Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Monitoratge de Sistemes amb NAGIOS

 • Nomene Abreujat:
  NAGIOS
  Resumixen:
  La personalització realitzada per al MINHAP sorteja bastants dels problemes de configuració i gestió de Nagios, així com d'adaptació d'imatge corporativa, amb desenvolupament de múltiples plugins i dependències que milloren la gestió de les xarxes.
  Destinataris:
  AGE
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servici en xarxa d'infraestructures
  Contacte:

  Correu Electrònic: sistemas.admon@seap.minhap.es

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Infraestructura de seguretat i gestió d'identitats , Gestió de servicis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  GPL (GNU General Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  Finalitat:

  L'objectiu del projecte és poder monitorar els recursos de la xarxa del MINHAP d'una forma centralitzada, així com rebre de forma automàtica els avisos o alarmes que es produïsquen.

  Amb estes premisses es pretén aconseguir una visió real dels recursos de xarxa per a la seua possible millora de rendiment així com una ràpida detecció de qualsevol problema amb la consegüent reducció dels temps d'actuació.

  Objectiu:

  L'obejtivo principal del projecte és el monitoratge, gestió i administració dels recursos de xarxa, de manera que es tinga en qualsevol moment coneixement del seu estat.

  Es pretén així mateix aconseguir una major eficàcia en aquesta gestió de recursos així com homogeneïtzació dels procediments associats a la mateixa.

  Descripció:

  Nagios és un aplicació de Programari Lliure amb llicència GNU/GPL, amb el consegüent estalvi econòmic d'este tipus d'aplicacions, que permet el monitoratge de qualsevol equip o servici que estiga en xarxa tant en entorns Windows com Linux/Unix.

  Aquest monitoratge es realitza mitjançant l'execució a intervals regulars d'una sèrie de programes externs (plugins). Són estos plugins els que realment realitzen el monitoratge dels equips i servicis i retornen el resultat al nucli de Nagios, el qual s'encarrega de presentar els resultats en una interfície comuna i de realitzar diversos tipus d'accions segons el resultat retornat, com pot ser notificar via mail o executar altres programes externs.

  Una dels majors avantatges d'este sistema és que els plugins poden ser desenvolupats a mesura per a monitorar qualsevol servici que fóra necessari.

  La interfície d'usuari és una aplicació Web, per tant qualsevol navegador pot ser utilitzat com a consola de l'aplicació.

  Resultats:

  • Unificar l'administració dels sistemes independentment de la plataforma i el tipus de dispositiu o servici.
  • Coneixement immediat de problemes mitjançant notificacions.
  • Millora en els temps de resposta en la resolució de problemes.
  • Planificació d'actualitzacions.
  • Verificar i millorar el funcionament dels sistemes d'acord amb els nivells de servici establits.
  • Informes dels dispositius i sistemes monitorats.

  Avantatges:

  • Aplicació molt potent amb capacitat de monitoratge d'una gran quantitat de recursos i servicis en practicamente qualsevol plataforma.
  • Interfície Web estàndard que permet la gestió del monitoratge en tota la xarxa presentant la informació no solament en format text sinó també gràfic.
  • Informes i estadístiques amb generació de dades històriques.
  • Sense cost de llicències per ser programari lliure.
  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades