Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Redissenye i simplificació de procediments administratius i servicis per a la seua adaptació a la Llei 11/2007: 850 servicis on-line per a ciutadans

 • Nomene Abreujat:
  RedPro
  Resum:
  Disposar d'un inventari complet i actualitzat de procediments administratius i una relació permanentment actualitzada de servicis i tràmits prestats per la Comunitat de Madrid, així com una metodologia per al seu manteniment.
  Destinataris:
  CCAA
  Organismes Responsables:
  Contacte:

  Mario Fidel Rodríguez
  Cap d'Àrea d'Administració Electrònica / ICM
  Telèfon: 915800445
  mario.fidel@madrid.org
   

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica , Normalització i regulació , Suport a la tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Prenent la LAECSP com a referència, la CM va dissenyar un full de ruta per a la consecució efectiva de “Pla per al Desenvolupament del Dret dels Ciudadanos a Relacionar-se Electrònicament amb la CM”. Un element fonamental consistia a escometre un projecte per a la millora dels processos interns i simplificació de la tramitació administrativa, associada a l'ús dels servicis públics pels ciutadans. Es va iniciar un procés que s'ha culminat amb la posada a la disposició de ciutadans i empreses, d'un conjunt de 850 procediments administratius accessibles a través de mitjans electrònics.

  Objectius

  • Disposar d'un inventari complet i actualitzat de procediments administratius i una relació permanentment actualitzada de servicis i tràmits prestats per la Comunitat de Madrid, així com una metodologia per al seu manteniment.
  • Redissenyar, simplificar i homogeneïtzar la documentació necessària per a facilitar la interacció de ciutadans/empreses amb l'Administració de la Comunitat de Madrid a través d'Internet.
  • Fomentar una cultura de cooperació en els diferents agents intervinents en la tramitació dels procediments administratius i servicis públics prestats per la Comunitat de Madrid als ciutadans i empreses.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • És crucial establir metodologies, protocols i estàndards de documents que servisquen com a base als diferents perfils per a executar les tasques pròpies de redissenye i construcció dels formularis i simplificació de procediments.
  • S'ha hagut de modificar el protocol de treball i les aplicacions i ferramentes associades al projecte de cara a tractar les futures convocatòries dels procediments administratius.
  • Les línies d'evolució futura passen per la posada en producció d'una nova plataforma per a la gestió de versions d'impresos construïts a l'entorn de validació i producció, així com integrar en el procés de redissenye un aplicatiu corporatiu de gestió d'expedients electrònic.
  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable