de la Comunitat de Madrid i detectar incidències en els mateixos, de manera que davant qualsevol anomalia que siga detectada en el funcionament normal d'estos.
  • Comunicar l'aparició d'incidències a les àrees de client per a la seua informació al client i usuari i a les àrees tècniques encarregades de garantir que s'activen els mecanismes necessaris de resolució.
  • Realitzar informes periòdics i a demanda de rendiment i evolució dels servicis, possibilitant la presa d'accions de millora abans fins i tot que apareguen incidències més crítiques en el funcionament dels servicis.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • Crític definir l'abast i fixar prioritats sobre servicis crítics i centrar-se únicament a desenvolupar funcionalitats sobre aquests servicis, aconseguint amb un cost reduït objectius interessants de valor rellevant per a clients i usuaris.
  • Es preveu el monitoratge de nous servicis per a millorar la seua estabilitat, control i seguiment i implementar noves ferramentes de monitoratge que permeten conéixer amb major nivell de detall, aspectes relatius a les incidències que siguen detectades en els servicis.
  • A mitjà termini, s'incorporarà la informació d'estat dels servicis als propis canals d'accés del ciutadà a l'AE.
    
  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.

Enllaces d'interésSoluciones Relacionades