Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Aplicació iBOA del Govern d'Aragó

 • Nomene Abreujat:
  iBOA
  Resum:
  Projecte de gestió telemàtica de tot el procés d'enviament i remissió electrònica de tots els documents objecte de publicació en el Butlletí oficial d'Aragó, maquetació i edició electrònica del diari oficial.
  Destinataris:
  Ciutadà , Empresa , Qualsevol Administració Pública
  Organismes Responsables:
  GOVERN D'ARAGÓ
  DEPARTAMENT D'HISENDA I ADMINISTRACIÓ PÚBLICA
  SECRETARIA GENERAL TÈCNICA (HISENDA I ADMINISTRACIÓ PÚBLICA)
  Contacte:

  Servici de Coordinació Normativa i Programes Interdepartamentals de Vice-presidència
  976 71 44 91
  boa@aragon.es

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Infraestructura de comunicacions i missatgeria , Gestió de servicis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Per Decret 45/1983, de 3 demaig , es va regular per primera vegada el Butlletí Oficial d'Aragó, si ben este Diari Oficial es venia editant des de l'11 d'abril de 1978. La tramitació i gestió de tots els documents que havien d'inserir-se en el Butlletí Oficial es feia en disquet, Word6.0 i en suport paper (original i còpia). Dins del marc de l'Administració electrònica, es va promoure la nova regulació del diari oficial per Decret 61/2008, amb l'objectiu de passar de l'edició del diari oficial en format paper a l'edició en format electrònic.

   

  Objectius

  • Substituir l'edició en paper del Butlletí Oficial d'Aragó (BOA) per la seua versió electrònica, mantenint les garanties i seguretat del procés.
  • Informatització de la gestió de tots els documents que han de publicar-se en el BOA.
  • Presentació telemàtica dels documents a través de l'aplicació IBOA, accessible per a tots els empleats de l'Administració de la Comunitat Autònoma en el Portal de l'empleat. http://portalempleado.aragon.es.
  • Presentació telemàtica dels documents a través de l'aplicació IBOA pública, accessible per a totes les administracions i particulars en el Portal Públic del Govern d'Aragó. http://www.aragon.es.
  • Presentació mitjançant comunicació segura a través de sistemes d'autenticació amb certificat electrònic d'usuari emès per la Fàbrica Nacional de moneda i Timbre de la Real Casa de la Moneda o de qualsevol altra autoritat prestadora de servicis de certificació electrònica.
  • Utilització de l'aplicació per tots els òrgans de l'Administració de la Comunitat Autònoma d'Aragó, resta d'administracions públiques i particulars.
  • Registre de les sol·licituds d'alta de tots els usuaris en l'aplicació IBOA.
  • Transmissió telemàtica de tots els documents des dels òrgans emissors amb firma electrònica al Servici de Coordinació Normativa i Programes Interdepartamentals de la Secretaria General Tècnica de la Vice-presidència.
  • Gestionar tot el procés d'edició i creació del Butlletí, incloent l'assignació i ordenació de textos i la seua maquetació  

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • La formació dels usuaris en la nova aplicació iBOA va ser un dels aspectes clau per a aconseguir una implantació reeixida i sense problemes afegits del sistema de gestió telemàtica del Butlletí Oficial d'Aragó.

   

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades