El Suplement Europeu al Títol (SET) oferix la possibilitat que els actuals alumnes universitaris europeus puguen beneficiar-se, una vegada acabats els seus estudis, dels avantatges que comporta per a la seua mobilitat acadèmica i professional, el que els seus títols vagen acompanyats d'un document d'informació eficaç sobre el nivell i contingut dels ensenyaments que hagen cursat en una universitat concreta.
Encara que la Comissió Europea disposa de directrius generals sobre l'estructura d'este document i fins i tot els desenvolupaments normatius de cada país introduïxen particularitats i especificitats, no existix un format electrònic definit que permeta operar de forma automàtica amb la informació del suplement, ni que facilite la seua emissió i reutilització electrònica.
Per a suplir esta manca, la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) ha impulsat una proposta de modelatge que ha sigut desenvolupada mitjançant una col·laboració conjunta per la Comissió Sectorial de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (CRUE-TIC) i per la Conferència d'Arxivers de les Universitats Espanyoles (CAU).
CRUE-TIC s'ha encarregat d'elaborar el model de contingut per al SET electrònic dins d'esta proposta. La CAU, per la seua part, ha elaborat el model de metadades. Els principals objectius d'esta proposta són els següents:
- Afavorir la interoperabilitat i la interpretació automàtica de les dades contingudes en el SET entre diferents organitzacions tant nacionals com a internacionals.
- Facilitar la impressió del SET electrònic a partir de fulles d'estil predefinides.
- Establir una especificació completa i extensible que responga a les necessitats internes nacionals quant a normativa, però que també puga servir com a format de referència europeu.
- Obtindre un document administratiu electrònic amb plena validesa legal.