Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Client de firma electrònica d'@firma

 • Nomene Abreujat:
  Suite Cliente d'@firma: Miniapplet + Autofirma + Firmamovil
  Resumixen:
  La Suite client @firma és un dels productes de la Suite @firma de solucions d'identificació i firma electrònica. Se proporciona a les Administracions Públiques perquè disposen dels instruments necessaris per a implementar l'autenticació i firma electrònica avançada d'una forma ràpida i efectiva.

  La Suite Client de Firma és una ferramenta de firma electrònica en entorns d'escriptori i dispositius mòbils, que funciona integrat en una pàgina Web mitjançant JavaScript, com applet, com a aplicació d'escriptori, o com a aplicació mòbil, depenent de l'entorn de l'usuari.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública , Empresa , Ciudadano
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Producte instalable
  Contacte:

  Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores (CAID):

   

  Per a comunicar una incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores (CAID) òmpliga el formulari Web d'obertura de sol·licituds de suport tècnic(Obri en nova finestra) . Els recordem que este Centre d'Atenció és accessible NOMÉS PER A DESENVOLUPADORS D'APLICACIONS DE LES ADMINISTRACIONS PUBLIQUES. 

  Horari de Dilluns a Dijous de 08:30 a 18:30 i divendres 08:30 a 15:00.

  Per a incloure a nous destinataris en la llista de distribució "Clienteafirma-novedades@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es" del Client de Firma pot utilitzar el següent enllaç .

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Servicis horitzontals per a les AA.PP , Suport a la tramitació electrònica , Infraestructura de seguretat i gestió d'identitats
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público , Documentos Personales
  Llicencia:
  EUPL (European Public License) , GPL (GNU General Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Polític
  Llenguatge de Programació:
  JAVA
  Sistema Operatiu:
  Windows , Unix , Linux , MAC , Qualsevol

  Descripció

   

  Donada la complexitat de la creació de les firmes electròniques en les diferents plataformes d'usuaris, per la variabilitat de sistemes operatius, navegadors, maquines virtuals i estàndards de firma, la Secretaria General d'Administració Digital ha desenvolupat un applet de firma multiplataforma, que posa a la disposició de totes les Administracions Públiques.

  Catàleg d'aplicacions:

  Applets per a ús en navegador:

  • Miniapplet @firma: applet multiformato de firma, multinavegador i multi sistema operatiu. En navegadors que no suporten JAVA el javascript del Miniapplet executa l'aplicació Autofirma, en lloc de l'applet.

  Interfícies d'escriptori

  • Autofirma: Senzilla aplicació d'escriptori, per a usuaris sense coneixements de firma electrònica. Autoselecciona el format de firma més apropiat al document a firmar, i permet visualitzar els firmant i document firmat en cas que se li introduïsca una firma.
  • Standalone: Permet al Client de Firma executar-se com una aplicació independent o aplicació d'escriptori. Proporciona tota la funcionalitat del client: Firma en el format triat, xifrat, ensobrat.

  Aplicacions per a mòbils

  • cliente@firma Móvil. Integrable de forma transparent per als usuaris del Miniapplet. Necesario ús del servidor intermedi (Proxi ClienteMovil). Disponible per a plataformes: Android 4.0 i posteriors i iOS 8 i posteriors.

  La suite de productes del Client de Firma s'allibera com a programari lliure de fonts obertes amb una llicència: GNU GPL versió 2 i EUPL v1.1

  És una solució de referència per a complir amb les mesures d'Identificació i autenticació descrites en la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

  Notícies

  18 May 2021

  Publicación d'AutoFirma 1.7.0 Desplegar acordeon

  Ens complau comunicar-los la publicació de la nova versió 1.7.0 d'Autofirma, per a sistemes Windows de 32 i 64 bits, així com la nova versió de l'AutoScript per a integració en llocs web. En breu es publicaran també les versions per a MacOS i Linux. En l'àrea de descàrregues poden trobar el document "whatsnew" que llista les millores i correccions incloses.

  Poden descarregar el programari des de l'àrea de descàrregues: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma

  26 February 2020

  Nous tutorials en vídeo d'AutoFirma Desplegar acordeon

  Se ha creat una col·lecció de tutorials en vídeo que expliquen el procediment d'instal·lació i ús de la ferramenta de firma AutoFirma. Els tutorials estan disponibles en el Portal de Firma Electrònica firmalectronica.gob.es , i en el canal de Youtube de l'Administració Electrònica, administracions electròniques .

  19 September 2019

  Autofirma 1.6.5 per a SUSE Linux Desplegar acordeon

  Ens complau informar-li de la publicació d'un nou instal·lador per a Autofirma 1.6.5 orientat a la distribució de Linux SuSE. L'instal·lador està disponible com a part del paquet d'instal·ladors per a distribucions Linux.

  Pot descarregar el paquet d'instal·ladors per a Linux des de l'àrea de descàrregues:
  http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma

  30 April 2019

  Publicació d'Autofirma v1.6.5 Desplegar acordeon

  Ens complau comunicar-los la publicació de la nova distribució d'Autofirma v1.6.5. En l'àrea de descàrregues poden trobar el document "whatsnew" que llista les millores i correccions incloses.

  Poden descarregar el programari des de l'àrea de descàrregues: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma

  29 January 2018

  Publicació en Maven Central les llibreries del Client d'@firma Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los que s'han publicat en Maven Central les llibreries del Client d'@firma baix el GroupId és.gob.afirma

  https://search.maven.org/#search%7Cga%7C3%7Ces.gob.afirma

  La disponibilitat d'estos artefactes en Maven Central permetrà que els equips de desenvolupament ja no estiguen obligats a desplegar magatzems locals per a mantindre les llibreries al mateix temps que es reduïx la grandària dels commit que es fa al repositori de programari.

  Així mateix, en successives actualitzacions de les llibreries, els desenvolupadors només hauran d'editar les variables que apunten a la nova versió en els fitxers de configuració sense necessitat de descarregar-les manualment.

  22 January 2018

  Publicació de noves versions del Miniapplet v1.6 i Autofirma v1.6 Desplegar acordeon

  Ens complau comunicar-los la publicació de les noves distribucions del client de firma electrònica Miniapplet v1.6 i Autofirma v1.6. En l'àrea de descàrregues poden trobar els documents "whatsnew" que llisten les millores i correccions incloses en cada cas.

  Poden descarregar el programari des de l'àrea de descàrregues: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma

  09 January 2018

  Refirmado dels clients de firma Miniapplet i AutoFirma Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los que s'ha procedit a refirmar Miniapplet v1.5 per motius de caducitat de certificat pel que es prega siga tingut en compte a l'hora de realitzar o modificar els desplegaments en els seus entorns d'integració.

  Així mateix, el client Autofirma en la seua versió 1.5 per a sistemes operatius Microsoft Windows també disposarà d'un nou refirmado tant per a les seues versions standalone com para els seus instal·ladors en entorns corporatius.

  19 June 2017

  Publicació d'AutoFirma 1.5 per a MAC Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'instal·lador d'Autofirma 1.5 per a sistemes operatius MAC que inclou, entre múltiples millores i correccions, suport complet de DNIe 3.0, millores en la generació de firmes visibles en PDF i millor suport en la integració amb targetes intel·ligents.

  El nou instal·lador alliberat oferix les mateixes facilitats que els seus homòlegs en Windows i Linux.

  Poden trobar aquesta versió en l'àrea de descàrregues del PAE ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  10 May 2017

  Publicació d'AutoFirma 1.5 per a Linux Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'instal·lador d'Autofirma 1.5 per a sistemes operatius Linux que inclou, entre múltiples millores i correccions, suport complet de DNIe 3.0, millores en la generació de firmes visibles en PDF i millor suport en la integració amb targetes intel·ligents.

  El nou instal·lador alliberat oferix les mateixes facilitats que el seu homòleg en Windows. .

  Poden trobar aquesta versió en l'àrea de descàrregues del PAE ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  26 January 2017

  Publicació de noves versions del Miniapplet v1.5 i Autofirma v1.5 Desplegar acordeon

  Ja es troben publicades les noves versions de Miniapplet i Autofirma, versió 1.5, que inclouen múltiples millores i correccions entre les quals destaquem el suport complet de DNIe 3.0, instal·ladors d'Autofirma diferenciats per a equips Windows amb arquitectures de 32 i 64 bits, d'un instal·lador MSI per a desplegaments massius sobre Windows, millores en la generació de firmes visibles de PDF i millor suport de targetes intel·ligents.

  Pot trobar la informació completa de la nova versió en l'àrea de descàrregues del PAe ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  Li recordem que per a obtindre la versió del Miniapplet firmada per la Secretaria General d'Administració Digital ha d'entrar com a usuari registrat del PAe (solament disponible per a les Administracions Públiques).

  01 June 2016

  Publicación Autofirma 1.4.2 per a Mac i Linux Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació dels instal·ladors d'Autofirma 1.4.2 per a Sistemas Operativos Mac i Linux.

  Els nous instal·ladors, juntament amb el ja publicat per a Windows, fan possible l'execució del Client @firma en qualsevol sistema operatiu.

  Poden trobar aquestes versions en l'àrea de descàrregues del PAE ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  23 May 2016

  El Client @firma migrat a la infraestructura de l'ajuste CTT-PAe Desplegar acordeon

  Els informem que els continguts del projecte Client @firma allotjats en la forja-CTT han sigut migrats a l'ajuste CTT-PAe .

  La informació migrada queda distribuïda de la següent manera:

  • Àrea Descarregues

   Contingut de l'Àrea de descàrregues de la forja–CTT:

  • Despliegue firmat MINHAP
  • Documentació
  • Código Fuente
  • Binarios de proves
  • Uns altres (Documentació Comunitat)

  Tots els continguts descarregables són d'accés públic, excepte el binari miniapplet firmat amb el certificat oficial del MINHAP, que seguirà sent sol accessible per a usuaris de l'Administració Pública registrats.

   

  • Comunitat

  En este apartat s'oferix informació i mecanismes de col·laboració de la Comunitat de programari lliure del Client @firma com les llistes de distribució disponibles, participants, llicències, condicions d'ús…

   

  • GitHub

  És la nova ferramenta per al control de versions, substituint al SVN. Permetent a més la consulta de la Wiki associada al projecte.

  El suport oficial a través del Centre d'Atenció a Integradors i Desarrolladores, està restringit solament a usuaris de l'Administració Pública. Mentre que les consultes a les llistes de col·laboració del client estan obertes a tot el públic. El funcionament entorn de/entorn del Client es manté, solament es produïxen canvis referents a la infraestructura que ho sustenta aportant simplicitat i eficiència.

  19 May 2016

  Noves versions del Client @firma per a dispositius mòbils Desplegar acordeon

  Ja es pot descarregar des dels markets oficials les noves versions de les apps "Client @firma mòbil" per a la realització de firmes, des de dispositius mòbils, en aplicacions d'administració electrònica que integren el Client @firma. Les noves versions són compatibles amb el MiniApplet 1.4.

  Descarga para Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.afirma&hl=és

  Descàrrega per a iOS: https://itunes.apple.com/us/app/cliente-firma-movil/id627410001?mt=8

  Poden verificar el funcionament de les aplicacions, realitzant firmes, des del següent enllaç: https://valide.redsara.es

  Per a més informacion poden consultar en el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  20 April 2016

  Migració dels continguts del Client @firma existents en la Forja-CTT a l'Àrea de descàrrega del PAe Desplegar acordeon

  Els informem que s'està duent a terme la migració dels continguts del Client @firma existents en la Forja-CTT a l'Àrea de descàrrega del PAe- Soluciones CTT. Serà esta la nova ubicació dels recursos.

  26 February 2016

  Nova versió del client d'@firma sense applets Java Desplegar acordeon

  La nova versió del client d'@firma per a entorns d'escriptori està format per dos elements: el miniapplet 1.4 (javascript) per a integrar en les aplicacions d'administració electrònica, i una aplicació d'escriptori (Autofirm@). Ja no és necessari l'ús de servidors intermedis.

  És compatible amb els principals navegadors: Chrome, Internet Exporer i Firefox.

  Se manté la compatibilitat amb les maneres d'integració anteriors amb servidor intermedi. Si l'aplicació d'administració ho desitja, també es manté el funcionament amb applets i sense necessitat d'Autofirm@, per a aquells navegadors que els suporten.

  La nova versió està disponible en l'àrea reservada del CTT-PAE del client d'@firma ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ). Se recorda que per a obtindre la versió firmada per la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions s'ha d'entrar com a usuari registrat del PAE (solament disponible per a les aAdministraciones Públiques)

  El codi font i una versió no firmada estan disponibles en la Forja del CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma)

  23 February 2016

  Disponible una nova versió de l'aplicació de Port@firmas para iOS i Android Desplegar acordeon

  Ja es poden descarregar des dels market oficials les noves app 'Port@firma movil' per a l'ús de l'aplicació Port@firmas des dels dispositius mòbils. S'han realitzat adaptacions als canvis en els sistemes operatius mòbils i s'han corregit diversos errors.

  Amb estes aplicacions es facilita la firma electrònica en qualsevol entorn, incloent telèfons mòbils i tauletes.

  Descàrrega per a Android  (https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.afirma.android.signfolder(Obri en nova finestra)  )


  Descàrrega per a iOS (  https://itunes.apple.com/es/app/portafirmas-firma/id976490515?mt=8(Obri en nova finestra)  )

  20 August 2015

  Publicació de nova versió d'AutoFirma (v1.4.1) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació d'Autofirma versió 1.4.1. Esta versió afig a l'anteriorment publicada, v1.4, un control de versions que permet detectar si es troba disponible una nova versió i, si l'usuari així ho desitja, procedir a l'actualització de la versió instal·lada.
   
  Poden trobar esta nova versió en el Portal d'Administració Electrònica (http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  11 August 2015

  Publicació de noves versions de la miniaplicació (v1.3) i AutoFirma (v1.4). Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de la miniaplicació versió 1.3 i Autofirma versió 1.4. Estes versions inclouen millores i correcció d'errors detectats en la versió Beta prèvia.

  Poden trobar esta nova versió en el Portal d'Administració Electrònica (http://administracionelectronica.gob.es/es/ctt/clienteafirma) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  Recordem que esta versió contempla el funcionament del client @firma en entorns que no suporten JAVA, mitjançant la invocació per protocol de l'aplicació Autofirma i fent ús d'un servidor intermedi. Al setembre està previst publicar una nova versió, que inclou una solució que no requerix servidor intermedi, basada en telefonades a l'aplicació Autofirma per protocol i servici. Les dos solucions estaran disponibles en la publicació de la miniaplicació v1.4, sent elecció de l'integrador l'ús d'una o una altra en els navegadors que no suporten JAVA.

  Per a més informació sobre les solucions del Client @Firma en entorns que no suporten Java poden consultar ací(Obri en nova finestra) .

  28 May 2015

  Publicació de noves versions del client Standalone i AutoFirma. Desplegar acordeon

  Els comuniquem que s'ha procedit a la publicació en la pàgina web del PAe, "http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma/descarga" (accedint a través de la xarxa SARA i identificant-se com a usuari registrat), de la nova versió del client d'escriptori "Client de Firma - Standalone 2.1" i el nou "AutoFirma v1.4 Beta 6". En tots dos casos s'han publicat en forma d'instal·lador.
   
  "Client de Firma - Standalone 2.1" es correspon amb una versió actualitzada del client d'escriptori. A més de permetre la seua execució en les noves versions de la màquina virtual de Java (JRE), s'han inclòs noves funcionalitats i millores que faciliten la generació de firmes.
   
  "AutoFirma v1.4 Beta 6" és la nova versió de "Firma fàcil". A més del canvi de nom de l'aplicació, s'inclouen funcionalitats noves com la generació de firmes de manera similar a com són realitzades amb l'ocupació del Miniapplet però per a aquells entorns en els quals no es disposa d'una instal·lació de Java.»
   
  En les dos aplicacions, s'han dut a terme modificacions en la generació de firmes en format EPES, especialment en el cas de les factures electròniques (FacturaE) ja que a partir del dia 1/06/2015, la plataforma @firma del MINHAP validarà de forma estricta l'esquema d'este format de firma. En concret, es validarà l'orde dels elements inclosos en l'atribut .

  29 April 2015

  Actualització del Miniapplet (v1.2o1) i versió final del Client de Firma (v3.4). Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació tant en la pàgina web del PAe (http://administracionelectronica.gob.es/es/ctt/clienteafirma) com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma) de la nova actualització del Miniapplet (v1.2o1) i de la versió final del Client de Firma (v3.4).
   
  En tots dos casos, s'han dut a terme modificacions en la generació de firmes en format EPES, especialment en el cas de les factures electròniques (FacturaE).
   
  A partir del dia 20/05/2015, la plataforma @firma del MINHAP validarà de forma estricta l'esquema d'este format de firma. En concret, es validarà l'orde dels dels elements inclosos en l'atribut .
   
  Les especificacions XAdES 1.3.2 definixen l'element "SignedSignatureProperties" com una llista ordenada dels següents elements, tots amb caràcter opcional:
   
  - SigningTime
  - SigningCertificate
  - SignaturePolicyIdentifier
  - SignatureProductionPlace
  - SignerRole
   
  A partir de la data indicada, es validarà de forma estricta que les ocurrències d'estos elements es realitzen en l'orde indicat.
   
  En cas que estiguen utilitzant este format de firma, es prega actualitzar a estes versions abans del 20/05/2015.
   
  A més en la versió 3.4 del Client de Firma, s'inclouen també millores i correcció d'errors, donant lloc amb esta publicació a la versió final del producte. Açò significa que este component no serà evolucionat, encara que sí s'oferirà suport per al mateix. Per este motiu, es recomana la migració al Miniapplet en les aplicacions que fan ús del Client de Firma.

  15 April 2015

  Google Chrome ha desactivat l'execució de Java Desplegar acordeon

  Com activar Java en Google Chrome

  El suport per a NPAPI ha sigut desactivat per defecte en Google Chrome, sent possible la seua habilitació temporal (fins a setembre de 2015) per als usuaris avançats a través de chrome://flags/#enable-npapi. Esta activació és necessària perquè puga ejectuarse l'applet Java Cliente @Firma.

  Els passos a seguir per a aquesta activació són els següents:

  • Obrir una finestra del navegador Google Chrome i escriure: chrome://flags/#enable-npapi

    Pantalla NPAPI_1

  • Fer clic a Habilitar de l'opció Habilitar NPAPI

   .Pantalla NPAPI_2

  • Polsar Reiniciar ara.

    Pantalla NPAPI_3

  Para més informació consultar http://www.chromium.org/developers/npapi-deprecation

  18 March 2015

  Versió Beta del Client @Firma que permet l'execució en entorns que no suporten JAVA Desplegar acordeon

  CLIENT @FIRMA EN ENTORNS QUE NO SUPORTEN ELS APPLETS DE JAVA

  Els problemes de seguretat dels Applets de Java i l'abandó del seu suport per part dels sistemes operatius de dispositius mòbils i en alguns navegadors Web, com Google Chrome, han fet necessària l'evolució del Client @firma, per a permetre la seua execució en la diversitat d'entorns.

  El funcionament de la solució desenvolupada és la següent en funció de l'entorn d'execució de l'aplicació:

  1. Si és un navegador Web que suporta Applets de Java, s'executarà la miniaplicació Client @firma.
  2. Si es realitza des d'un dispositiu mòbil, executarà l'aplicació nativa corresponent. S'han desenvolupat aplicacions mòbils Client @firma per a Google Android i Apple iOS, i estan disponibles per a la seua descàrrega des de la corresponent plataforma de distribució d'aplicacions mòbils.
  3. Si s'executa des d'un navegador Google Chrome, o no ha sigut possible la descàrrega de la miniaplicació, s'invocarà per protocol a l'aplicació Client @firma d'escriptori (“Firma Fàcil”) prèviament instal·lada en l'equip de l'usuari.

  En la invocació per protocol, el navegador Web trasllada el control al sistema operatiu perquè este localitze i òbriga l'aplicació apropiada associada a la URI.

  La solucions descrites en els dos últims apartats requerixen, per part de l'usuari, de la instal·lació prèvia de les aplicacions Client @firma per a dispositius mòbils o “Firma Fàcil” per a escriptori. L'integrador ha d'advertir a l'usuari de la necessitat de la seua descàrrega i instal·lació i la ubicació de la mateixa.

  La comunicació entre l'aplicació Web i les aplicacions de firma no és bidireccional, per la qual cosa és necessari l'ús d'un servidor intermedi per a gestionar la comunicació de tornada, establint-se la següent seqüència:

  • El navegador Web flama a l'aplicació de firma mitjançant una URI especial, indicant una sèrie d'informació (dades a firmar, format, opcions, etc.).
  • L'aplicació de firma rep les dades i realitza la firma electrònica.
  • L'aplicació de firma deposita el resultat de la firma en un servidor intermediari mitjançant una telefonada a un servici Web.
  • El navegador Web arreplega el resultat de l'operació de firma del servidor intermediari i continua l'execució de la lògica de negoci.

  S'han desenvolupat també instal·ladors per a l'aplicació “Firma Fàcil” que faciliten tot el procés d'instal·lació i actualització.

  En la forja del CTT, en l'àrea de descàrregues del projecte Client @Firma (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma), s'ha publicat una versió Beta del Client @Firma amb la solució implementada. Perquè els integradors que desitgen puguen conéixer-la i provar-la. La publicació de la versió oficial està prevista per a maig de 2015.

  26 February 2015

  Nova versió del client d'@firma sense applets Java Desplegar acordeon

  Ens complau informar-li de la publicació de la nova versió del client de firma, la qual pot funcionar sense applets Java.

  La nova versió del client d'@firma permet la utilització de l'aplicació d'escriptori Autofirma, en lloc de la miniaplicació, mitjançant el javascript de desplegament del Miniapplet 1.4 integrat en les aplicacions d'administració electrònica.

  En esta versió s'inclou un instal·lador d'Autofirma per a Windows, i pròximament es disposarà d'instal·ladors per a Linux i Mac, així com les noves versions de les apps client mòbil per a dispositius Android i iOS des dels seus respectius markets.

  En esta nova versió no és necessari l'ús de servidors intermedis.

  És compatible amb els principals navegadors: Chrome, Internet Exporer i Firefox.

  Es manté la compatibilitat amb les maneres d'integració anteriors amb servidor intermedi. Si l'aplicació d'administració ho desitja, també es manté el funcionament amb applets i sense necessitat d'Autofirma, per a aquells navegadors que els suporten.

  La nova versió està disponible en l'àrea reservada del CTT-PAE del client d'@firma:  ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma(Obri en nova finestra) ). Es recorda que per a obtindre la versió firmada per la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions s'ha d'entrar com a usuari registrat del PAE (solament disponible per a les dministraciones Públiques)

  El codi font i una versió no firmada estan disponibles en la Forja del CTT:
  http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma

  Per a qualsevol consulta, no dubte en amb nosaltres.

  12 May 2014

  Nova versió de la miniaplicació (1.2) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de la versió 1.2 del MiniAppplet. En esta versió s'ha ampliat el límit de la grandària de dades que es poden firmar més enllà dels 4 megues que anteriorment eren limitats per la comunicació Java/Javascript.


  Poden trobar esta nova versió en el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT ( http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma ).

  02 April 2014

  Client mòbil per a Windows. Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los que ja està disponible en Windows Store una versió nativa del Client @firma per a Windows i Windows RT en versions 8 i 8.1.

  Esta versió permet la realització de firmes electròniques CAdES simples en estos entorns quan el sistema no té instal·lat Java o fins i tot quan no ho suporta en absolut.

  Perquè les aplicacions Web actualment compatibles amb la miniaplicació Client @firma puguen gaudir d'esta ampliació de compatibilitat simplement hauran d'actualitzar els fitxers JavaScript en els seus servidors Web, amb noves versions publicades en el CTT.

  El Client @firma per a Windows Store permet a més la firma CAdES de fitxers locals.

  Abans d'oferir o publicitar servicis relacionats amb el Client @firma per a Windows Store, per favor, llija amb deteniment la documentació, i assegure's de posar a la disposició dels seus usuaris els manuals de configuració i ús.

  21 February 2014

  Nou curs presencial sobre l'entorn del client @firma Desplegar acordeon

  És un placer anunciar la convocatòria d'una nova edició del curs a l'entorn de desenvolupament/integració del client @firma. La formació serà presencial, tindrà una durada de 2 dies i és totalment gratuïta. Es realitzarà els dies 12 i 13 de Març de 2014 a Madrid.

  Si estan interessats, tenen tota la informació i la possibilitat de registre en esta pàgina: http://jornadasclienteafirma.eventbrite.es/(Obri en nova finestra)

  Moltes gràcies pel seu interés.

  13 December 2013

  Nou update del Client de Firma i Miniapplet (update 5). Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'update 5 del Client de Firma 3.3.1 i del Miniapplet 1.1

  Este update millora el funcionament amb la nova versió d'Internet Explorer (11) sobre la qual s'havien detectat problemes de compatibilitat. Així mateix, s'ha abandonat la compatibilitat amb Java 5 i s'ha deshabilitat la carrega via JNLP per a oferir un comportament més homogeni.

  Poden trobar esta nova versió en el Portal d'Administració
  Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  04 November 2013

  Llançament del Client mòbil iOS Desplegar acordeon

  Ens complau informar-vos que s'ha llançat el client mòbil iOS, com a característica principal destaca la firma de fitxers i formularis de pàgines web. Per a l'integrador resulta transparent l'ús de la miniaplicació o un client mòbil d'@firma, no obstant açò, a causa de les peculiaritats del client mòbil iOS, s'està elaborant un manual orientat a usuaris que posarem a la vostra disposició al més prompte possible.
  Afegit a l'anterior, el ciente mòbil iOS té les següents característiques:

  - Compatible amb els desplegaments de la miniaplicació @firma v1.1 o3 i superiors.
  - Firma electrònica en format CAdES.
  - Importació de certificats a través d'iTunes.
  - Importació de certificats des de Dropbox.
  - Firma de fitxers emmagatzemats en Dropbox.

  23 October 2013

  Nou update del Client de Firma (3.3.1 update 4) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'update 4 del Client de Firma 3.3.1 Este update millora el funcionament amb la nova versió de Java (7o45), evitant els diàlegs d'advertiment addicionals. És important indicar que es tracta d'una versió beta que no ha sigut àmpliament avaluada, ja que el seu principal objecte és la necessitat immediata de millora del comportament amb la nova versió de Java.

  Poden trobar esta nova versió en el Portal d'Administració
  Electrònica (
  http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com
  en la Forja-CTT (
  http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma ).

  18 October 2013

  Nou update de la miniaplicació (1.1 update 4) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'update 4 del MiniAppplet 1.1. Este update millora el funcionament amb la nova versió de Java (7o45), evitant els diàlegs d'advertiment addicionals. És important indicar que es tracta d'una versió beta que no ha sigut àmpliament avaluada, ja que el seu principal objecte és la necessitat immediata de millora del comportament amb la nova versió de Java.

   

  Poden trobar esta nova versió en el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT ( http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma ).

  17 October 2013

  Nova actualització de Java 7 update 45 Desplegar acordeon

  S'ha publicat una nova actualització de la maquina virtual Java 7, la update 45, que introduïx nous requisits de seguretat. Les versions anteriors de la maquina virtual bloquegen l'execució d'applets fins que l'usuari s'actualitze a update 45. Per tant, l'única versió de java que permet l'execució d'applets és la update 45.

  Com a conseqüència directa, el Client @firma, igual que qualsevol un altre applet, deixa de ser compatible amb versions anteriors a Java 7 o45. Es recomana l'actualització a Java 7 o45.

  Cal tindre en compte que els canvis de la update 45 fan aparéixer un nou diàleg de confirmació a l'usuari, sol·licitant el seu permís perquè Javascript puga invocar als mètodes de l'Applet.

  En breu es publicarà la miniaplicació v1.1 o4 que millora l'experiència d'usuari amb els diàlegs de seguretat de Java 7o45. Es recomana a tots els integradors que actualitzen a esta nova versió de la miniaplicació i recomanen als seus usuaris a actualitzar la seua JVM.

  També prompte es publicarà l'applet Client @firma v3.3.1 o4 amb la resolució als mateixos problemes.

  S'està treballant en solucions de firma de client que no impliquen l'execució d'applets.

  20 September 2013

  Nova versió Cliente@firma Mòbil Desplegar acordeon

  S'ha publicat una nova versió de l'aplicació del Client Mòbil @Firma, per a Android .
  Aquesta aplicació permet, als usuaris del Miniapplet, integrar les firmes electròniques de forma transparent en dispositius mòbils i tauletes amb sistemes operatiu 4.0 i 4.1.2.

  Poden trobar més informació d'este nou component en el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ),en la comunitat de desenvolupament en http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/proyectos/clienteafirma o descarregar-se gratuïtament l'aplicació a través del proveïdor d'aplicacions del seu dispositiu mòbil, des de Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.afirma

  Entre les novetats es troben:

  Versió 1.0
  - Firma CAdES i PAdES completa en el propi dispositiu.
  - Firma CAdES, XAdES i PAdES, en tres fases amb suport servidor.
  - Compatibilitat millorada amb arxius grans.
  - Firma de fitxers locals.

  23 July 2013

  Nou update del Client de Firma i de la miniaplicació Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació de l'update 3 del Client de Firma v3.3.1 i el MiniAppplet 1.1. Este update soluciona els errors detectats amb Java (7o25) en les firmes XML, quan es tenen instal·lades les biblioteques depenents del Client @Firma en el directori "endorsed" de la JRE. Així com l'error produït en el desplegament de l'applet via JNLP en alguns entorns.

  Poden trobar esta nova versió en el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  29 May 2013

  Nova publicació del Client de Firma i de la miniaplicació Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació dels desplegaments corresponents a la miniaplicació v1.1, Client de Firma v3.3.1 i Client de Firma v3.3.2 BETA firmats amb un nou certificat, evitant-se d'esta forma que aparega com "DESCONEGUT" el "Publicador" dels anteriors desplegaments quan es mostra l'advertiment de seguretat a l'usuari sol·licitant la seua autorització per a l'execució de les citades aplicacions.

  21 February 2013

  Nova aplicació `Cliente@firma Movil Desplegar acordeon

  Nos complace informarles de la publicación el día 20/02/2012 de la nueva aplicación `cliente@firma Movil´ que amplía la compatibilidad del cliente de @firma a dispositivos Android.
  Aquesta aplicació permet, als usuaris del Miniapplet, integrar les firmes CAdES de forma transparent en dispositius mòbils i tauletes amb sistemes operatiu 4.0 i 4.1.2.

  Actualment en fase beta, poden trobar més informació d'este nou component en el Portal d'Administració Electrònica:
  (http://administracionelectronica.gob.es/es/ctt/clienteafirma),

  en la comunitat de desenvolupament en :

  http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/proyectos/clienteafirma

  o descarregar-se gratuïtament l'aplicació a través del proveïdor d'aplicacions del seu dispositiu mòbil, des de Google Play

  31 January 2013

  Publicació de la miniaplicació v.1.1 Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació de la nova versió de la miniaplicació v1.1.

  Com a novetats d'esta nova versió es destaca la compatibilitat amb Firefox 11 - 13 i la incorporació del Format de factura electrònica. S'han solucionat diversos problemes oposats en versions anteriors i afegit noves funcionalitats.

  Totes les correccions i canvis poden ser consultats en el document "miniaplicació_whatsnew.txt".

  Recordem que esta nova ferramenta de firma electrònica funciona en forma d'Applet de Java integrat en una pàgina Web mitjançant Javascript. La miniaplicació fa ús dels certificats digitals X.509v3 i de les claus privades associades a estos que estiguen instal·lats en el repositori o magatzem de claus i certificats del sistema operatiu o del navegador Web, així com dels quals estiguen en dispositius configurats en el mateix.

  La miniaplicació és una aplicació que s'executa en client. Açò és així per a evitar que la clau privada associada a un certificat haja de "eixir" del contenidor de l'usuari situat en el seu PC. De fet, mai arriba a eixir del navegador, el Client li envia les dades a firmar i este els retorna firmats.

  26 November 2012

  Publicació Nou Client Stand@lone v2.0 Desplegar acordeon

  Bona vesprada,

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 20/11/2012 de la nova versió (2.0) Standalone del Client de Firma d'@firma.

  Poden trobar la descàrrega de la versió Standalone del Client de
  Firma d'@firma en el Portal d'Administració Electrònica
  ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com
  en la Forja-CTT
  (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  Els recordem que el Client Standalone, s'executa com una aplicació independent o aplicació d'escriptori, a diferència de la versió estàndard del Client que s'executa baix un navegador.

  Entre les millores introduïdes en esta versió es troba la possibilitat de fer una validació simple d'una firma a través del propi Standalone, una adaptació de l'interfície per a fer-ho accessible i la possibilitat d'establir perfils d'usuari amb configuracions d'accessibilitat o política predefinides.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulte la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  21 November 2012

  Compatibilitat amb els últims sistemes operatius Desplegar acordeon

  Informem que no és possible la utilització del client de firma en Internet Explorer 10 sobre Windows 8 amb l'interfície "Modern UI" (també conegut com a METRO, tipus tauleta - tàctil), ja que dit interfície no permet l'execució d'Applets de Java. Si desitja utilitzar el client de firma en Sistemes Windows 8, haurà de realitzar-se a través de l'interfície d'escriptori "clàssic".

  Addicionalment, no és possible utilitzar el Client @firma en Windows RT (tablets).

  Informem que Apple ha descontinuado el suport d'Applets en la seua versió de Java per al seu sistema operatiu Mac US X (mitjançant l'actualització 2012-006 del 16/Octubre/2012) i actualment és necessari utilitzar la versió proporcionada per Oracle (Java 7). S'ha verificat que aquesta configuració no permet l'execució correcta del client de firma, ja que l'entorn d'execució de Java d'Oracle per a Mac US X manca de certes característiques d'accés a magatzems de claus que sí incorporava la versió pròpia d'Apple. Esperem que les noves versions d'Oracle Java 7 solucionen pròximament estes incompatibilitats en el sistema operatiu MAC US X o poder proporcionar des del projecte formes alternatives per a funcionar adequadament. Mentrestant, no serà possible utilitzar Mac US X amb el Client @firma.

  24 October 2012

  Publicació nou Client de Firma v3.3.1 (24/10/2012) Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 24/10/2012 de la versió 3.3.1 del Client de Firma d'@firma.

  En el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) poden trobar el desplegament del mateix mentre que en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma) poden trobar el codi font i la documentació.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulte la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  08 August 2012

  Publicació de la nova aplicació "Firma electrònica fàcil amb @firma" Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 08/08/2012 de la nova aplicació "Firma electrònica fàcil amb @firma" que permet realitzar de forma senzilla firmes electròniques avançades sobre fitxers locals.

  Per a simplificar a l'usuari el procés, disposa d'un mecanisme de selecció automàtica de format de firma sobre la base del fitxer a firmar:

  Ficheros Adobe PDF -> Se aplica firma PAdES (PDF Advanced Electronic Signature) BES.
  Ficheros XML -> S'aplica firma XAdES (XML Advanced Electronic Signature) BES de tipus enveloping amb les dades implícites.
  Factura electrònica -> S'aplica firma per a factures electròniques.
  Altres fitxers (binaris genèrics) -> S'aplica firma CAdES (CMS Advanced Electronic Signature) BES amb les dades implícites.

  "Firma fàcil amb @firma" està dissenyada per a utilitzar DNI electrònic (DNIe) com a dispositiu preferent per a la creació de firmes en sistemes amb lector de targetes intel·ligents instal·lat, encara que pot fer ús de qualsevol altre certificat instal·lat en el sistema operatiu. En cas d'usar DNIe, se selecciona automàticament el certificat de firma.

  Poden trobar la descàrrega d'este nou component en el Portal d'Administració Electrònica
  ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  06 July 2012

  Formularis CAID Desplegar acordeon

  El 5 de juliol s'ha actualitzat la versió del formulari WEB de sol·licitud de suport tècnic al CAID.

  S'accedix al mateix des del portal PAe-CTT mitjançant un enllaç situat en l'apartat d'Enllaços Relacionats   de les pàgines de servicis comuns i d'informació general de cadascun dels servicis als quals presta suport el CAID. També es pot accedir mitjançant l'enllaç https://valide.redsara.es/formularioscaid/irmenusolicitud.do

  Novetats principals:

  • S'inclou un alta prèvia d'usuari en el sistema, amb la finalitat de facilitar la creació de peticions posteriors.
  • Es pot aportar informació addicional a un cas ja obert directament a través del formulari, amb el nombre de tiquet, sense necessitat d'enviar correu electrònic.
  • En la pàgina del formulari disposen d'un enllaç al manual d'usuari per a sol·licitar suport tècnic.
  20 April 2012

  Publicació nou Client de Firma 3.3 Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 20/04/2012 de la v3.3 del Client de Firma d'@firma.

  En el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) poden trobar el desplegament del mateix mentre que en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma) poden trobar el codi font i la documentació.

  Entre les seues novetats destaca una major compatibilitat i la inclusió de nous mètodes per al filtre de certificats. Així mateix, s'ha optimitzat el funcionament amb firmes XML.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulte la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  31 January 2012

  Publicació de la miniaplicació v1.0.1 Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació de la nova versió de la miniaplicació v1.0.1 , millora respecte de l'anterior (v1.0) quant a correcció en la generació de firmes EPES per a l'AGE utilitzant el paràmetre extra expPolicy, millora del procés d'identificació dels formats de fitxers de MSOffice (excel, powerpoint i project) a partir de la capçalera, etc.

  Esta versió oferix també, dos mecanismes de desplegament, possibilitant un desplegament més ràpid, segur i versàtil.:

  *Desplegament de la miniaplicació en un entorn Web convencional - JNLP: S'ha optimitzat en esta nova versió el desplegament utilitzant tècniques de descompressió de l'applet en Pack200.
  *Desplegament com a aplicació Web JEE en un únic arxive WAR (Web Arxive): S'ha incorporat en esta nova versió

  Totes les correccions i canvis poden ser consultats en el document "miniaplicació_whatsnew.txt".

  Recordem que esta nova ferramenta de firma electrònica funciona en forma d'Applet de Java integrat en una pàgina Web mitjançant Javascript. La miniaplicació fa ús dels certificats digitals X.509v3 i de les claus privades associades a estos que estiguen instal·lats en el repositori o magatzem de claus i certificats del sistema operatiu o del navegador Web, així com dels quals estiguen en dispositius configurats en el mateix.

  La miniaplicació és una aplicació que s'executa en client. Açò és així per a evitar que la clau privada associada a un certificat haja de "eixir" del contenidor de l'usuari situat en el seu PC. De fet, mai arriba a eixir del navegador, el Client li envia les dades a firmar i este els retorna firmats.

  En qualsevol cas este miniapplet no substituïx a l'applet complet d'@firma amb tots els seus mètodes i funcionalitats de firma i xifrat, i la versió actualitzada 3.3, es publicarà en breu, mantenint la compatibilitat en la invocació dels mètodes amb les versions anteriors.

  12 January 2012

  Publicació de la miniaplicació v1.0 Desplegar acordeon

  S'ha procedit a la publicació d'un nou component dins de la suite de productes del client, la miniaplicació v1.0. , molt més lleuger que l'actual CF atés que suporta un conjunt limitat de mètodes NOUS per a operacions tipus de firma electrònica i que permet generar firmes en els següents formats: CAdES, XAdES PAdES i ODF. Pot descarregar-se en el PAe ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ).

  Esta nova ferramenta de firma electrònica funciona en forma d'Applet de Java integrat en una pàgina Web mitjançant Javascript. La miniaplicació fa ús dels certificats digitals X.509v3 i de les claus privades associades a estos que estiguen instal·lats en el repositori o magatzem de claus i certificats del sistema operatiu o del navegador Web, així com dels quals estiguen en dispositius configurats en el mateix.

  La miniaplicació és una aplicació que s'executa en client. Açò és així per a evitar que la clau privada associada a un certificat haja de "eixir" del contenidor de l'usuari situat en el seu PC. De fet, mai arriba a eixir del navegador, el Client li envia les dades a firmar i este els retorna firmats.

  La miniaplicació @firma és Software Libre publicat que es pot usar, a la seua elecció, baix llicència GNU General Public License versió 2 (GPLv2) o superior o baix llicència European Programari License 1.1 (EUPL 1.1) o superior.

  En qualsevol cas este miniapplet no substituïx a l'applet complet d'@firma amb  tots els seus mètodes i funcionalitats de firma i xifrat, i la versió actualitzada 3.3, es publicarà en breu, mantenint la compatibilitat en la invocació dels mètodes amb les versions anteriors.

  22 December 2011

  Compatibilitat del Client de Firma amb Mozilla Firefox. Desplegar acordeon

   S'informa que les versions de funcionament de Firefox amb el client d'@firma són de la versió 3.0 a la versió 8. Les versions posteriors encara no es troben suportades, encara que s'actualitzarà el client a la versió 3.3, compatible amb les versions de Firefox futures, per la qual cosa preguem romanguen atents a la llista de distribució i/o al PAe per a conéixer el moment just en el qual es publique.
  12 July 2011

  Publicació de la versió Standalone del Client de Firma. Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 12/07/2011 de l'alliberament de la versió oficial Standalone del Client de Firma d'@firma.

  Poden trobar la descàrrega de la versió Standalone del Client de Firma d'@firma en el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma ) així com en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma).

  La principal novetat residix en la característica Standalone, que permet al Client de Firma executar-se com una aplicació independent o aplicació d'escriptori, a diferència d'executar-se baix un navegador com fins ara.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulte la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  26 May 2011

  Històric de novetats Desplegar acordeon

  En el document "Notícies_client_@firma_20110526.pdf" poden trobar el llistat històric de totes les novetats anteriors a les publicades actualment.

  26 May 2011

  Publicació nou Client de Firma 3.2 Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació el dia 26/05/2011 de la v3.2 del Client de Firma d'@firma.

  En el Portal d'Administració Electrònica ( http://administracionelectronica.gob.es/ctt/clienteafirma(Obri en nova finestra) ) poden trobar el desplegament del mateix mentre que en la Forja-CTT (http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/clienteafirma) poden trobar el codi font i la documentació.

  Entre les seues novetats destaca la inclusió d'un comprovador d'entorn que instal·la els components necessaris per a compatibilitzar l'entorn d'execució de Java amb el Client @firma. Així mateix, s'ha eliminat la manera de desplegament amb instal·lació local de codi Java i les seues funcionalitats associades. La nova versió del client de firma és compatible amb el navegador Opera.

  Per a més informació sobre les millores o qualsevol detall, per favor consulte la documentació que podrà trobar en la Forja-CTT.

  05 May 2011

  Llistes de distribució Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la creació de la llista de distribució "clienteafirma-novedades@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es" per als responsables i persones de contacte subscrites perquè reben avisos, novetats i notícies d'interés en relació al Client de Firma del MPTAP.

  Es tracta d'una llista de baix trànsit, només per a comunicacions necessàries als usuaris del Client de Firma del MPTAP.

  Poden subscriure's a la llista de distribució en el següent enllaç: " http://listas-ctt.administracionelectronica.gob.es/mailman/listinfo/clienteafirma-novedades ".

  24 March 2011

  Client de Firma v3.1 en Firefox 4 Desplegar acordeon

  Recentment Mozilla ha alliberat la nova versió del seu navegador Firefox 4 que provoca un comportament anòmal en l'execució del Client de Firma v3.1, concretament en l'accés als certificats del magatzem del navegador. El problema s'ha detectat en una llibreria DLL, concretament la llibreria “sqlite3.dll”, relacionada amb aquest accés al magatzem de certificats, de manera que en esta nova versió de Mozilla Firefox aquesta llibreria no existix i en el seu lloc apareix la llibreria “mozsqlite3.dll”.

  Esperem poder posar a la seua disposició al més prompte possible una nova versió del Client de Firma que solucione esta incompatibilitat. Mentrestant, i com a solució temporal, es recomana que realitzen alguna de les següents accions:

  • Descarregar la llibreria “sqlite3.dll” de la pàgina Web de Sqlite (“ http://www.sqlite.org/download.html(Obri en nova finestra) “) i copiar-la directament en la ruta d'instal·lació de Mozilla Firefox 4 (per exemple: “C:\Archivos de programa\Mozilla Firefox”)
  • Copiar la llibreria “sqlite3.dll” d'una instal·lació anterior de Mozilla Firefox en la ruta on està instal·lat el nou Mozilla Firefox 4.
  • Copiar la llibreria “mozsqlite3.dll” de la ruta on està instal·lat el nou Mozilla Firefox 4 en aquesta ruta i canviar el nom esta còpia a “sqlite3.dll”
  07 March 2011

  Nova guia d'incidències Desplegar acordeon

  Ens complau informar-los de la publicació d'una versió actualitzada de la guia d'incidències del client de firma, en la mateixa s'han documentat els recents problemes detectats amb l'ús de la versió de Java 6 o24, els problemes amb l'ús de Mac US X i diverses incidències menors.

  Es recomana consultar la mateixa per a mantindre's informat del comportament del client de firma en cadascun dels diversos entorns d'execució.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable