Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Passarel·la de Firma Web

 • Nomene Abreujat:
  PFW
  Resum:
  La Passarel·la de Firma Web de la Universitat de Múrcia és una aplicació Web que integra diferents sistemes de firma electrònica, amb l'objectiu de facilitar a l'usuari l'elecció del sistema que millor s'adecue a les seues necessitats, des d'un entorn de firma comuna, homogeni i independent del proveïdor del servici.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  UNIVERSITAT DE MÚRCIA
  Modo de Uso:
  Producte instalable
  Servici en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Daniel Sánchez Martínez (danielsm@um.es)
  Cap de Projecte Administració Electrònica – Universitat de Múrcia

  Peticions i consultes: eadmin@um.es(Obri en nova finestra)

  Tipus de Solució:
  Aplicació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Universitats
  Àrea tècnica:
  Servicis horitzontals per a les AA.PP , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà , Soporte a la tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  EUPL (European Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic , Legal
  Llenguatge de Programació:
  JAVA
  Sistema Operatiu:
  Qualsevol

  Descripció

  La Universitat de Múrcia ha desenvolupat el projecte “Passarel·la de Firma Web (PFW)”, per a la implantació d'una passarel·la Web de firma electrònica que integra, inicialment, 5 solucions diferents de firma electrònica. Són les següents.

  - Ferramenta client Autofirm@ del MINHAFP, a partir dels acords de col·laboració entre MINHAFP i CRUE en els quals la Universitat de Múrcia participa activament. Esta nova ferramenta facilita la firma amb certificats i targetes criptogràfiques en equips client substituint els applets Java.

  - APPs de Portasignatures mòbil, per al suport de processos de firma síncrona a la tramitació -per exemple, quan un professor ompli un acta i ha de firmar-la- i la integració sense contactes amb dispositius criptogràfics de nova generació (TUI i DNIe 3.0) que disposen d'interfície NFC en dispositius Android.

  - Firma centralitzada per a col·lectius d'empleats públics. Per a la gestió segura de certificats d'empleat públic en el núvol.

  - Cl@ve-Firma de MINHAFP, encara en fase pilot, permet la firma centralitzada per part dels ciutadans que, de forma voluntària, s'hagen adscrit al sistema.

  - Sistema de firma basat en el sistema d'identificació amb comptes UM, a partir de la possibilitat que regula l'article 10.3 de la Llei 39/2015. Per a açò s'ha realitzat una regulació expressa de la Universitat sobre este tema, que a més adecua els processos d'actualització fefaent del número de telèfon mòbil dels interessats, que es constituïx en segon factor d'autenticació en operacions de firma electrònica.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable