accesskey_mod_content

Dos trimestres de record en la Plataforma d'Intermediació

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

18 juliol 2019

Logo PID-SVD

En els 6 primers mesos de 2019 es baten records de transmissions en la Plataforma d'intermediació

Són sis mesos de records en la Plataforma d'Intermediació de Dades, en línia amb la tendència marcada des de l'inici de 2019, que ja en el primer trimestre va batre tots els registres en el nombre de transmissions de dades. La PID encadena així dos trimestres consecutius amb record de transmissions.

Al començament d'any es va produir un augment molt significatiu en el nombre de transmissions gairebé es dobleguen mes a mes les dades mensuals acumulades sobre l'any anterior.

Això va fer que en el primer trimestre pràcticament es doblegués el nombre de transmissions sobre el mateix trimestre de l'any anterior passant de 16,8 a 30,1 milions de transmissions només en el primer trimestre.

Aquest primer trimestre va significar no només la millor arrencada de l'any en el nombre de transmissions globals de la Plataforma des de la seva engegada en 2007, sinó també el millor trimestre de la seva història: mai s'havien superat els 30 milions de transmissions en un trimestre natural.

Ara el mes de juny s'ha convertit també en el mes amb major nombre de transmissions de dades de la història de la Plataforma d'Intermediació. Un mes tradicionalment “de transició”, com es pot observar en la sèrie dels últims anys, ha experimentat al juny de 2019 un important repunt fins a superar els 12 milions i mitjà de transmissions, més del doble de les tramitades aquest mateix mes en anys precedents.

Els treballs realitzats de millora constant en la plataforma han permès no només tramitar un major nombre de transmissions sinó millorar els temps de resposta de la plataforma de manera que la capacitat de creixement i gestió de la demanda canviant estigui garantida. Prova d'això és que en el primer semestre s'han tornat a superar àmpliament els deu milions de mitjana mensual, molt per sobre dels més de sis milions de mitjana de l'any anterior, de per si mateix ja el millor any de la plataforma fins avui, amb més de 80 milions de transmissions. La dada acumulada en aquest moment, amb poc més de mig any, està prop de batre el total del 2018.

Com ja s'ha indicat en el primer semestre gairebé es dobleguen mes a mes les dades mensuals acumulades sobre l'any anterior. S'estima  que la tendència es mantingui per a tot l'any per tant la previsió a la fi de 2019 és superar àmpliament els 120 milions de dades comunicades a través de la Plataforma d'Intermediació de Dades, la qual cosa suposarà un increment de res menys que el 50% sobre el 2018.

Finalment, en una anàlisi detallada de les dades s'observa també un augment sostingut en totes les dimensions i indicadors del sistema—organismes usuaris, serveis, procediments i autoritzacions, etc.—, la qual cosa garanteix un ús futur cada vegada més ampli i profund de tota la capacitat que ofereix la Plataforma d'Intermediació.

Més informació en solució PID-SVD  del CTT

Més indicadors sobre la Plataforma d'Intermediació en DATAOBSAE

 

  • Infraestructures i serveis comuns
  • Centre de Transferència de Tecnologia