Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Monitoratge de Sistemes amb NAGIOS

 • Nomeni Abreujat:
  NAGIOS
  Resumeixen:
  La personalització realitzada per al MINHAP sorteja bastants dels problemes de configuració i gestió de Nagios, així com d'adaptació d'imatge corporativa, amb desenvolupament de múltiples plugins i dependències que milloren la gestió de les xarxes.
  Destinataris:
  AGE
  Organismes Responsables:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Manera d'Ús:
  Servei en xarxa d'infraestructures
  Contacto:

  Correu Electrònic: sistemas.admon@seap.minhap.es

  Tipus de Solució:
  Aplicació de Fonts Obertes
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Infraestructura de seguretat i gestió d'identitats , Gestió de serveis i sistemes
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  GPL (GNU General Public License)
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Sistema Operatiu:
  Linux

  Descripció

  Finalitat:

  L'objectiu del projecte és poder monitorar els recursos de la xarxa del MINHAP d'una forma centralitzada, així com rebre de forma automàtica els avisos o alarmes que es produeixin.

  Amb aquestes premisses es pretén aconseguir una visió real dels recursos de xarxa per a la seva possible millora de rendiment així com una ràpida detecció de qualsevol problema amb la consegüent reducció dels temps d'actuació.

  Objectiu:

  L'obejtivo principal del projecte és el monitoratge, gestió i administració dels recursos de xarxa, de manera que es tingui a qualsevol moment coneixement del seu estat.

  Es pretén així mateix aconseguir una major eficàcia en aquesta gestió de recursos així com homogeneïtzació dels procediments associats a la mateixa.

  Descripció:

  Nagios és un aplicació de Programari Lliure amb llicència GNU/GPL, amb el consegüent estalvi econòmic d'aquest tipus d'aplicacions, que permet el monitoratge de qualsevol equip o servei que estigui en xarxa tant en entorns Windows com Linux/Unix.

  Aquest monitoratge es realitza mitjançant l'execució a intervals regulars d'una sèrie de programes externs (plugins). Són aquests plugins els que realment realitzen el monitoratge dels equips i serveis i retornen el resultat al nucli de Nagios, el qual s'encarrega de presentar els resultats en una interfície comuna i de realitzar diversos tipus d'accions segons el resultat retornat, com pot ser notificar via mail o executar altres programes externs.

  Una dels majors avantatges d'aquest sistema és que els plugins poden ser desenvolupats a mesura per monitorar qualsevol servei que fos necessari.

  La interfície d'usuari és una aplicació Web, per tant qualsevol navegador pot ser utilitzat com a consola de l'aplicació.

  Resultats:

  • Unificar l'administració dels sistemes independentment de la plataforma i el tipus de dispositiu o servei.
  • Coneixement immediat de problemes mitjançant notificacions.
  • Millora en els temps de resposta en la resolució de problemes.
  • Planificació d'actualitzacions.
  • Verificar i millorar el funcionament dels sistemes d'acord amb els nivells de servei establerts.
  • Informes dels dispositius i sistemes monitorats.

  Avantatges:

  • Aplicació molt potent amb capacitat de monitoratge d'una gran quantitat de recursos i serveis en practicamente qualsevol plataforma.
  • Interfície Web estàndard que permet la gestió del monitoratge en tota la xarxa presentant la informació no només en format text sinó també gràfic.
  • Informes i estadístiques amb generació de dades històriques.
  • Sense cost de llicències per ser programari lliure.
  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades