Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Xarxa Pública Basca de Centres KZgunea

 • Nomeni Abreujat:
  KZgunea
  Resum:
  El Projecte d'Alfabetització Digital va consistir en l'engegada d'una xarxa de centres públics gratuïts per a la formació i l'ús de les Tics en tots els municipis d'Euskadi.
  Destinataris:
  Ciutadà , Empresa
  Organismes Responsables:
  COMUNITAT AUTÒNOMA DE PAÍS BASC
  Contacto:

  Serafin Olcoz Yanguas
  Director d'Informàtica i Telecomunicacions
  945018522
  olcoz@ej-gv.es
   

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Gestió de serveis i sistemes , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà
  Àrea funcional:
  Educació, cultura i esports
  Llicencia:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  La Xarxa Pública Basca de Centres KZgunea, adscrita a l'Adreça d'Informàtica i Telecomunicacions, va néixer en 2001 arran del Pla Euskadi en la Societat de la Informació (PESI) 2002 -2005 que contemplava nombroses iniciatives dirigides a la integració de la ciutadania basca en la Societat de la Informació.

  Aquest Projecte ha explicat des del seu inici amb la col·laboració de l'Associació de Municipis Bascos (EUDEL), amb la finalitat d'engegar una xarxa de centres públics gratuïts per a la formació i l'ús de les Tics en tots els municipis d'Euskadi.

  Objectius

  • Oferir una plataforma d'Impuls de la i-Administració que faciliti formació relativa a transaccions electròniques, tutorials d'ús i promocioni els diferents serveis de l'AE.
  • Exercir com a mitjà de desplegament de la Signatura Digital, engegant punts de sol·licitud-lliura de la targeta ciutadà i formar en l'ús de certificats digitals i signatura digital.
  • Proporcionar centres de demostració gratuïta de la I-Administració per augmentar els nivells de confiança i coneixement dels ciutadans enfront dels nous serveis oferts.
  • Servir de plataforma per al desplegament d'un catalogo de formació a usuaris en processos digitals
  • Mantenir formació en Internet reduint bretxa digital i potenciat el coneixement de les TIC.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • L'adreça del projecte es va enfrontar a l'objectiu d'obrir almenys un centre KZgunea en tots i cadascun dels municipis d'Euskadi, incloent municipis de difícil accés, sense infraestructura de comunicació prèvia. Per aconseguir l'obertura dels 277 centres, l'adreça del projecte va requerir de la col·laboració interinstitucional de diverses administracions la qual cosa va resultar en l'optimització de recursos, va evitar duplicitat d'esforços i va oferir resposta unívoca a demandes .
  • Clau per a la implantació de serveis de tramitació electrònica ha estat la formació basi de la ciutadania en les TIC i la disposició de personal formador en sectors allunyats de les Tecnologies
  • Una important millora ha estat la introducció del Catàleg de Serveis, el qual ha donat pas a l'exploració d'una nova generació cronològica d'usos i perfils a més de donar a conèixer un ventall de prestacions.

  Notícies

  30 September 2011

  KZgunea celebra el seu desè aniversari Desplegar acordeon

  Comença una nova etapa en la qual impulsarà l'administració electrònica, el programari lliure i la informàtica en el núvol.

  Amb una dilatada trajectòria en l'alfabetització de la societat basca en Internet i entorns digitals, la xarxa de telecentres del Govern Basc, KZgunea, comença la seva segona dècada amb nous reptes: la innovació social a través del desenvolupament de competències tecnològiques.

  Per a això compta amb una àmplia experiència formativa en la qual han participat més de 365.000 ciutadans i un extens catàleg formatiu en constant actualització amb més de 100 cursos enfocats a les TIC, la i-administració, seguretat en Internet i programari lliure entre uns altres.

  El contacte directe amb els usuaris ha afermat el projecte i li ha donat l'impuls necessari per afrontar els desafiaments que la societat actual exigeix. En aquesta nova etapa, KZgunea fa una aposta ferma per l'administració electrònica, participant amb METAPOSTA i el certificat Digital d'Izenpe en matèria de formació i difusió a través de cursos i altes presencials.

  El Programari lliure i la informàtica en el núvol són una altra de les seves apostes. Universalitzar les noves tecnologies i generar una societat amb àmplies competències digitals és una de les premisses de KZgunea i aquests dos conceptes són companys perfectes per avançar en aquest objectiu.

  Per aconseguir complir les seves noves propostes s'ha envoltat d'un entorn col·laboratiu sòlid i eficaç. Des de 2008 KZgunea forma part de l'Associació Comunitat de Xarxes de Telecentres, la qual cosa li permet participar en nombrosos projectes amb xarxes de telecentres d'altres comunitats autònomes.
   

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades