Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Impuls del Govern Electrònic en la Diputació i Ajuntaments de Palència

 • Nomene Abreujat:
  impulsogepal
  Resum:
  Projecte de millora de les infraestructures tecnològiques i de comunicacions dels centres de la Diputació. Creació de portals Web municipals i implantació d'un Sistema d'Informació Geogràfica municipal en ajuntaments de més de mil habitants.
  Destinataris:
  Entidades Locales
  Organismos Responsables:
  Palencia
  Diputació Provincial de Palencia
  Modo de Uso:
  Servici en xarxa d'infraestructures
  Contacte:

  Beatriz Bahillo Sáez
  Jefa del servici d'informàtica
  Diputació de Palència
  Tel. 979715104
  Email: bbahillo@dip-palencia.es

  Tipus de Solució:
  Buena Práctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Local
  Àrea tècnica:
  Infraestructura de comunicacions i missatgeria
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Nom Complet de la Iniciativa:

  Impuls del Govern Electrònic en la Diputació i Ajuntaments de Palència

  Finalitat:

  Objectiu:

  Quatre són els objectius generals d'este projecte:

  PRIMER: Garantir la presència en Internet dels ajuntaments de la província que ho desitgen, i que manquen dels mitjans tecnològics per a açò. Per a aconseguir-ho, s'impulsen tres grans accions:

  • Construcció de 116 portals municipals dels ajuntaments que ho han sol·licitat.
  • Suport tecnològic i allotjament dels portals 'web' municipals en els servidors informàtics de la Diputació que s'adquiriran i mantindran per a açò
  • Formació del personal municipal d'aquells ajuntaments que desitgen mantindre la informació del seu portal

  SEGON: Implementar diversos servicis públics electrònics accessibles, assegurances, interactius i/o transaccionals (si és procedent) de govern electrònic tant per a la Diputació com per als ajuntaments de la província. Per a açò s'han realitzat cinc accions:

  • Construcció d'un nou portal per a la Diputació de Palència per a crear o millorar fins a 23 servicis electrònics públics moderns, accessibles i de qualitat
  • Dotar al portal d'una vintena de noves funcionalitats d'altes prestacions de gestió interna i per als seus usuaris
  • Dotació de suport tecnològic i allotjament per al nou portal
  • Creació de 28 llocs de manteniment de la informació del portal 'web' de la Diputació (edició, publicació i validació)
  • Formació del personal de la Diputació encarregat de mantindre la informació del portal corporatiu.

  TERCER: Facilitar la gestió municipal dels Ajuntaments amb població superior a mil habitants (excepte la capital), mitjançant la implantació integral d'un Sistema d'Informació Geogràfic cartogràfic que permeta al seu torn publicar la informació pertinent via 'web'. Es preveuen dos accions:

  • Construcció de 23 Sistemes d'Informació Geogràfics municipals en les dependències dels ajuntaments sol·licitants, amb servidors i aplicacions necessàries
  • Formació del personal municipal per a l'explotació i el manteniment del Sistema d'Informació Geogràfic dels ajuntaments adherits

  QUART: Millorar les infraestructures de comunicacions de la Diputació de Palència per a una correcta prestació dels servicis electrònics via Internet, accés dels usuaris autoritzats Internet, i per a la interconnexió de les seues pròpies oficines. Es preveuen a este efecte tres accions:

  • Disposar d'una línia de comunicacions amb cabal suficient per a servir i prestar les pàgines i les peticions dels usuaris dels portals 'web' municipals i de la Diputació
  • Implantar una infraestructura de comunicacions de les denominades "punt a punt Wimax" entre la Diputació i l'Arxiu de la Província recentment instal·lat en el Castell de Fonts de Valdepero
  • Creació d'un punt públic d'accés a Internet en l'Arxiu de la Província del Castell de Fonts de Valdepero.

  Descripció:

  Projecte de millora de les infraestructures tecnològiques i de les comunicacions dels centres de la Diputació(Obri en nova finestra) . Creació de portals web municipals, així com la implantació d'un Sistema d'Informació Geogràfica municipal en els ajuntaments de més de mil habitants.
  Tant els portals Web municipals, com el de la pròpia Diputació, s'han creat i desenvolupat amb ferramentes que complixen amb els requeriments d'este tipus de programari lliure:

  • Per als Ajuntaments de la província, s'ha optat per la ferramenta Pista-Administració local facilitada pel Ministeri d'Indústria Turisme i Comerç, i realitzada enterament amb programari lliure. La base de dades triada, que prestarà suport a tota la informació i contingut dels portals municipals és PostgreSql. El servidor d'aplicacions utilitzat és Apache Tomcat. Posteriorment s'ha migrat a Pista Local + en BBDD MySQL.
  • Per a la Diputació s'ha triat les ferramentes de Gestió de Continguts denominades OPENCMS-COCOON, desenvolupades en java i totalment lliures. El servidor web empleat serà Apatxe 2.0, el servidor d'aplicacions Apache Tomcat i la plataforma de treball JDK de Java.
  • Per a desenvolupar els Sistemes d'Informació Geogràfics municipals s'ha triat la ferramenta Pista-Geopista, facilitada pel Ministeri d'Indústria Turisme i Comerç, i realitzada amb programari lliure. La base de dades seleccionada, per a albergar la informació tant per a entorns tecnològics d'un únic usuari o de diversos usuaris en xarxa, és de Postgresql, en lloc de fitxers GML. Quant a l'editor d'elements gràfics, dependrà en cada cas de si l'Ajuntament disposa de programari d'edició o no. Geopista inclou un editor java, totalment lliure.

  Requisits:

  Resultats:

  Avantatges:

  Millora l'operativitat entre les Administracions Públiques
  Gestió Tributària i Recaptatòria en línia per a aquells Ajuntaments que tenen delegada la seua gestió en la Diputació, servici electrònic de les dades de l'Enquesta d'Infraestructura i Equipamiento Local (EIEL). Els Ajuntaments accediran a la informació de la seua competència (cartogràfica en molts casos), i podran proposar les correccions i modificacions oportunes, que una vegada verificades i acceptades s'arreplegaran en aquest inventari, i la ferramenta Geopista, garantix la comunicació entre els propis Ajuntaments i administracions com a Cadastre en facilitar la càrrega de la informació cadastral rústica, urbana, etc. fins i tot de la informació procedent de la pròpia EIEL per a treballar a nivell local en els seus propis equips informàtics, etc.

  És un model reutilitzable per altres Administracions
  La implantació en esta província dels projectes Pista Local i GeoPista, genera un valor afegit a aquests productes, i és que l'experiència pot extrapolar-se a la resta de les Entitats Locals a nivell nacional.Tant els portals Web municipals, com el de la pròpia Diputació, i els Sistemes d'Informació Geogràfica municipals, ja que complixen els requeriments programari lliure.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades