Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Serveis Comuns de Tramitació Electrònica

 • Nomeni Abreujat:
  SCTEs
  Resum:
  Impulsar la simplificació i optimització de la tramitació administrativa i l'avanç de l'Administració Electrònica en la Comunitat de Madrid.
  Destinataris:
  CCAA
  Organismos Responsables:
  Modo de Uso:
  Servei en xarxa integrable en aplicacions del client
  Contacto:

  Nicolás López-Manzanares Beltrán
  tel.: 915800376 /
  NLB3@madrid.org
  Cap Àrea de Def. de Soluciones Integradas (ICM) 
   

  Tipus de Solució:
  Buena Práctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Normalització i regulació
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Amb l'elaboració de les dues fases del Pla Estratègic per a la Simplificació de la Gestió Administrativa, PESGA I 2001-03 i PESGA II 2005-07, i el Pla d'AE 2009-11, se sentin les bases per a la implementació de l'AE en la Comunitat de Madrid, permetent a ciutadans relacionar-se amb l'AAPP de forma multicanal. Durant 2005-07 s'inicia la construcció de serveis de suport per possibilitar la tramitació electrònica. A més, l'entrada en vigor de la Llei 11/2007 va donar l'última empenta necessària perquè la Comunitat de Madrid definís el Pla d'AE en el qual s'adequa i optimitza la relació de Serveis Comuns de Tramitació Electrònica.

  Objectius

  • Impulsar la simplificació i optimització de la tramitació administrativa i l'avanç de l'Administració electrònica en la Comunitat de Madrid.
  • Oferir un conjunt d'elements bàsics transversals que conformin una plataforma de serveis horitzontals de suport a la tramitació electrònica de procediments i serveis per mitjans electrònics.
  • Afavorir l'establiment d'una sòlida relació basada en la confiança, seguretat i professionalitat entre ciutadans i Administració Pública.
  • Complir els requisits derivats de l'entrada en vigor de la Llei 11/2007.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • Les solucions de signatura electrònica són problemàtiques d'implantar en el client final, i han constituït un veritable repte per a la iniciativa d'implantació dels Serveis Comuns de Tramitació Electrònica.
  • Dins dels aspectes clau per a la implantació destaquen disposar de solucions de signatura electrònica i verificació de signatura, i de plataformes i passarel·les de pagaments.
  • De la mateixa manera, per a la implantació dels SCTEs s'han analitzat algunes solucions desenvolupades en altres comunitats autònomes per conèixer la seva operativa i funcionalitats, com en el cas del Portasignatures.
  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades