Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

El servici d'interconnexió i intercanvi de dades entre administracions de la Comunitat de Madrid

 • Nomene Abreujat:
  ICDA
  Resum:
  Garantir el compliment de l'art. 6 de la Llei 11/2007 en què es desglossen els drets dels ciutadans associats en matèria d'utilització de mitjans electrònics amb les Administracions, en particular, el dret, ap. 2.b), “a no aportar dades i documents que obren en poder de les AAPP, que utilitzaran mitjans electrònics per a recaptar-los sempre que, en cas de dades personals, es tinga el consentiment de l'interessat, podent emetre's i recaptar-se per mitjans electrònics.”
  Destinataris:
  Ciutadà , Empresa
  Organismes Responsables:
  Manera d'Ús:
  Servici en xarxa per a usuari final
  Contacte:

  Nicolás López-Manzanares Beltrán
  Cap d'Àrea de Definició de Solucions Integrades / ICM
  nicolas.lopez-manzanares@madrid.org
  915800376

  Tipus de Solució:
  Infraestructura o servici comú
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Autonòmic
  Àrea tècnica:
  Tramitació electrònica , Llocs web, seus electròniques i atenció al ciutadà , Suport a la tramitació electrònica
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  No aplica
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic

  Descripció

  Situació de partida i origen de la iniciativa

  Amb la Llei 11/2007, s'establix l'obligació de no requerir al ciutadà aportar documentació que ja haguera entregat a l'Admon, agilitzant així la relació entre ciutadans i AAPP.

  Com a conseqüència d'este concepte de “interoperabilitat”, es va començar a pensar en la definició, desenvolupament i implementació d'una aplicació capaç d'interconnectar diferents unitats a l'efecte de reutilitzar la informació disponible. Així sorgix el sistema ICDA que possibilita l'intercanvi de dades entre unitats i amb altres AAPP i d'esta manera optimitza el temps invertit en la tramitació de cada procediment o servici.

  Objectius

  • Garantir el compliment de l'art. 6 de la Llei 11/2007 en què es desglossen els drets dels ciutadans associats en matèria d'utilització de mitjans electrònics amb les Administracions, en particular, el dret, ap. 2.b), “a no aportar dades i documents que obren en poder de les AAPP, que utilitzaran mitjans electrònics per a recaptar-los sempre que, en cas de dades personals, es tinga el consentiment de l'interessat, podent emetre's i recaptar-se per mitjans electrònics.”
  • Afavorir la simplificació administrativa, la reducció burocràtica i evitar desplaçaments dels ciutadans per a adjuntar documents a tràmits administratius, al no ser necessària l'aportació d'informació que ja obre en poder de l'Administració.

  Principals dificultats i aspectes clau per a la implantació

  • Preferible usar plataformes d'intermediació a connexió directa amb òrgans cesores de dades, unificant requisits tecnològics (seguretat, comunicacions) i organitzatius (convenis, etc.).
  • Clau: compatible amb arquitectures de desenvolupament i execució existents (J2EE, servidors d'apps, BBDD, etc..), desenvolupament en codi obert i ús de WebServices i XML en peticions-respostes.
  • Inconvenients: ha de comunicar-se amb diferents proveïdors d'informació, implicant diferents requisits de connexió quant a tecnologies, protocols, seguretat, comunicacions, etc.
  • Les línies d'evolució inclouen incorporar noves consultes, habilitar l'emissió de certificats de dades a ciutadans a partir de les consultes disponibles, oferir consultes a altres AAPP i millores tècniques : W-Security, gestió centralitzada de certificats, monitoratge de l'ús.
  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Responsable