Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

FORMA - Sistema de creació de formularis per a publicació web

 • Nomene Abreujat:
  FORMA
  Accesos Directos:
  Accés a FORMA (Obri en nova finestra)
  Resum:
  El sistema FORMA és un sistema que permet generar formularis i enquestes per al seu ompliment via web.

  Proporciona a l'editor la possibilitat de crear formularis, sense necessitat de coneixements de programació i que poden ser autoadministrados per cada editor.
  Destinataris:
  Qualsevol Administració Pública
  Organismos Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Modo de Uso:
  Servici en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Centre d'Atenció a Usuarios (CAU)

  Per a comunicar un alta, incidència o sol·licitud de suport al Centre d'Atenció a Usuarios (CAU) òmpliga el següent formulari: Formulari de contacte

  Llista de notificacions de FORMA

  Existix una llista de distribució per a usuaris de FORMA a través de la qual  s'emeten notificacions sobre:

  • Noves versions.
  • Cambios en la plataforma.
  • Pegats.
  • Problemas/bugs rellevants.
  • Novedades

  A esta llesta forma-notificacion@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es, es poden subscriure usuaris, tant gestors com a personal tècnic de les Administracions Públiques que estiguen utilitzant FORMA. Per a donar-se de alta pot utilitzar el següent  enllaç(Obri en nova finestra) .

   

  Tipus de Solució:
  Aplicació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Servicis horitzontals per a les AA.PP
  Àrea funcional:
  Documentos Personales , Govern i Sector Público
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  PHP
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  FORMA és un sistema que permet generar formularis i enquestes per al seu ompliment via web. Proporciona a l'editor la possibilitat de crear formularis, sense necessitat de coneixements de programació i que poden ser autoadministrados per cada editor.

  El sistema permet generar enquestes/formularis oberts, restringits a un grup tancat d'usuaris, anònimes, que requerisquen firma electrònica, etc. Permet incloure preguntes de tipus obert, tancat, selecció múltiple, selecció única, condicionals, adjuntar fitxers, etc.

  Dona la possibilitat a l'editor i administrador del formulari de poder gestionar les respostes dels enquestats, tancant el formulari quan desitge, retornant respostes a l'usuari si així ho desitja, exportar les dades a excel per al seu posterior tractament, etc.

  En definitiva simplifica l'acció de recaptar informació de les administracions, substituint l'enviament de documents en excel, word, etc a través del correu electrònic i la seua posterior explotació per un sistema que presenta d'una manera unificada la informació recaptada a través del qüestionari publicat.

  Per a poder ser usuari de FORMA amb permisos per a crear enquestes i formularis  simplement cal tindre usuari del PAe amb perfil d'administració pública.

  Notícies

  22 February 2019

  FORMA s'integra amb AutenticA Desplegar acordeon

  Fins ara, FORMA es nodria dels usuaris del portal d'administració electrònica (PAe). A partir d'ara, FORMA farà ús dels usuaris d'AUTENTICA, abandonant l'antic servici d'alta d'usuaris (CAS) del PAe.

  A més del login, AUTENTICA s'utilitzarà tant per a donar permisos en un formulari a altres usuaris, com per a definir els usuaris als quals anirà destinat el formulari. En tots dos casos, s'ha creat un buscador d'usuaris d'AUTENTICA, que permet realitzar les cerques per nom, NIF o email.

  S'incorpora, a més, una nova funcionalitat en el sistema que permet als usuaris l'intercanvi de formularis d'una forma senzilla sense haver d'administrar permisos addicionals perquè puguen copiar un formulari. L'exportació/importació de formularis es duu a terme amb fitxers .json que incorporen l'estructura i configuració del formulari.

  Més informació en https://administracionelectronica.gob.es/ctt/forma/descargas

  11 September 2018

  Nova funcionalitat de FORMA en producció Desplegar acordeon

  S'ha posat en producció una nova funcionalitat en FORMA per a facilitar la gestió dels formularis i les seues respostes. A partir d'ara es podrà nomenar més d'un administrador del formulari, donant-los l'oportunitat de gestionar aquest formulari com si fóra l'autor original. D'esta forma es podrà traspassar la gestió d'un formulari a un altre membre del PAe amb perfil “Administració”.

  Els diferents perfils de gestió dels formularis de FORMA són:

  • El perfil administrador podrà realitzar les següents funcions: editar, copiar, accedir a la vista prèvia, eliminar formularis, consultar les respostes, obrir o tancar formularis, reobrir formularis tancats per a usuaris concrets, publicar el formulari i donar permisos a altres usuaris.
  • El perfil modificació i consulta podrà editar, copiar, accedir a la vista prèvia, consultar respostes, obrir i tancar el formulari i publicar-ho.
  • El perfil consulta únicament podrà consultar les respostes del formulari.

  Els formularis en FORMA han de tindre com a mínim un administrador; una vegada que l'autor original d'un formulari de de alta un altre administrador es podrà llevar a si mateix de la gestió d'aquest formulari, deixant de veure-ho en el seu llistat de formularis.

  La configuració dels permisos a altres usuaris és única per a cada formulari de FORMA.

  28 June 2018

  Millora de funcionalitats en la nova versió de FORMA en producció Desplegar acordeon

  S'acaba de pujar a producció una nova versió de  FORMA que millora les següents funcionalitats del sistema:

  • En contestar un formulari l'usuari podrà descarregar en PDF totes les respostes al formulari, independentment de la longitud del formulari, i de les pàgines que conformen el PDF.
  • S'estabilitza la implantació de preguntes condicionades. L'usuari podrà configurar una sèrie de preguntes concatenades per la resposta de l'anterior, sense que es trenque l'estructura.
  • Es valida que una pregunta tancada puga condicionar-se a si mateixa per a evitar errors en la validació de formularis.
  20 February 2018

  Nova versió de FORMA en producció. Desplegar acordeon

  La nova versió de FORMA suposa una renovació tecnològica interna del sistema i visual del mateix, a més d'aportar nova funcionalitat. A partir d'ara, per als formularis oberts es podran gestionar col·lectius (grups d'usuaris) que tindran una URL d'accés al formulari única per a cada col·lectiu. En la gestió de les respostes, estes seran agrupades per col·lectius per a facilitar el seu processament. Més informació en la solució FORMA del CTT.

  FORMA 18 January 2018

  Consulta a mutualistes de MUFACE a través de FORMA Desplegar acordeon

  La mutualitat de funcionaris MUFACE ha remès als mutualistes que han decidit sol·licitar el canvi d'entitat asseguradora este mes de gener una enquesta sobre aquest canvi d'entitat. Aquesta enquesta ha sigut elaborada i publicada a través de FORMA. Permetent igualment obtindre la informació de reposada de manera ràpida i homogeneïtzada a través de la consola de descàrrega de respostes de FORMA.

  01 December 2017

  FACe utilitza FORMA com a plataforma per als seus usuaris Desplegar acordeon

  El sistema FACe - Punt General d'Entrada de Factures Electròniques utilitza FORMA com a sistema per a rebre les sol·licituds d'altes de proveïdors de servicis de facturació electrònica en la plataforma, tant en FACe com en el pilot FACeB2B dirigit a relacions entre empreses.

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades