Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

FIRe - Solució Integral de Signatura Electrònica

 • Fecha Puesta en Producció:

  12/05/2017

  Descripció Funcional

  FIRe està format per un component “centralitzat” servidor encarregat de la signatura electrònica de documents amb certificats d'usuari i un API “distribuït” per a la integració d'aplicacions amb aquest component centralitzat. Les aplicacions que desitgin utilitzar les funcionalitats de signatura de FIRe només hauran d'utilitzar aquest API.

  Les funcionalitats de signatura ofertes per l'API de FIRe són:

  • Signatura electrònica individual:
   • Signatura o multisignatura electrònica d'un document
  • Signatura de lots
   • Signatura o multisignatura de múltiples documents simultàniament.

  El component distribuït ha d'autenticar-se davant el component central mitjançant 2 mecanismes:

  • Certificat client.
  • Identificador d'aplicació.

  Per poder autenticar-se contra el component central, ha d'haver-se registrat l'aplicació en el mateix. Aquest registre pot fer-ho un administrador a través del mòdul d'administració del sistema, mitjançant el qual donarà de alta la nova aplicació, establirà el certificat amb el qual haurà d'autenticar-se i obtindrà com resultat el codi alfanumèric que haurà d'utilitzar el component distribuït com a identificador d'aplicació (AppId).

  Opcionalment, si només hi haurà una única aplicació donada de alta en el sistema, és possible ometre el desplegament i ús d'una base de dades i el component d'administració. En aquest cas, l'administrador del component central donarà de alta el certificat client que ha d'usar l'aplicació i un identificador d'aplicació qualsevol directament en el fitxer config.properties.

  Es distribueixen tres implementacions diferents del component distribuït (Java, .NET i PHP) per permetre la seva integració en les aplicacions web amb tecnologies més comunes.

  FIRe és l'evolució de Cl@ve Signatura i permet l'ús tant dels certificats de signatura en el núvol de Cl@ve Permanent, com a certificats locals de l'usuari. En integrar l'API de FIRe en una aplicació s'aconsegueix que l'usuari pugui usar certificats locals i remots sense necessitat de crear un flux de treball diferent per a cadascun d'ells.

  Descripció Tècnica

  L'arquitectura FIRe pot veure's en la següent imatge:

  Arquitectura FIRe

Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades