Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

FIRe - Solució Integral de Firma Electrònica

 • Fecha Puesta en Producció:

  12/05/2017

  Descripció Funcional

  FIRe està format per un component “centralitzat” servidor encarregat de la firma electrònica de documents amb certificats d'usuari i un API “distribuït” per a la integració d'aplicacions amb eixe component centralitzat. Les aplicacions que desitgen utilitzar les funcionalitats de firma de FIRe només hauran d'utilitzar este API.

  Les funcionalitats de firma oferides per l'API de FIRe són:

  • Firma electrònica individual:
   • Firma o multisignatura electrònica d'un document
  • Firma de lots
   • Firma o multisignatura de múltiples documents simultàniament.

  El component distribuït ha d'autenticar-se davant el component central mitjançant 2 mecanismes:

  • Certificat client.
  • Identificador d'aplicació.

  Per a poder autenticar-se contra el component central, ha d'haver-se registrat l'aplicació en el mateix. Este registre pot fer-ho un administrador a través del mòdul d'administració del sistema, mitjançant el qual donarà de alta la nova aplicació, establirà el certificat amb el qual haurà d'autenticar-se i obtindrà com resultat el codi alfanumèric que haurà d'utilitzar el component distribuït com a identificador d'aplicació (AppId).

  Opcionalment, si només hi haurà una única aplicació donada de alta en el sistema, és possible ometre el desplegament i ús d'una base de dades i el component d'administració. En este cas, l'administrador del component central donarà de alta el certificat client que ha d'usar l'aplicació i un identificador d'aplicació qualsevol directament en el fitxer config.properties.

  Es distribuïxen tres implementacions diferents del component distribuït (Java, .NET i PHP) per a permetre la seua integració en les aplicacions web amb tecnologies més comunes.

  FIRe és l'evolució de Cl@ve Firma i permet l'ús tant dels certificats de firma en el núvol de Cl@ve Permanent, com a certificats locals de l'usuari. En integrar l'API de FIRe en una aplicació s'aconseguix que l'usuari puga usar certificats locals i remots sense necessitat de crear un flux de treball diferent per a cadascun d'ells.

  Descripció Tècnica

  L'arquitectura FIRe pot veure's en la següent imatge:

  Arquitectura FIRe

Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades