Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Passarel·la de Signatura Web

 • Nomeni Abreujat:
  PFW
  Resum:
  La Passarel·la de Signatura Web de la Universitat de Múrcia és una aplicació Web que integra diferents sistemes de signatura electrònica, amb l'objectiu de facilitar a l'usuari l'elecció del sistema que millor s'adecue a les seves necessitats, des d'un entorn de signatura comuna, homogeni i independent del proveïdor del servei.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  UNIVERSITAT DE MÚRCIA
  Modo de Uso:
  Producte instal·lable
  Servei en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Daniel Sánchez Martínez (danielsm@um.es)
  Cap de Projecte Administració Electrònica – Universitat de Múrcia

  Peticions i consultes: eadmin@um.es(Obre en nova finestra)

  Tipus de Solució:
  Aplicació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Universitats
  Àrea tècnica:
  Serveis horitzontals per les AA.PP , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà , Soporte a la tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  EUPL (European Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic , Legal
  Llenguatge de Programació:
  JAVA
  Sistema Operatiu:
  Qualsevol

  Descripció

  La Universitat de Múrcia ha desenvolupat el projecte “Passarel·la de Signatura Web (PFW)”, per a la implantació d'una passarel·la Web de signatura electrònica que integra, inicialment, 5 solucions diferents de signatura electrònica. Són les següents.

  - Eina client Autofirm@ del MINHAFP, a partir dels acords de col·laboració entre MINHAFP i CRUE en els quals la Universitat de Múrcia participa activament. Aquesta nova eina facilita la signatura amb certificats i targetes criptogràfiques en equips client substituint els applets Java.

  - APPs de Portasignatures mòbil, per al suport de processos de signatura síncrona a la tramitació -per exemple, quan un professor emplena un acta i ha de signar-la- i la integració sense contactes amb dispositius criptogràfics de nova generació (TUI i DNIe 3.0) que disposin d'interfície NFC en dispositius Android.

  - Signatura centralitzada per a col·lectius d'empleats públics. Per a la gestió segura/segura de certificats d'empleat públic en el núvol.

  - Cl@ve-Signatura de MINHAFP, encara en fase pilot, permet la signatura centralitzada per part dels ciutadans que, de forma voluntària, s'hagin adscrit al sistema.

  - Sistema de signatura basat en el sistema d'identificació amb comptes UM, a partir de la possibilitat que regula l'article 10.3 de la Llei 39/2015. Per a això s'ha realitzat una regulació expressa de la Universitat sobre este tema, que a més adecua els processos d'actualització fefaent del número de telèfon mòbil dels interessats, que es constitueix en segon factor d'autenticació en operacions de signatura electrònica.

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable