Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Client de signatura electrònica d'@signatura

 • Nomeni Abreujat:
  Suite Cliente d'@signatura: Miniapplet + Autofirma + Firmamovil
  Resumeixen:
  La Suite client @signa és un dels productes de la Suite @signatura de solucions d'identificació i signatura electrònica. Se proporciona a les Administracions Públiques perquè disposin dels instruments necessaris per implementar l'autenticació i signatura electrònica avançada d'una forma ràpida i efectiva.

  La Suite Cliente de Firma es una herramienta de firma electrónica en entornos de escritorio y dispositivos móviles, que funciona integrado en una página Web mediante JavaScript, como applet, como aplicación de escritorio, o como aplicación móvil, dependiendo del entorno del usuario.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública , Empresa , Ciudadano
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Producte instal·lable
  Contacte:

  Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores (CAID):

   

  Para comunicar una incidencia o solicitud de soporte al Centro de Atención a Integradores y Desarrolladores (CAID) rellene el formulari Web d'obertura de sol·licituds de suport tècnic(Obre en nova finestra) . Els recordem que aquest Centre d'Atenció és accessible NOMÉS PER A DESENVOLUPADORS D'APLICACIONS DE LES ADMINISTRACIONS PUBLIQUES. 

  Horario de Lunes a Jueves de 08:30 a 18:30 y viernes 08:30 a 15:00.

  Per incloure a nous destinataris en la llista de distribució "Clienteafirma-novedades@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es" del Client de Signatura pot utilitzar el següent enllaç .

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP , Suport a la tramitació electrònica , Infraestructura de seguretat i gestió d'identitats
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público , Documentos Personales
  Llicencia:
  EUPL (European Public License) , GPL (GNU General Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític
  Llenguatge de Programació:
  JAVA
  Sistema Operatiu:
  Windows , Unix , Linux , MAC , Qualsevol

  Descripció

   

  Donada la complexitat de la creació de les signatures electròniques en les diferents plataformes d'usuaris, per la variabilitat de sistemes operatius, navegadors, maquines virtuals i estàndards de signatura, la Secretaria General d'Administració Digital ha desenvolupat un applet de signatura multiplataforma, que posa a la disposició de totes les Administracions Públiques.

  Catàleg d'aplicacions:

  Applets per a ús en navegador:

  • Miniapplet @signatura: applet multiformato de signatura, multinavegador i multi sistema operatiu. En navegadors que no suporten JAVA el javascript del Miniapplet executa l'aplicació Autofirma, en lloc de l'applet.

  Interfícies d'escriptori

  • Autofirma: Senzilla aplicació d'escriptori, per a usuaris sense coneixements de signatura electrònica. Autoselecciona el format de signatura més apropiat al document a signar, i permet visualitzar els signants i document signat en cas que se li introdueixi una signatura.
  • Standalone: Permet al Client de Signatura executar-se com una aplicació independent o aplicació d'escriptori. Proporciona tota la funcionalitat del client: Signatura en el format triat, xifrat, ensobrat.

  Aplicacions per a mòbils

  • cliente@firma Móvil. Integrable de forma transparent per als usuaris del Miniapplet. Necesario ús del servidor intermedi (Proxi ClienteMovil). Disponible per a plataformes: Android 4.0 i posteriors i iOS 8 i posteriors.

  La suite de productes del Client de Signatura s'allibera com a programari lliure de fonts obertes amb una llicència: GNU GPL versió 2 i EUPL v1.1

  És una solució de referència per complir amb les mesures d'Identificació i autenticació descrites en la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

  Notícies

  18 May 2021

  Publicación d'AutoFirma 1.7.0 Desplegar acordeon

  Ens complau comunicar-los la publicació de la nova versió 1.7.0 d'Autofirma, per a sistemes Windows de 32 i 64 bits, així com la nova versió de l'AutoScript per a integració en llocs web. En breu es publicaran també les versions per MacOS i Linux. A l'àrea de descàrregues poden trobar el document "whatsnew" que llista les millores i correccions incloses.

  Poden descarregar el programari des de l'àrea de descàrregues: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma

  26 February 2020

  Nous tutorials en vídeo d'AutoFirma Desplegar acordeon

  Se ha creat una col·lecció de tutorials en vídeo que expliquen el procediment d'instal·lació i ús de l'eina de signatura AutoFirma. Els tutorials estan disponibles al Portal de Signatura Electrònica firmalectronica.gob.es , i al canal de Youtube de l'Administració Electrònica, administracions electròniques .

  19 September 2019

  Autofirma 1.6.5 per a SUSE Linux Desplegar acordeon

  Ens complau informar-li de la publicació d'un nou instal·lador per Autofirma 1.6.5 orientat a la distribució de Linux SuSE. L'instal·lador està disponible com a part del paquet d'instal·ladors per a distribucions Linux.

  Pot descarregar el paquet d'instal·ladors per Linux des de l'àrea de descàrregues:
  http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma

  30 April 2019

  Publicació d'Autofirma v1.6.5 Desplegar acordeon

  Ens complau comunicar-los la publicació de la nova distribució d'Autofirma v1.6.5. A l'àrea de descàrregues poden trobar el document "whatsnew" que llista les millores i correccions incloses.

  Poden descarregar el programari des de l'àrea de descàrregues: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma

  29 January 2018

  Publicació en Maven Central les llibreries del Client d'@signatura Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los que s'han publicat en Maven Central les llibreries del Client d'@signatura sota el GroupId és.gob.afirma

  https://search.maven.org/#search%7Cga%7C3%7Ces.gob.afirma

  La disponibilitat d'aquests artefactes en Maven Central permetrà que els equips de desenvolupament ja no estiguin obligats a desplegar magatzems locals per mantenir les llibreries al mateix temps que es redueix la grandària dels commit que es fa al repositori de programari.

  Així mateix, en successives actualitzacions de les llibreries, els desenvolupadors només hauran d'editar les variables que apunten a la nova versió en els fitxers de configuració sense necessitat de descarregar-les manualment.

  22 January 2018

  Publicació de noves versions del Miniapplet v1.6 i Autofirma v1.6 Desplegar acordeon

  Ens complau comunicar-los la publicació de les noves distribucions del client de signatura electrònica Miniapplet v1.6 i Autofirma v1.6. A l'àrea de descàrregues poden trobar els documents "whatsnew" que llisten les millores i correccions incloses en cada cas.

  Poden descarregar el programari des de l'àrea de descàrregues: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma

  09 January 2018

  Refirmado dels clients de signatura Miniapplet i AutoFirma Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los que s'ha procedit a refirmar Miniapplet v1.5 per motius de caducitat de certificat pel que es prega sigui tingut en compte a l'hora de realitzar o modificar els desplegaments en els seus entorns d'integració.

  Així mateix, el client Autofirma en la seva versió 1.5 per a sistemes operatius Microsoft Windows també disposarà d'un nou refirmado tant per a les seves versions standalone com para els seus instal·ladors en entorns corporatius.

  19 June 2017

  Publicació d'AutoFirma 1.5 per a MAC Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'instal·lador d'Autofirma 1.5 per a sistemes operatius MAC que inclou, entre múltiples millores i correccions, suport complet de DNIe 3.0, millores en la generació de signatures visibles en PDF i millor suport en la integració amb targetes intel·ligents.

  El nou instal·lador alliberat ofereix les mateixes facilitats que els seus homòlegs en Windows i Linux.

  Poden trobar aquesta versió a l'àrea de descàrregues del PAE ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  10 May 2017

  Publicació d'AutoFirma 1.5 per Linux Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'instal·lador d'Autofirma 1.5 per a sistemes operatius Linux que inclou, entre múltiples millores i correccions, suport complet de DNIe 3.0, millores en la generació de signatures visibles en PDF i millor suport en la integració amb targetes intel·ligents.

  El nou instal·lador alliberat ofereix les mateixes facilitats que el seu homòleg en Windows. .

  Poden trobar aquesta versió a l'àrea de descàrregues del PAE ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  26 January 2017

  Publicació de noves versions del Miniapplet v1.5 i Autofirma v1.5 Desplegar acordeon

  Ja es troben publicades les noves versions de Miniapplet i Autofirma, versió 1.5, que inclouen múltiples millores i correccions entre les quals destaquem el suport complet de DNIe 3.0, instal·ladors d'Autofirma diferenciats per a equips Windows amb arquitectures de 32 i 64 bits, d'un instal·lador MSI per a desplegaments massius sobre Windows, millores en la generació de signatures visibles de PDF i millor suport de targetes intel·ligents.

  Pot trobar la informació completa de la nova versió a l'àrea de descàrregues del PAe ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  Li recordem que per obtenir la versió del Miniapplet signada per la Secretaria General d'Administració Digital ha d'entrar com a usuari registrat del PAe (solament disponible per a les Administracions Públiques).

  01 June 2016

  Publicación Autofirma 1.4.2 per Mac i Linux Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació dels instal·ladors d'Autofirma 1.4.2 per Sistemas Operativos Mac i Linux.

  Els nous instal·ladors, juntament amb el ja publicat per Windows, fan possible l'execució del Client @signa en qualsevol sistema operatiu.

  Poden trobar aquestes versions a l'àrea de descàrregues del PAE ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  23 May 2016

  El Client @signa migrat a la infraestructura de l'ajusto CTT-PAe Desplegar acordeon

  Els informem que els continguts del projecto Client @signa allotjats en la forja-CTT han estat migrats a l'ajusto CTT-PAe .

  La informació migrada queda distribuïda de la següent manera:

  • Àrea Descarregues

   Contingut de l'Àrea de descàrregues de la forja–CTT:

  • Despliegue signat MINHAP
  • Documentació
  • Código Fuente
  • Binarios de proves
  • Uns altres (Documentació Comunitat)

  Tots els continguts descarregables són d'accés públic, excepte el binari miniapplet signat amb el certificat oficial del MINHAP, que seguirà sent sol accessible per a usuaris de l'Administració Pública registrats.

   

  • Comunitat

  En aquest apartat s'ofereix informació i mecanismes de col·laboració de la Comunitat de programari lliure del Client @signa com les llistes de distribució disponibles, participants, llicències, condicions d'ús…

   

  • GitHub

  És la nova eina per al control de versions, substituint al SVN. Permetent a més la consulta de la Wiki associada al projecte.

  El suport oficial a través del Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores, està restringit solament a usuaris de l'Administració Pública. Mentre que les consultes a les llistes de col·laboració del client estan obertes a tot el públic. El funcionament entorn de/entorn del Client es manté, solament es produeixen canvis referents a la infraestructura que ho sustenta aportant simplicitat i eficiència.

  19 May 2016

  Noves versions del Client @signa per a dispositius mòbils Desplegar acordeon

  Ja es pot descarregar des dels markets oficials les noves versions de les apps "Client @signa mòbil" per a la realització de signatures, des de dispositius mòbils, en aplicacions d'administració electrònica que integrin el Client @signa. Les noves versions són compatibles amb el MiniApplet 1.4.

  Descarga para Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.afirma&hl=és

  Descàrrega per a iOS: https://itunes.apple.com/us/app/cliente-firma-movil/id627410001?mt=8

  Poden verificar el funcionament de les aplicacions, realitzant signatures, des del següent enllaç: https://valide.redsara.es

  Per més informacion poden consultar al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  20 April 2016

  Migració dels continguts del Client @signa existents en la Forja-CTT a l'Àrea de descàrrega del PAe Desplegar acordeon

  Els informem que s'està duent a terme la migració dels continguts del Client @signa existents en la Forja-CTT a l'Àrea de descàrrega del PAe- Solucionis CTT. Serà aquesta la nova ubicació dels recursos.

  26 February 2016

  Nova versió del client d'@signatura sense applets Java Desplegar acordeon

  La nova versió del client d'@signatura per a entorns d'escriptori està format per dos elements: el miniapplet 1.4 (javascript) per integrar en les aplicacions d'administració electrònica, i una aplicació d'escriptori (Autofirm@). Ja no és necessari l'ús de servidors intermedis.

  És compatible amb els principals navegadors: Chrome, Internet Exporer i Firefox.

  Se manté la compatibilitat amb les maneres d'integració anteriors amb servidor intermedi. Si l'aplicació d'administració ho desitja, també es manté el funcionament amb applets i sense necessitat d'Autofirm@, per a aquells navegadors que els suporten.

  La nova versió està disponible a l'àrea reservada del CTT-PAE del client d'@signatura ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ). Se recorda que per obtenir la versió signada per l'Adreça de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions s'ha d'entrar com a usuari registrat del PAE (solament disponible per les aAdministraciones Públiques)

  El codi font i una versió no signada estan disponibles en la Forja del CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma)

  23 February 2016

  Disponible una nova versió de l'aplicació de Port@firmas para iOS i Android Desplegar acordeon

  Ja es poden descarregar des dels market oficials les noves app 'Port@firma movil' per a l'ús de l'aplicació Port@firmas des dels dispositius mòbils. S'han realitzat adaptacions als canvis en els sistemes operatius mòbils i s'han corregit diversos errors.

  Amb aquestes aplicacions es facilita la signatura electrònica en qualsevol entorn, incloent telèfons mòbils i tableta.

  Descàrrega per a Android  (https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.afirma.android.signfolder(Obre en nova finestra)  )


  Descàrrega per a iOS (  https://itunes.apple.com/es/app/portafirmas-firma/id976490515?mt=8(Obre en nova finestra)  )

  20 August 2015

  Publicació de nova versió d'AutoFirma (v1.4.1) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació d'Autofirma versió 1.4.1. Aquesta versió afegeix a l'anteriorment publicada, v1.4, un control de versions que permet detectar si es troba disponible una nova versió i, si l'usuari així ho desitja, procedir a l'actualització de la versió instal·lada.
   
  Poden trobar aquesta nova versió al Portal d'Administració Electrònica (http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  11 August 2015

  Publicació de noves versions de la miniaplicació (v1.3) i AutoFirma (v1.4). Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de la miniaplicació versió 1.3 i Autofirma versió 1.4. Aquestes versions inclouen millores i correcció d'errors detectats en la versió Beta prèvia.

  Poden trobar aquesta nova versió al Portal d'Administració Electrònica (http://administracionelectronica.gob.es/es/ctt/clienteafirma) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  Recordem que aquesta versió contempla el funcionament del client @signa en entorns que no suporten JAVA, mitjançant la invocació per protocol de l'aplicació Autofirma i fent ús d'un servidor intermedi. Al setembre està previst publicar una nova versió, que inclou una solució que no requereix servidor intermedi, basada en trucades a l'aplicació Autofirma per protocol i servei. Ambdues solucions estaran disponibles en la publicació de la miniaplicació v1.4, sent elecció de l'integrador l'ús d'una o una altra en els navegadors que no suporten JAVA.

  Per a més informació sobre les solucions del Client @Signa en entorns que no suporten Java poden consultar aquí(Obre en nova finestra) .

  28 May 2015

  Publicació de noves versions del client Standalone i AutoFirma. Desplegar acordeon

  Els comuniquem que s'ha procedit a la publicació a la pàgina web del PAe, "http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma/descarga" (accedint a través de la xarxa SARA i identificant-se com a usuari registrat), de la nova versió del client d'escriptori "Client de Signatura - Standalone 2.1" i el nou "AutoFirma v1.4 Beta 6". En tots dos casos s'han publicat en forma d'instal·lador.
   
  "Client de Signatura - Standalone 2.1" es correspon amb una versió actualitzada del client d'escriptori. A més de permetre la seva execució en les noves versions de la màquina virtual de Java (JRE), s'han inclòs noves funcionalitats i millores que faciliten la generació de signatures.
   
  "AutoFirma v1.4 Beta 6" és la nova versió de "Signatura fàcil". A més del canvi de nom de l'aplicació, s'inclouen funcionalitats noves com la generació de signatures de manera similar a com són realitzades amb l'ocupació del Miniapplet però per a aquells entorns en els quals no es disposa d'una instal·lació de Java.»
   
  En ambdues aplicacions, s'han dut a terme modificacions en la generació de signatures en format EPES, especialment en el cas de les factures electròniques (FacturaE) ja que a partir del dia 1/06/2015, la plataforma @signa del MINHAP validarà de forma estricta l'esquema d'aquest format de signatura. En concret, es validarà l'ordre dels elements inclosos en l'atribut .

  29 April 2015

  Actualització del Miniapplet (v1.2o1) i versió final del Client de Signatura (v3.4). Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació tant a la pàgina web del PAe (http://administracionelectronica.gob.es/es/ctt/clienteafirma) com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma) de la nova actualització del Miniapplet (v1.2o1) i de la versió final del Client de Signatura (v3.4).
   
  En tots dos casos, s'han dut a terme modificacions en la generació de signatures en format EPES, especialment en el cas de les factures electròniques (FacturaE).
   
  A partir del dia 20/05/2015, la plataforma @signa del MINHAP validarà de forma estricta l'esquema d'aquest format de signatura. En concret, es validarà l'ordre dels dels elements inclosos en l'atribut .
   
  Les especificacions XAdES 1.3.2 defineixen l'element "SignedSignatureProperties" com una llista ordenada dels següents elements, tots amb caràcter opcional:
   
  - SigningTime
  - SigningCertificate
  - SignaturePolicyIdentifier
  - SignatureProductionPlace
  - SignerRole
   
  A partir de la data indicada, es validarà de forma estricta que les ocurrències d'aquests elements es realitzen en l'ordre indicat.
   
  En cas que estiguin utilitzant aquest format de signatura, es prega actualitzar a aquestes versions abans del 20/05/2015.
   
  A més en la versió 3.4 del Client de Signatura, s'inclouen també millores i correcció d'errors, donant lloc amb aquesta publicació a la versió final del producte. Això significa que aquest component no serà evolucionat, encara que sí s'oferirà suport per al mateix. Per aquest motiu, es recomana la migració al Miniapplet en les aplicacions que fan ús del Client de Signatura.

  15 April 2015

  Google Chrome ha desactivat l'execució de Java Desplegar acordeon

  Com activar Java en Google Chrome

  El suport per NPAPI ha estat desactivat per defecte en Google Chrome, sent possible la seva habilitació temporal (fins a setembre de 2015) per als usuaris avançats a través de chrome://flags/#enable-npapi. Aquesta activació és necessària perquè pugui ejectuarse l'applet Java Cliente @Signa.

  Els passos a seguir per a aquesta activació són els següents:

  • Obrir una finestra del navegador Google Chrome i escriure: chrome://flags/#enable-npapi

    Pantalla NPAPI_1

  • Fer clic a Habilitar de l'opció Habilitar NPAPI

   .Pantalla NPAPI_2

  • Prémer Reiniciar ara.

    Pantalla NPAPI_3

  Para més informació consultar http://www.chromium.org/developers/npapi-deprecation

  18 March 2015

  Versió Beta del Client @Signa que permet l'execució en entorns que no suporten JAVA Desplegar acordeon

  CLIENT @SIGNA EN ENTORNS QUE NO SUPORTEN ELS APPLETS DE JAVA

  Els problemes de seguretat dels Applets de Java i l'abandó del seu suport per part dels sistemes operatius de dispositius mòbils i en alguns navegadors Web, com Google Chrome, han fet necessària l'evolució del Client @signa, per permetre la seva execució en la diversitat d'entorns.

  El funcionament de la solució desenvolupada és la següent en funció de l'entorn d'execució de l'aplicació:

  1. Si és un navegador Web que suporta Applets de Java, s'executarà la miniaplicació Client @signa.
  2. Si es realitza des d'un dispositiu mòbil, executarà l'aplicació nativa corresponent. S'han desenvolupat aplicacions mòbils Client @signa per Google Android i Apple iOS, i estan disponibles per a la seva descàrrega des de la corresponent plataforma de distribució d'aplicacions mòbils.
  3. Si s'executa des d'un navegador Google Chrome, o no ha estat possible la descàrrega de la miniaplicació, s'invocarà per protocol a l'aplicació Client @signa d'escriptori (“Signatura Fàcil”) prèviament instal·lada en l'equip de l'usuari.

  En la invocació per protocol, el navegador Web trasllada el control al sistema operatiu perquè aquest localitzi i obri l'aplicació apropiada associada a la URI.

  La solucions descrites en els dos últims apartats requereixen, per part de l'usuari, de la instal·lació prèvia de les aplicacions Client @signa per a dispositius mòbils o “Signatura Fàcil” per a escriptori. L'integrador ha d'advertir a l'usuari de la necessitat de la seva descàrrega i instal·lació i la ubicació de la mateixa.

  La comunicació entre l'aplicació Web i les aplicacions de signatura no és bidireccional, per la qual cosa és necessari l'ús d'un servidor intermedi per gestionar la comunicació de tornada, establint-se la següent seqüència:

  • El navegador Web flama a l'aplicació de signatura mitjançant una URI especial, indicant una sèrie d'informació (dades a signar, format, opcions, etc.).
  • L'aplicació de signatura rep les dades i realitza la signatura electrònica.
  • L'aplicació de signatura diposita el resultat de la signatura en un servidor intermediari mitjançant una trucada a un servei Web.
  • El navegador Web recull el resultat de l'operació de signatura del servidor intermediari i continua l'execució de la lògica de negoci.

  S'han desenvolupat també instal·ladors per a l'aplicació “Signa Fàcil” que faciliten tot el procés d'instal·lació i actualització.

  En la forja del CTT, a l'àrea de descàrregues del projecto Client @Signa (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma), s'ha publicat una versió Beta del Client @Signa amb la solució implementada. Perquè els integradors que desitgin puguin conèixer-la i provar-la. La publicació de la versió oficial està prevista per a maig de 2015.

  26 February 2015

  Nova versió del client d'@signatura sense applets Java Desplegar acordeon

  Ens complau informar-li de la publicació de la nova versió del client de signatura, la qual pot funcionar sense applets Java.

  La nova versió del client d'@signatura permet la utilització de l'aplicació d'escriptori Autofirma, en lloc de la miniaplicació, mitjançant el javascript de desplegament del Miniapplet 1.4 integrat en les aplicacions d'administració electrònica.

  En aquesta versió s'inclou un instal·lador d'Autofirma per Windows, i pròximament es disposarà d'instal·ladors per Linux i Mac, així com les noves versions de les apps client mòbil per a dispositius Android i iOS des dels seus respectius markets.

  En aquesta nova versió no és necessari l'ús de servidors intermedis.

  És compatible amb els principals navegadors: Chrome, Internet Exporer i Firefox.

  Es manté la compatibilitat amb les maneres d'integració anteriors amb servidor intermedi. Si l'aplicació d'administració ho desitja, també es manté el funcionament amb applets i sense necessitat d'Autofirma, per a aquells navegadors que els suporten.

  La nova versió està disponible a l'àrea reservada del CTT-PAE del client d'@signatura:  ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma(Obre en nova finestra) ). Es recorda que per obtenir la versió signada per l'Adreça de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions s'ha d'entrar com a usuari registrat del PAE (solament disponible per les dministraciones Públiques)

  El codi font i una versió no signada estan disponibles en la Forja del CTT:
  http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma

  Per a qualsevol consulta, no dubti en amb nosaltres.

  12 May 2014

  Nova versió de la miniaplicació (1.2) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de la versió 1.2 del MiniAppplet. En aquesta versió s'ha ampliat el límit de la grandària de dades que es poden signar més enllà dels 4 megues que anteriorment eren limitats per la comunicació Java/Javascript.


  Poden trobar aquesta nova versió al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT ( http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma ).

  02 April 2014

  Client mòbil per Windows. Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los que ja està disponible en Windows Store una versió nativa del Client @signa per Windows i Windows RT en versions 8 i 8.1.

  Aquesta versió permet la realització de signatures electròniques CAdES simples en aquests entorns quan el sistema no té instal·lat Java o fins i tot quan no ho suporta en absolut.

  Perquè les aplicacions Web actualment compatibles amb la miniaplicació Client @signa puguin gaudir d'aquesta ampliació de compatibilitat simplement hauran d'actualitzar els fitxers JavaScript en els seus servidors Web, amb noves versions publicades en el CTT.

  El Client @signa per Windows Store permet a més la signa CAdES de fitxers locals.

  Abans d'oferir o publicitar serveis relacionats amb el Client @signa per Windows Store, per favor, llegeixi amb deteniment la documentació, i asseguri's de posar a la disposició dels seus usuaris els manuals de configuració i ús.

  21 February 2014

  Nou curs presencial sobre l'entorn del client @signa Desplegar acordeon

  És un placer anunciar la convocatòria d'una nova edició del curs a l'entorn de desenvolupament/integració del client @signa. La formació serà presencial, tindrà una durada de 2 dies i és totalment gratuïta. Es realitzarà els dies 12 i 13 de Març de 2014 a Madrid.

  Si estan interessats, tenen tota la informació i la possibilitat de registre en aquesta pàgina: http://jornadasclienteafirma.eventbrite.es/(Obre en nova finestra)

  Moltes gràcies pel seu interès.

  13 December 2013

  Nou update del Client de Signatura i Miniapplet (update 5). Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'update 5 del Client de Signatura 3.3.1 i del Miniapplet 1.1

  Aquest update millora el funcionament amb la nova versió d'Internet Explorer (11) sobre la qual s'havien detectat problemes de compatibilitat. Així mateix, s'ha abandonat la compatibilitat amb Java 5 i s'ha deshabilitat la carrega via JNLP per oferir un comportament més homogeni.

  Poden trobar aquesta nova versió al Portal d'Administració
  Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  04 November 2013

  Llançament del Client mòbil iOS Desplegar acordeon

  Ens complau informar-vos que s'ha llançat el client mòbil iOS, com a característica principal destaca la signatura de fitxers i formularis de pàgines web. Per a l'integrador resulta transparent l'ús de la miniaplicació o un client mòbil d'@signatura, no obstant això, a causa de les peculiaritats del client mòbil iOS, s'està elaborant un manual orientat a usuaris que posarem a la vostra disposició al més aviat possible.
  Afegit a l'anterior, el ciente mòbil iOS té les següents característiques:

  - Compatible amb els desplegaments de la miniaplicació @signa v1.1 o3 i superiors.
  - Signatura electrònica en format CAdES.
  - Importació de certificats a través d'iTunes.
  - Importació de certificats des de Dropbox.
  - Signatura de fitxers emmagatzemats en Dropbox.

  23 October 2013

  Nou update del Client de Signatura (3.3.1 update 4) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'update 4 del Client de Signatura 3.3.1 Aquest update millora el funcionament amb la nova versió de Java (7o45), evitant els diàlegs d'advertiment addicionals. És important indicar que es tracta d'una versió beta que no ha estat àmpliament avaluada, ja que el seu principal objecte és la necessitat immediata de millora del comportament amb la nova versió de Java.

  Poden trobar aquesta nova versió al Portal d'Administració
  Electrònica (
  http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com
  en la Forja-CTT (
  http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma ).

  18 October 2013

  Nou update de la miniaplicació (1.1 update 4) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'update 4 del MiniAppplet 1.1. Aquest update millora el funcionament amb la nova versió de Java (7o45), evitant els diàlegs d'advertiment addicionals. És important indicar que es tracta d'una versió beta que no ha estat àmpliament avaluada, ja que el seu principal objecte és la necessitat immediata de millora del comportament amb la nova versió de Java.

   

  Poden trobar aquesta nova versió al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT ( http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma ).

  17 October 2013

  Nova actualització de Java 7 update 45 Desplegar acordeon

  S'ha publicat una nova actualització de la maquina virtual Java 7, la update 45, que introdueix nous requisits de seguretat. Les versions anteriors de la maquina virtual bloquegen l'execució d'applets fins que l'usuari s'actualitzi a update 45. Per tant, l'única versió de java que permet l'execució d'applets és la update 45.

  Com a conseqüència directa, el Client @signa, igual que qualsevol un altre applet, deixa de ser compatible amb versions anteriors a Java 7 o45. Es recomana l'actualització a Java 7 o45.

  Cal tenir en compte que els canvis de la update 45 fan aparèixer un nou diàleg de confirmació a l'usuari, sol·licitant el seu permís perquè JavaScript pugui invocar als mètodes de l'Applet.

  En breu es publicarà la miniaplicació v1.1 o4 que millora l'experiència d'usuari amb els diàlegs de seguretat de Java 7o45. Es recomana a tots els integradors que actualitzin a aquesta nova versió de la miniaplicació i recomanin als seus usuaris a actualitzar la seva JVM.

  També aviat es publicarà l'applet Client @signa v3.3.1 o4 amb la resolució als mateixos problemes.

  S'està treballant en solucions de signatura de client que no impliquin l'execució d'applets.

  20 September 2013

  Nova versió Cliente@firma Mòbil Desplegar acordeon

  S'ha publicat una nova versió de l'aplicació del Client Mòbil @Signatura, per a Android .
  Aquesta aplicació permet, als usuaris del Miniapplet, integrar les signatures electròniques de forma transparent en dispositius mòbils i tableta amb sistemes operatiu 4.0 i 4.1.2.

  Poden trobar més informació d'aquest nou component al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ),en la comunitat de desenvolupament en http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/proyectos/clienteafirma o descarregar-se gratuïtament l'aplicació a través del proveïdor d'aplicacions del seu dispositiu mòbil, des de Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.afirma

  Entre les novetats es troben:

  Versió 1.0
  - Signa CAdES i PAdES completa en el propi dispositiu.
  - Signa CAdES, XAdES i PAdES, en tres fases amb suport servidor.
  - Compatibilitat millorada amb arxius grans.
  - Signatura de fitxers locals.

  23 July 2013

  Nou update del Client de Signatura i de la miniaplicació Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'update 3 del Client de Signatura v3.3.1 i el MiniAppplet 1.1. Aquest update soluciona els errors detectats amb Java (7o25) en les signatures XML, quan es tenen instal·lades les biblioteques depenents del Client @Signa en el directori "endorsed" de la JRE. Així com l'error produït en el desplegament de l'applet via JNLP en alguns entorns.

  Poden trobar aquesta nova versió al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  29 May 2013

  Nova publicació del Client de Signatura i de la miniaplicació Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació dels desplegaments corresponents a la miniaplicació v1.1, Client de Signatura v3.3.1 i Client de Signatura v3.3.2 BETA signats amb un nou certificat, evitant-se d'aquesta forma que aparegui com "DESCONEGUT" el "Publicador" dels anteriors desplegaments quan es mostra l'advertiment de seguretat a l'usuari sol·licitant la seva autorització per a l'execució de les citades aplicacions.

  21 February 2013

  Nova aplicació `Cliente@firma Movil Desplegar acordeon

  Nos complace informarles de la publicación el día 20/02/2012 de la nueva aplicación `cliente@firma Movil´ que amplía la compatibilidad del cliente de @firma a dispositivos Android.
  Aquesta aplicació permet, als usuaris del Miniapplet, integrar les signes CAdES de forma transparent en dispositius mòbils i tableta amb sistemes operatiu 4.0 i 4.1.2.

  Actualment en fase beta, poden trobar més informació d'aquest nou component al Portal d'Administració Electrònica:
  (http://administracionelectronica.gob.es/es/ctt/clienteafirma),

  en la comunitat de desenvolupament en :

  http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/proyectos/clienteafirma

  o descarregar-se gratuïtament l'aplicació a través del proveïdor d'aplicacions del seu dispositiu mòbil, des de Google Play

  31 January 2013

  Publicació de la miniaplicació v.1.1 Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació de la nova versió de la miniaplicació v1.1.

  Com a novetats d'aquesta nova versió es destaca la compatibilitat amb Firefox 11 - 13 i la incorporació del Format de factura electrònica. S'han solucionat diversos problemes oposats en versions anteriors i afegit noves funcionalitats.

  Totes les correccions i canvis poden ser consultats en el document "miniaplicació_whatsnew.txt".

  Recordem que aquesta nova eina de signatura electrònica funciona en forma d'Applet de Java integrat en una pàgina Web mitjançant Javascript. La miniaplicació fa ús dels certificats digitals X.509v3 i de les claus privades associades a aquests que estiguin instal·lats en el repositori o magatzem de claus i certificats del sistema operatiu o del navegador Web, així com dels quals estiguin en dispositius configurats en el mateix.

  La miniaplicació és una aplicació que s'executa en client. Això és així per evitar que la clau privada associada a un certificat hagi de "sortir" del contenidor de l'usuari situat en el seu PC. De fet, mai arriba a sortir del navegador, el Client li envia les dades a signar i aquest els retorna signats.

  26 November 2012

  Publicació Nou Client Stand@lone v2.0 Desplegar acordeon

  Bona tarda,

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 20/11/2012 de la nova versió (2.0) Standalone del Client de Signatura d'@signatura.

  Poden trobar la descàrrega de la versió Standalone del Client de
  Signatura d'@signatura al Portal d'Administració Electrònica
  ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com
  en la Forja-CTT
  (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  Els recordem que el Client Standalone, s'executa com una aplicació independent o aplicació d'escriptori, a diferència de la versió estàndard del Client que s'executa sota un navegador.

  Entre les millores introduïdes en aquesta versió es troba la possibilitat de fer una validació simple d'una signatura a través del propi Standalone, una adaptació de l'interfície per fer-ho accessible i la possibilitat d'establir perfils d'usuari amb configuracions d'accessibilitat o política predefinides.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulti la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  21 November 2012

  Compatibilitat amb els últims sistemes operatius Desplegar acordeon

  Informem que no és possible la utilització del client de signatura en Internet Explorer 10 sobre Windows 8 amb l'interfície "Modern UI" (també conegut com a METRO, tipus tableta - tàctil), ja que dit interfície no permet l'execució d'Applets de Java. Si desitja utilitzar el client de signatura en Sistemes Windows 8, haurà de realitzar-se a través de l'interfície d'escriptori "clàssic".

  Addicionalment, no és possible utilitzar el Client @signa en Windows RT (tablets).

  Informem que Apple ha descontinuado el suport d'Applets en la seva versió de Java per al seu sistema operatiu Mac US X (mitjançant l'actualització 2012-006 del 16/Octubre/2012) i actualment és necessari utilitzar la versió proporcionada per Oracle (Java 7). S'ha verificat que aquesta configuració no permet l'execució correcta del client de signatura, ja que l'entorn d'execució de Java d'Oracle per a Mac US X manca de certes característiques d'accés a magatzems de claus que sí incorporava la versió pròpia d'Apple. Esperem que les noves versions d'Oracle Java 7 solucionin pròximament aquestes incompatibilitats en el sistema operatiu MAC US X o poder proporcionar des del projecte formes alternatives per funcionar adequadament. Mentrestant, no serà possible utilitzar Mac US X amb el Client @signa.

  24 October 2012

  Publicació nou Client de Signatura v3.3.1 (24/10/2012) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 24/10/2012 de la versió 3.3.1 del Client de Signatura d'@signatura.

  Al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) poden trobar el desplegament del mateix mentre que en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma) poden trobar el codi font i la documentació.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulti la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  08 August 2012

  Publicació de la nova aplicació "Signa electrònica fàcil amb @signatura" Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 08/08/2012 de la nova aplicació "Signa electrònica fàcil amb @signatura" que permet realitzar de forma senzilla signatures electròniques avançades sobre fitxers locals.

  Per simplificar a l'usuari el procés, disposa d'un mecanisme de selecció automàtica de format de signatura sobre la base del fitxer a signar:

  Ficheros Adobe PDF -> Se aplica firma PAdES (PDF Advanced Electronic Signature) BES.
  Ficheros XML -> S'aplica signa XAdES (XML Advanced Electronic Signature) BES de tipus enveloping amb les dades implícites.
  Factura electrònica -> S'aplica signatura per a factures electròniques.
  Altres fitxers (binaris genèrics) -> S'aplica signa CAdES (CMS Advanced Electronic Signature) BES amb les dades implícites.

  "Signatura fàcil amb @signatura" està dissenyada per utilitzar DNI electrònic (DNIe) com a dispositiu preferent per a la creació de signatures en sistemes amb lector de targetes intel·ligents instal·lat, encara que pot fer ús de qualsevol altre certificat instal·lat en el sistema operatiu. En cas d'usar DNIe, se selecciona automàticament el certificat de signatura.

  Poden trobar la descàrrega d'aquest nou component al Portal d'Administració Electrònica
  ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  06 July 2012

  Formularis CAID Desplegar acordeon

  El 5 de juliol s'ha actualitzat la versió del formulari WEB de sol·licitud de suport tècnic al CAID.

  S'accedeix al mateix des del portal PAe-CTT mitjançant un enllaç situat a l'apartat d'Enllaços Relacionats   de les pàgines de serveis comuns i d'informació general de cadascun dels serveis als quals presta suport el CAID. També es pot accedir mitjançant l'enllaç https://valide.redsara.es/formularioscaid/irmenusolicitud.do

  Novetats principals:

  • S'inclou un alta prèvia d'usuari en el sistema, amb la finalitat de facilitar la creació de peticions posteriors.
  • Es pot aportar informació addicional a un cas ja obert directament a través del formulari, amb el nombre de tiquet, sense necessitat d'enviar correu electrònic.
  • A la pàgina del formulari disposen d'un enllaç al manual d'usuari per sol·licitar suport tècnic.
  20 April 2012

  Publicació nou Client de Signatura 3.3 Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 20/04/2012 de la v3.3 del Client de Signatura d'@signatura.

  Al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) poden trobar el desplegament del mateix mentre que en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma) poden trobar el codi font i la documentació.

  Entre les seves novetats destaca una major compatibilitat i la inclusió de nous mètodes per al filtre de certificats. Així mateix, s'ha optimitzat el funcionament amb signatures XML.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulti la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  31 January 2012

  Publicació de la miniaplicació v1.0.1 Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació de la nova versió de la miniaplicació v1.0.1 , millora respecte de l'anterior (v1.0) quant a correcció en la generació de signatures EPES per a l'AGE utilitzant el paràmetre extra expPolicy, millora del procés d'identificació dels formats de fitxers de MSOffice (excel, powerpoint i project) a partir de la capçalera, etc.

  Aquesta versió ofereix també, dos mecanismes de desplegament, possibilitant un desplegament més ràpid, segur i versàtil.:

  *Desplegament de la miniaplicació en un entorn Web convencional - JNLP: S'ha optimitzat en aquesta nova versió el desplegament utilitzant tècniques de descompressió de l'applet en Pack200.
  *Desplegament com a aplicació Web JEE en un únic arxivo WAR (Web Arxivi): S'ha incorporat en aquesta nova versió

  Totes les correccions i canvis poden ser consultats en el document "miniaplicació_whatsnew.txt".

  Recordem que aquesta nova eina de signatura electrònica funciona en forma d'Applet de Java integrat en una pàgina Web mitjançant Javascript. La miniaplicació fa ús dels certificats digitals X.509v3 i de les claus privades associades a aquests que estiguin instal·lats en el repositori o magatzem de claus i certificats del sistema operatiu o del navegador Web, així com dels quals estiguin en dispositius configurats en el mateix.

  La miniaplicació és una aplicació que s'executa en client. Això és així per evitar que la clau privada associada a un certificat hagi de "sortir" del contenidor de l'usuari situat en el seu PC. De fet, mai arriba a sortir del navegador, el Client li envia les dades a signar i aquest els retorna signats.

  En qualsevol cas aquest miniapplet no substitueix a l'applet complet d'@signatura amb tots els seus mètodes i funcionalitats de signatura i xifrat, i la versió actualitzada 3.3, es publicarà en breu, mantenint la compatibilitat en la invocació dels mètodes amb les versions anteriors.

  12 January 2012

  Publicació de la miniaplicació v1.0 Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació d'un nou component dins de la suite de productes del client, la miniaplicació v1.0. , molt més lleuger que l'actual CF atès que suporta un conjunt limitat de mètodes NOUS per a operacions tipus de signatura electrònica i que permet generar signatures en els següents formats: CAdES, XAdES PAdES i ODF. Pot descarregar-se en el PAe ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  Aquesta nova eina de signatura electrònica funciona en forma d'Applet de Java integrat en una pàgina Web mitjançant Javascript. La miniaplicació fa ús dels certificats digitals X.509v3 i de les claus privades associades a aquests que estiguin instal·lats en el repositori o magatzem de claus i certificats del sistema operatiu o del navegador Web, així com dels quals estiguin en dispositius configurats en el mateix.

  La miniaplicació és una aplicació que s'executa en client. Això és així per evitar que la clau privada associada a un certificat hagi de "sortir" del contenidor de l'usuari situat en el seu PC. De fet, mai arriba a sortir del navegador, el Client li envia les dades a signar i aquest els retorna signats.

  La miniaplicació @signa és Software Libre publicat que es pot usar, a la seva elecció, sota llicència GNU General Public License versió 2 (GPLv2) o superior o sota llicència European Programari License 1.1 (EUPL 1.1) o superior.

  En qualsevol cas aquest miniapplet no substitueix a l'applet complet d'@signatura amb  tots els seus mètodes i funcionalitats de signatura i xifrat, i la versió actualitzada 3.3, es publicarà en breu, mantenint la compatibilitat en la invocació dels mètodes amb les versions anteriors.

  22 December 2011

  Compatibilitat del Client de Signatura amb Mozilla Firefox. Desplegar acordeon

   S'informa que les versions de funcionament de Firefox amb el client d'@signatura són de la versió 3.0 a la versió 8. Les versions posteriors encara no es troben suportades, encara que s'actualitzarà el client a la versió 3.3, compatible amb les versions de Firefox futures, per la qual cosa preguem romanguin atents a la llista de distribució i/o al PAe per conèixer el moment just en el qual es publiqui.
  12 July 2011

  Publicació de la versió Standalone del Client de Signatura. Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 12/07/2011 de l'alliberament de la versió oficial Standalone del Client de Signatura d'@signatura.

  Poden trobar la descàrrega de la versió Standalone del Client de Signatura d'@signatura al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  La principal novetat resideix en la característica Standalone, que permet al Client de Signatura executar-se com una aplicació independent o aplicació d'escriptori, a diferència d'executar-se sota un navegador com fins ara.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulti la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  26 May 2011

  Històric de novetats Desplegar acordeon

  En el document "Notícies_client_@signa_20110526.pdf" poden trobar el llistat històric de totes les novetats anteriors a les publicades actualment.

  26 May 2011

  Publicació nou Client de Signatura 3.2 Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 26/05/2011 de la v3.2 del Client de Signatura d'@signatura.

  Al Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma(Obre en nova finestra) ) poden trobar el desplegament del mateix mentre que en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma) poden trobar el codi font i la documentació.

  Entre les seves novetats destaca la inclusió d'un comprovador d'entorn que instal·la els components necessaris per compatibilitzar l'entorn d'execució de Java amb el Client @signa. Així mateix, s'ha eliminat la manera de desplegament amb instal·lació local de codi Java i les seves funcionalitats associades. La nova versió del client de signatura és compatible amb el navegador Opera.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulti la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  05 May 2011

  Llistes de distribució Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la creació de la llista de distribució "clienteafirma-novedades@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es" per als responsables i persones de contacte subscrites perquè rebin avisos, novetats i notícies d'interès en relació al Client de Signatura del MPTAP.

  Es tracta d'una llista de baix tráfico, només per a comunicacions necessàries als usuaris del Client de Signatura del MPTAP.

  Poden subscriure's a la llista de distribució al següent enllaç: " http://listas-ctt.administracionelectronica.gob.es/mailman/listinfo/clienteafirma-novedades ".

  24 March 2011

  Client de Signatura v3.1 en Firefox 4 Desplegar acordeon

  Recentment Mozilla ha alliberat la nova versió del seu navegador Firefox 4 que provoca un comportament anòmal en l'execució del Client de Signatura v3.1, concretament en l'accés als certificats del magatzem del navegador. El problema s'ha detectat en una llibreria DLL, concretament la llibreria “sqlite3.dll”, relacionada amb aquest accés al magatzem de certificats, de manera que en aquesta nova versió de Mozilla Firefox aquesta llibreria no existeix i en el seu lloc apareix la llibreria “mozsqlite3.dll”.

  Esperem poder posar a la seva disposició al més aviat possible una nova versió del Client de Signatura que solucioni aquesta incompatibilitat. Mentrestant, i com a solució temporal, es recomana que realitzin alguna de les següents accions:

  • Descarregar la llibreria “sqlite3.dll” de la pàgina Web de Sqlite (“ http://www.sqlite.org/download.html(Obre en nova finestra) “) i copiar-la directament en la ruta d'instal·lació de Mozilla Firefox 4 (per exemple: “C:\Archivos de programa\Mozilla Firefox”)
  • Copiar la llibreria “sqlite3.dll” d'una instal·lació anterior de Mozilla Firefox en la ruta on està instal·lat el nou Mozilla Firefox 4.
  • Copiar la llibreria “mozsqlite3.dll” de la ruta on està instal·lat el nou Mozilla Firefox 4 en aquesta ruta i canviar el nom aquesta còpia a “sqlite3.dll”
  07 March 2011

  Nova guia d'incidències Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació d'una versió actualitzada de la guia d'incidències del client de signatura, en la mateixa s'han documentat els recents problemes detectats amb l'ús de la versió de Java 6 o24, els problemes amb l'ús de Mac US X i diverses incidències menors.

  Es recomana consultar la mateixa per mantenir-se informat del comportament del client de signatura en cadascun dels diversos entorns d'execució.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable