Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Llei 29/2010 d'ús dels mitjans electrònics en el sector públic de Catalunya

 • Nomeni Abreujat:
  LUMESPC
  Resumeixen:
  Establir els trets bàsics de l'ús dels mitjans electrònics en les relacions entre el sector públic i amb els ciutadans, les empreses i les entitats.
  Destinataris:
  CCAA , Ciutadà , Empresa
  Organismes Responsables:
  Contacte:

  Rosa Dt. Gallego Español
  Àrea de Suport al Desenvolupament de l'Administració Electrònica. Oficina de Processos i Administració Electrònica (OPAE) 
  93567692
  rmgallego@gencat.cat
   

  Tipus de Solució:
  Regulació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Normalització i regulació
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Legal

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Existeix diversa normativa en referència a l'ús dels mitjans electrònics en la Generalitat, concretament el Decret 56/2009 en l'àmbit més general de caràcter corporatiu i multitud de caràcter sectorial, i en l'àmbit de les administracions locals multitud d'ordenances municipals. La llei 29/2010 part de la voluntat de consolidar i desenvolupar el model català d'administració electrònica, coherent a la trajectòria històrica de les administracions públiques catalanes en la matèria basat en el concepte d'avançar juntes amb el principi d'economies d'escala cap a una administració pública a la xarxa en xarxa.

   Objectius

  • Establir els trets bàsics de l'ús dels mitjans electrònics en les relacions entre el sector públic i amb els ciutadans, les empreses i les entitats.
  • Fomentar l'ús dels mitjans electrònics en les relacions entre les entitats del sector públic i els ciutadans a Catalunya.
  • Definir els instruments per desenvolupar i fomentar la relació entre les entitats i organismes que conformen el sector públic de Catalunya a través de mitjans electrònics.
  • Promoure el model català d'administració electrònica entre les entitats del sector públic de Catalunya.


  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació.
   

  L'aprovació de la norma ha d'anar acompanyada d'actuacions complementàries per al seu desenvolupament. Això que implica que cal preveure l'adopció de:

  • Mesures normatives: en ser una norma amb rang de llei, serà necessari un desenvolupament reglamentari per cada administració competent,
  • Mesures organitzatives: entre uns altres, s'ha de procedir a la creació de les seus electròniques de les AAPP, a l'adopció de plans de redissenyo i simplificació de procediments administratius, el desenvolupament d'un marc d'interoperabilitat del sector públic, la creació del Catàleg de Dades i Documents Interoperables, la promoció de la creació d'una xarxa de comunicacions de les AAPP, etc.).

   

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades