Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Passarel·la de Pagaments Mòbil de les Administracions Públiques Basques

 • Nomene Abreujat:
  Pago Movil
  Resumixen:
  Invertir la direccionalidad de l'accés al servici, de manera que el ciutadà no haja d'acostar-se a les dependències de l'Administració per a realitzar tràmits.
  Destinataris:
  Ciudadano , Qualsevol Administració Pública , Empresa
  Organismos Responsables:
  COMUNITAT AUTÒNOMA DE PAÍS BASC
  Modo de Uso:
  Producte instalable
  Contacte:

  Juan Luis Ronco Rodrigo
  Direcció i Coordinació del Proyecto
  945018473
  ronco@ej-gv.es
   

  Tipus de Solució:
  Buena Práctica
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Gestión de servicis i sistemes , Gestió econòmica i financera , Sitios web, seus electròniques i atenció al ciutadà
  Àrea funcional:
  Economia i Finances , Govern i Sector Público
  Llicència:
  Desconeguda
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  La iniciativa de desenvolupar la Passarel·la de Pagaments en Mobilitat sorgix per a donar resposta als nous escenaris en els quals l'Administració és la que es “desplaça” a prestar el servici.

  El  antecedent immediat de la Passarel·la de Pagaments Mòbil és l'aplicació web "La meua Pago On Line“ que respon al paradigma actual del ciutadà “acostant-se” a l'Administració, però que d'altra banda proporciona la infraestructura bàsica que fa possible noves aplicacions, en un entorn cada vegada més canviant en el qual la mobilitat juga un paper fonamental.

  Objectius

  • Invertir la direccionalidad de l'accés al servici, de manera que el ciutadà no haja d'acostar-se a les dependències de l'Administració per a realitzar tràmits.
  • Simplificar el procés de tràmit i reduir els temps del mateix.
  • Possibilitar el pagament amb dispositius mòbils en diferents situacions com seria el pagament de sancions en carretera i la tramitacions en ports.
  • Obtindre experiència en la tramitació en mobilitat tant en les qüestions tecnològiques (dispositius, aplicacions, etc.) com en les organitzatives.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació
   

  • Entre les principals dificultats destaquen les diferències entre les plataformes mòbils que obliguen a un desenvolupament específic per a cadascuna; l'ocasional necessitat de reenginyeria del procediment per a fer possible la tramitació en mobilitat (in-situ); i la usabilitat per part dels ciutadans, que cal gestionar i preveure des del principi del projecte.
  • Un aspecte clau en la implantació i desenvolupament de la Passarel·la i Aplicació ha sigut el model de gestió del propi Projecte seguint la filosofia de desenvolupament àgil de projectes.
  • Com a recomanació, l'aplicació ha de ser senzilla i adequar el seu ús en pantalla tàctil, minimitzar la transferència de dades i la navegació i preveure situacions de "no connectivitat“, enfocar-se cap a l'usuari final i no "lligar-se" a cap tecnologia concreta i utilitzar estàndards oberts.
  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades