Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Gestor Electrònic d'Expedients de Contractació

 • Nomene Abreujat:
  GEEC
  Resum:
  Posar a la disposició dels professionals que gestionen la contractació de la Generalitat de Catalunya, un sistema d'informació corporatiu amb processos i fluxos estructurats de treball adequats a la Llei de Contractes del Sector Públic, que done cobertura i garantisca tant les necessitats de contractació genèriques com les pròpies de cada Departament o Organisme.
  Destinataris:
  CCAA
  Organismes Responsables:
  GENERALITAT DE CATALUNYA
  Manera d'Ús:
  Producte instalable
  Contacte:

  Neus Colet i Arean
  Cap Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa
  Direcció general de Contractació Pública
  93 552 21 87
  ncolet@gencat.cat

  Tipus de Solució:
  Bona Pràctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Gestió econòmica i financera , Gestió de servicis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  Desconeguda
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  L'eContratación a Espanya i Catalunya ha estat marcada per l'evolució de la legislació europea i la falta de marc normatiu intern per a desenvolupar l'ús d'estes ferramentes en alguns moments. Amb el Decret 96/2004, les Directives 17/2004/CE i 18/2004/CE, Llei 30/2007 (LCSP) i Llei 11/2007, etc. apareixen pràctiques de necessària incorporació en els processos d'eContratación del model català de contractació pública electrònica. El GEEC es configura, en este context, com a eix vertebrador d'integració i funcionament complementari de tots els sistemes que confluïxen en la contractació pública.


  Objectius

  • Posar a la disposició dels professionals que gestionen la contractació de la Generalitat de Catalunya, un sistema d'informació corporatiu amb processos i fluxos estructurats de treball adequats a la Llei de Contractes del Sector Públic, que done cobertura i garantisca tant les necessitats de contractació genèriques com les pròpies de cada Departament o Organisme.
  • Millora de la quantitat i qualitat de la informació de gestió i anàlisi vinculada al procés de contractació, amb la validació i garantia de la coherència en les dades de contractació.
  • Reducció del temps mitjà necessari per a la tramitació completa d'un expedient, permetent l'estalvi en la generació de documents, en disposar de major versatilitat i qualitat.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • Un aspecte clau va ser la interlocució tècnica permanent i fluïda entre l'empresa integradora de la solució i l'empresa que explotava els servidors a nivell de sistemes.
  • Dificultats en implementació de firma de documents en la ferramenta, a través d'applet de l'Agència Catalana de Certificació, que també presta servicis de validació de les firmes.
  • Integració amb un sistema d'Identificació corporatiu (GICAR) basada en una solució de Single Sign On (SSO), facilitada mitjançant un Portal d'accés als sistemes SAP.
  • Les línies d'evolució passen pel desplegament a la resta de departaments i entitats del sector públic català, la millora dels circuits i les millores a nivell d'usabilitat.

   

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable